Google Chrome, Η ολοκληρωμένη έκδοση

Το Chrome, o browser ανοιχτού κώδικα της Google, αναβαθμίστηκε και βγήκε σήμερα από την έκδοση beta. Με περισσότερο από δέκα εκατομμύρια χρήστες και στις 7 ηπείρους, το Google Chrome συνεισφέρει ενεργά στη διευκόλυνση της αναζήτησης, αλλά και της πλοήγησης στο διαδίκτυο. Σήμερα, μετά από 100 μέρες σκληρής δουλειάς και προσπάθειας για τη βελτίωση της σταθερότητας και της απόδοσης του browser, η Google είναι έτοιμη να αποσύρει την ετικέτα beta.

, Google Chrome, Η ολοκληρωμένη έκδοση

Το Google Chrome σχεδιάστηκε για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Internet. Παρόλο, που αρχικά οι ιστοσελίδες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από απλό κείμενο, σήμερα δημιουργούνται εξαρχής για να υποστηρίζουν μία πλειάδα από δυναμικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων videos, παιχνιδιών, εργαλείων συνεργασίας και πολλά άλλα. Η Google δημιούργησε τον Chrome, έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται όλες αυτές τις καινοτομίες με ταχύτητα, ευκολία και σταθερότητα.

Από την πρώτη ημέρα της διάθεσης του Chrome τον Σεπτέμβριο, η Google έχει βελτιώσει τον browser σε μερικά επίμαχα σημεία όπως:

• Σταθερότητα και αποτελεσματικότητα. Οι κατασκευαστές του Google Chrome επικεντρώθηκαν στη βελτίωση της σταθερότητας και ιδιαίτερα σε σχέση με το video και την ακουστική.

• Μεγαλύτερη ταχύτητα. Το Google Chrome ξεκινά γρήγορα, ανοίγει σελίδες γρήγορα και τώρα γίνεται ακόμα γρηγορότερο. Η Google προχώρησε σε βελτιώσεις για τη μηχανή V8 JavaScript, οι οποίες ενισχύουν την ταχύτητα του browser.

• Διαχειριστής Σελιδοδεικτών και έλεγχοι προσωπικών δεδομένων. Η βελτίωση των σελιδοδεικτών αποτελούσε βασική ανάγκη των χρηστών του Google Chrome και ως αποτέλεσμα η Google πραγματοποίησε την επιθυμία τους. Οι σελιδοδείκτες είναι πλέον πιο εύκολοι στη διαχείριση. Επιπλέον, όλα τα χαρακτηριστικά του Google Chrome, που μπορεί να επηρεάζουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, έχουν τώρα συγκεντρωθεί σε ένα σημείο με λεπτομερή επεξήγηση για το κάθε ένα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες.

Παρόλο που η Google είναι έτοιμη να απομακρύνει την ετικέτα beta, έχοντας εκπληρώσει όλους του στόχους της όσον αφορά στη σταθερότητα και στην απόδοση, έχουν μείνει ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να υλοποιηθούν. Η Google σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά στον Google Chrome, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης για Mac και Linux.

Για να κατεβάσετε τον Google Chrome (δωρεάν), μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση https://www.google.gr/chrome
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση του Chrome, μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω blog της Google: https://www.googleblog.blogspot.com

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.