Google Drive, H online αποθήκευση δεδομένων αποκτά σοβαρό ανταγωνισμό

Τα πράγματα εκεί έξω στο cloud σοβαρεύουν και γίνονται αρκούντως ανταγωνιστικά με το DropBox να συναντά στο δρόμο του το Google Drive, την πρόταση του γίγαντα του Internet για την online αποθήκευση δεδομένων. Με το Google Drive, ο διαμοιρασμός κάθε είδους αρχείου γίνεται εύκολος και απλός μέσω Web, σε ένα κοινό σημείο στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση άσχετα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Η υπηρεσία προσφέρει 5 GB δωρεάν σε κάθε χρήστη, ενώ μπορεί κανείς να αυξήσει την χωρητικότητα σε 25GB, με 2,49 δολάρια το μήνα, 4,99 δολάρια το μήνα για 100 GB και 49,99 δολάρια για 1TB. Φυσικά υπάρχει και η ανάλογη εφαρμογή στο Google Play για απευθείας διαμοιρασμό αρχείων από την οθόνη του κινητού σας. Μπορείτε να δείτε την υπηρεσία online στο drive.google.com.

, Google Drive, H online αποθήκευση δεδομένων αποκτά σοβαρό ανταγωνισμό

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ben

Αυξήθηκε επίσης και ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος του Gmail στα 10GB.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

5GB ειναι καλα αλλα τη στιγμη που το Skydrive δινει 25GB δωρεαν η Google δεν εχει ελπιδα.
(βασικα 7GB δινει το Skydrive αλλα για λιγες μερες μονο οι χρηστες αναβαθμιζουν δωρεαν σε 25 εδω: https://skydrive.live.com/ManageStorage)

Επισης το Skydrive απεκτησε τωρα desktop app:
https://apps.live.com/skydrive

Και Windows Phone app:
https://www.windowsphone.com/en-us/apps/ad543082-80ec-45bb-aa02-ffe7f4182ba8

madrocker

… και στα ελληνικά: Το περιεχόμενό σας στις Υπηρεσίες μας Ορισμένες από τις Υπηρεσίες μας σας δίνουν τη δυνατότητα υποβολής περιεχομένου. Διατηρείτε την κυριότητα τυχόν δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που σας ανήκουν στο συγκεκριμένο περιεχόμενο. Εν συντομία, ό,τι σας ανήκει παραμένει δικό σας. Όταν μεταφορτώνετε ή με άλλο τρόπο υποβάλλετε περιεχόμενο στις Υπηρεσίες μας, δίνετε στην Google (και σε εκείνους με τους οποίους συνεργάζεται) μια παγκόσμια άδεια χρήσης, φιλοξενίας, αποθήκευσης, αναπαραγωγής, τροποποίησης, δημιουργίας παράγωγων έργων (όπως αυτά που προκύπτουν από μεταφράσεις, προσαρμογές ή άλλες αλλαγές που πραγματοποιούμε, προκειμένου το περιεχόμενό σας να λειτουργεί καλύτερα με τις Υπηρεσίες μας), επικοινωνίας, δημοσίευσης, δημόσιας εκτέλεσης, δημόσιας προβολής και διανομής του εν λόγω περιεχομένου. Τα δικαιώματα που εκχωρείτε στη συγκεκριμένη άδεια παραχωρούνται για το συγκεκριμένο σκοπό της λειτουργίας, της προώθησης και της βελτίωσης των Υπηρεσιών μας, καθώς και για την ανάπτυξη νέων Υπηρεσιών. Αυτή η άδεια εξακολουθεί να ισχύει ακόμα και αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας (για παράδειγμα, για μια καταχώριση επιχείρησης που έχετε προσθέσει στους Χάρτες Google). Ορισμένες Υπηρεσίες ενδέχεται να σας προσφέρουν τρόπους πρόσβασης και κατάργησης περιεχομένου που έχει παρασχεθεί στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες. Επίσης, σε ορισμένες από τις Υπηρεσίες μας, υπάρχουν όροι ή ρυθμίσεις που περιορίζουν το εύρος χρήσης του περιεχομένου… Συνέχεια »

Kostas

OK μπορεί το drive να μη με ενθουσίασε όσο περίμενα τελικά (αν και πιστεύω θα βελτιωθεί) αλλά βλέπω ότι ήδη άρχισε να βελτιώνει πράγματα γύρω του. Το Skydrive μέχρι τώρα δεν είχε apps πχ. Αν βγάλει και app για android θα το τιμήσω κι εκείνο :P. Τα webapps του είναι πολύ καλύτερα από αυτά της google (τουλάχιστον όπως τρέχουν στο PC).

