Google Drive: Δώρο 2GB σε όσους έχουν ασφαλίσει τους λογαριασμούς τους

Η σημερινή ημερομηνία (Τρίτη 10/02) αποτελεί εδώ και 12 χρόνια την επίσημη ημέρα του “Ασφαλούς Διαδικτύου”, και με την ευκαιρία η Google σκαρφίστηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να προτρέψει τους χρήστες της να ασφαλίσουν ακόμα καλύτερα τους λογαριασμούς τους. Πώς; Επιβραβεύοντας τον κάθε χρήστη που θα ρυθμίσει σωστά την ασφάλεια του λογαριασμού του με 2GB ελεύθερου χώρου στο Google Drive.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός επίθεσης από hackers στην Sony Pictures, καθώς και της περιβόητης διαρροής γυμνών φωτογραφιών από celebrities. Πολλοί αστέρες του Hollywood επισήμαναν τότε ότι η ασφάλεια στο ίντερνετ δεν είναι κάτι που θα πρέπει να πάρετε ψύχραιμα. Και όπως αποδείχτηκε, αυτό οφειλόταν στην κακή ασφάλιση των λογαριασμών τους στο iCloud. Μπορεί όλα αυτά να συνέβησαν για κερδοσκοπικούς λόγους βέβαια, ωστόσο οι κανονικοί χρήστες θα πρέπει να ασφαλίσουν με κάποιον τρόπο καλύτερα την ψηφιακή ζωή τους για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος.

Η Google παρέχει ήδη διάφορους τρόπους ασφάλειας για να έχουν οι χρήστες της το κεφάλι τους ήσυχο. Όμως όπως φαίνεται πολλοί χρήστες δεν το ξέρουν ή δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του λογαριασμού τους. Έτσι η Google θεώρησε ότι με δώρο 2GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου θα γνωστοποιήσει τον τρόπο που ασφαλίζονται οι λογαριασμοί της, και θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους χρήστες να το κάνουν.

Η ρύθμιση είναι πολύ απλή. Πηγαίνετε στον έλεγχο ασφαλείας του Google λογαριασμού σας, και συμπληρώστε/επιβεβαιώστε τα απαραίτητα πεδία που σας ζητούνται. Η λίστα με τα βήματα είναι η εξής:

• Συμπλήρωση πληροφοριών ανάκτησης του κωδικού σας.
• Έλεγχος της πρόσφατης δραστηριότητάς σας.
• Έλεγχος στα δικαιώματα που δώσατε σε συσκευές και εφαρμογές.
• Έλεγχος εάν έχει συσχετιστεί η ειδική εφαρμογή επαλήθευσης “Επαληθευτής Google”.
• Έλεγχος που αφορά τους εφεδρικούς κωδικούς σας.
• Έλεγχος στην ενεργοποίηση για την επιβεβαίωση 2 βημάτων.

Μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις σας από εδώ.

Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία η Google σας επιβραβεύει με δώρο 2GB στο Google Drive σας. Η Google στην συνέχεια θα σας ενημερώσει σχετικά με την ενεργοποίηση των επιπλέον GB μέσω email, μέχρι το τέλος του μήνα.

Η επιβεβαίωση 2 βημάτων είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος ασφάλειας των λογαριασμών μας, και δε πρέπει σε καμία περίπτωση να τον μεριμνούμε.

, Google Drive: Δώρο 2GB σε όσους έχουν ασφαλίσει τους λογαριασμούς τους

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Για εμάς που το κάναμε πιο παλιά δεν έχει δώρο; 🙁

Χρηστος

όντως, όσοι τα έχουμε κάνει ήδη, δεν έχουμε έξτρα χώρο… αυτό που όσοι προσέχουμε είναι σαν να κατουρίσαμε στο πηγάδι πρέπει κάποτε να σταματήσει!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.