Google Drive, Ο ανταγωνιστής του Dropbox

Η Wall Street Journal μας πληροφορεί ότι το επόμενο χρονικό διάστημα (εβδομάδες; μήνες;), η Google θα παρουσιάσει τη δική της υπηρεσία “Dropbox” online αποθήκευσης και διαμοιρασμού προσωπικών μας αρχείων. Ταυτόχρονα η εταιρεία μάλλον θα κυκλοφορήσει και το σχετικό Android application.

Με την εν λόγω υπηρεσία ο χρήστης θα μπορεί να ανεβάζει αρχεία στον προσωπικό του χώρο και να έχει πρόσβαση αυτός ή όποιος άλλος επιλέξει ο ίδιος.

, Google Drive, Ο ανταγωνιστής του Dropbox

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nicholas

και η Microsoft εχει το skydrive

Γιωργος

το προβαδισμα που θα εχει ομως η ms ειναι οτι το skydrive θα ειναι ενσωματωμενο στα windows 8. θα εχουμε δηλαδη αυτοματο syncing δεδομενων κτλ. δε θα αντιμετωπιζεται η υπηρεσια ως ενα ξεχωριστο προγραμμα

kodinos

Σιγουρα υπαρχει προβαδισμα, κυριως ομως σε οτι αφορα το Windows ecosystem (Desktop version, WP7).

Για τους χρηστες Android (η και Chrome OS) αυτη ειναι η αντιστοιχη προταση!

Και σκεπτομενος το integration level που θα προσφερει η υπηρεσια για τη συσκευη μου, ισως και να το προτιμησω απο το Dropbox. Βλεπουμε..

GfK

θα ήθελα να θυμίσω ότι παρόμοιες φήμες για google drive
κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και 6-7 χρόνια!!!
Μη το νέο google docs βέβαια μπορείς να ανεβάζεις ότι αρχείο θες κι έχει χώρο free 8GB ή 25GB με $20/year αλλά το Interface του είναι τόσο δύσχρηστο που θα έλεγε κανείς ότι το κάνουν επίτηδες!

Vanzel

Αυτή η υπηρεσία είναι ενσωματωμένη και στο ubuntu εδώ και κάποια χρόνια με 5 giga free και λέγεται ubuntu one. Υπάρχει και η αντίστοιχη εφαρμογή για android και windows.

σάκης

Το dropbox υπάρχει σαν εφαρμογή για windows, mac, linux, iphone, ipad, android, blackberry και αν θυμάμαι καλά υπάρχει/θα υπάρξει intergration με συσκευές android της htc.

Greg

Ακόμα και για Meego υπάρχει dropbox client, αλλά πάντα καλό είναι και η google να προσφέρει τα δικά της όλα σε ένα.

Nick

Πες τα ρε Vanzel γιατί θα μας τρελάνουν στις καινοτομίες και η google και η microsoft σε λίγο τα μας πούνε οτι μπορείς να κάνεις και backup το home σου και όποιο άλλο φάκελο/αρχείο θες και να κάνεις επαναφορά απευθείας μετά απο καθαρή εγκατάσταση… 😉

socrates

Αμαν αυτη η εταιρια, πρεπει να βγαλει οπωσδηποτε προιον αντιστοιχο με οτι κυκλοφορει στην αγορα.
facebook, google+ αυτοι
dropbox, google drive αυτοι……….πανες η pampers , google dipers αυτοι.

Ελεος πια πρεπει δηλαδη να ελεγξει ολη τη ζωη μας σε καθε τομεα?
Για μενα το πρωτο βημα ηταν να κλεισω το gmail μου,μετα τις φοβερες αλλαγες ιδιωτικοτητας απο την καποτε καλη κ πρωτοπορο εταιρια, απο την καποτε “not evil” που λεγανε.

Kris

πωπω trolling…

Haduuken!

Φίλε socrates ετσι και μη χειρότερα . Ακόμη και DNA database έχει στα σχέδια τους το Google Brother . Στο γιουτουμπ έχει ένα τρομερό βίντεο επί τούτου . Αμα είναι πες να σου στείλω μαιλ.

Solon

Google=Umbrella corporation!
Κι ο T virus έρχεται!!!

socrates

φιλε Kris απο ποτε οσοι καταλαβαινουν οτι καποιες εταιριες δεν ειναι τοσο innovative (οσο πιστευουν αυτοι που δεν γνωριζουν απο τεχνολογια) ειναι troll????

Τι σε πειραξε?Οτι η google κ το fakebook πασχιζουν να ελεγξουν ολο το ιντερνετ ή οτι καποια πραγματα που παρουσιαζουν καποιοι ως τρομερες καινοτομιες σημερα υπαρχουν εδω και χρονια?

Φτανει πια με τα funboys καθε εταιριας,Τι στο καλο,ποσοστα επι των κερδων σας δινουν?
Αυτα τα γραφω ως χρηστης windows,android, fakebook, gmail (καποτε) κ πολλων αλλων.
Οταν μια εταιρια δινει κατι ουσιαστικο τους παραδεχομαι, οταν οχι τους κραζω που μας δουλευουν.

Αν κ λιγο καυστικα,φιλικα παντα!

Kostas

Έχετε δει τις τιμές στο Picasa και Docs ($5/έτος για 20GB, $20/έτος για 80GB κοκ) Αν έχει τις ίδιες τιμές και στο Drive, κάθε άλλο παρά ίδιο με τα υπόλοιπα θα είναι. Για 100GB πχ το Dropbox θέλει $20/μήνα!!

GLeft

η google παντως, βγαζει ο,τι βγαζει για να υπαρχει το integration με το λειτουργικο της σε κινητες και μη συσκευες. το cloud computing ειναι παρα πολυ βολικο και χρησιμο. αν καποιος δε εμπιστευεται την καθε εταιρια για θεματα ασφαλειας και privacy μπορει να εχει τα δεδομενα του hard-copied σε ενα εξωτερικο HDD και να κανει mount το drive οποτε θελει να τα προσπελασει. ασφαλεις λυσεις υπαρχουν, οπως και παρανοϊκες φοβιες για το τι θα κανει ο καθενας τα δεδομενα του. κι εγω εγω contacts στο gmail και χρησιμοποιω πολυ το google calendar, με βολευει και καθε φορα που περναω αλλη rom δε τρεχω να αντιγραφες και να περναω παλι ολα τα events στο ημερολογιο. λειτουργει, ειναι γρηγορο και δεν εχω κατι να φοβηθω.

Kostas

Α και να προσθέσω και κάτι ακόμη στο παραπάνω post μου. Το gmail όταν βγήκε υπήρχαν και άλλα δωρεάν email, το iPhone όταν βγήκε υπήρχαν κι άλλα smartphones, το fb όταν βγήκε υπήρχαν και άλλα κοινωνικά δίκτυα και πάει λέγοντας… Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε κανέναν. Ειδικά στα συγκεκριμένα παραδείγματα, τα προϊόντα αυτά άλλαξαν εντελώς τη νοοτροπία των αντίστοιχων υπηρεσιών/προϊόντων προς το καλύτερο. Γιατί λοιπόν κράζουμε τη Google τώρα που βγάζει παρόμοια υπηρεσία με το Dropbox/iCloud κτλ;

Φιλικά,
Κώστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.