Ιωάννης Π.

@Kostas το Skydrive δεν έχει επίσημο android app αλλά μπορείς να βάλεις το “Browser for Skydrive” πολύ καλό εργαλείο.

Kostas

Ναι το είδα. Θα το τεστάρω αλλά περιμένω και επίσημο μήπως λειτουργήσουν και τα webapps από το app μέσα (όπως είναι της google δηλαδή). Έχω πέσει πολλές φορές σε αρχεία excel που δεν αναγνωρίζονται οι συναρτήσεις στα γνωστά apps του android, ή σε word αρχεία που δεν εμφανίζονται σωστά

nicholas

από τους 4 λογαριασμούς που έχω στο Hotmail, μόνο στους 3 με άφησε να κάνω το δωρεάν upgrade

Rapid-eraser

Το dropbox πάντως σε συνδυασμό με το boxcryptor για εμένα είναι ακόμα το καλύτερο service.

vasilis

και το Box σου δίνει 50GB….δωρεάν…και έχει και app καιρό τώρα..μια χαρά είναι…απλά για δωρεάν χρήστες σου δίνει τη δυνατότητα να μέγιστο upload αρχείου μόνο 100MB….αρκετά μεγάλο για απλά αρχεία αλλα όχι καλό για βίντεο…βέβαια με λίγα χρήματα ανεβαίνεις εύκολα στα 2GB upload…

tetra82

Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Έβγαλε ο tech guru διάγνωση! Με ολόκληρη Google απο πίσω και με μόλις μια μέρα στην αγορά “δεν έχει καμια ελπίδα”. Ε να σε πάρει εσένα τότε να της δώσεις συμβουλές πως να το σώσει. Το οτι θα μπορείς με ενα λογαριασμό email να εχεις synced ολο το οικοσύστημα της Google (Play Store/Gmail/Documents/Picasa/Calendar/Youtube κτλ και μελλοντικά ποιός ξέρεις ισως και το Wallet/books/reader κτλ δεν το κοιτάς.

Στο κάτω κάτω δικαιολόγησέ φίλε μου, που ακριβώς σου χρειάζονται 25GB που δίνει το SkyDrive; Οχι δεν εννοώ να ανεβάζεις 20GB τσόντες, ούτε τα saves του manager που με ενα στικάκι μπορείς να δείξεις στον κολητό σου πως πήρες CL με την Ανναγένηση Κάτω Πετραλώνων το 2118.

Τα 5GB είναι μια χαρά για απλή χρήση. Αν είσαι επαγγελματίας ή αν σου είναι απόλυτα αναγκαία τα παραπάνω η Google εχει τις καλύτερες τιμές για επιπλεον χώρο και θεωρητικά (με βάση και τις άλλες google υπηρεσίες) τις καλύτερες προοπτικες.

Αυτή είναι η γνώμη μου, τώρα αν θα βγει σωστή θα δούμε. Συγνώμη αν φάνηκε επιθετική απλά δεν μπορώ αφορισμούς χωρίς να περιμένουμε λίγο!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@tetra82 Εγω χρησιμοποιω το skydrive για backups (δουλεια οχι τσοντες). Ειμαι ηδη στα 8GB, tα 5 της google δεν θα μου εφταναν, με τη microsoft εχω ακομη 17GB. Ανετα.
(Περα απο τη μικρη χωρητικοτητα το google drive εχει περιορισμους που δεν υπαρχουν στο skydrive, no media streaming, no multiple folder syncing)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.