Google Fiber: Αυτόματα πρόστιμα σε συνδρομητές που κατεβάζουν πειρατικό υλικό

Το πειρατικό υλικό που κατεβαίνει σε καθημερινή βάση από εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, αντιστοιχεί σε τεράστιους αριθμούς και οι εταιρείες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα, δεν μπορούν εύκολα να βάλουν φρένο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Game of Thrones που κάθε επεισόδιο σπάει νέο ρεκόρ πειρατείας, το HBO προσπαθεί ανεπιτυχώς να το σταματήσει..

Η Google κάθε μήνα λαμβάνει εκατομμύρια DMCA αιτήματα από πνευματικούς δικαιούχους να κατεβάσει υλικό που εμφανίζεται στην μηχανή αναζήτησης.

Μέσω του Google Fiber, η εταιρεία ξεκίνησε να στέλνει αυτόματα πρόστιμα στους συνδρομητές της από τις συνδέσεις των οποίων εντοπίστηκε ότι κατεβάζουν παράνομα υλικό όπως μουσική, ταινίες, video κλπ. Τα πρόστιμα αυτά είναι από 20 μέχρι 300 δολάρια.

Η Google από το να προχωρήσει στην αποστολή κάποιου προειδοποιητικού μηνύματος προς τους συνδρομητές της, επέλεξε να κάνει κάτι πιο δραστικό όπως είναι τα πρόστιμα. Πολλοί πάροχοι δέχονται πιέσεις από εταιρείες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα και εντοπίζουν διευθύνσεις να κατεβάζουν παράνομα το υλικό τους, έτσι ώστε να δώσουν τα στοιχεία των συνδρομητών. Όμως οι περισσότεροι επιλέγουν να προστατέψουν τους συνδρομητές τους.

Πρόσφατα μάλιστα στην Αυστραλία δικαστήριο έδωσε εντολή σε παρόχoυς υπηρεσιών διαδικτύου να δώσουν τα στοιχεία χιλιάδων χρηστών τους που εντοπίστηκαν να κατεβάζουν παράνομα την οσκαρική ταινία «Dallas Buyers Club» με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey. Οι ιδιοκτήτες των δικαιωμάτων επί της ταινίας κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη, αλλά δεν είβαι βέβαιο ότι οι πάροχοι θα δώσουν τα στοιχεία των πελατών τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Google Fiber, όπου ξεκίνησαν να μοιράζονται πρόστιμα, όπως επισημαίνει το TorrentFreak, η Google δεν γνωρίζει αν το άτομο που έχει την σύνδεση στο όνομά του προχώρησε στο παράνομο download του περιεχομένου.

Η Google από την πλευρά της απαντά ότι οι πράξεις της έχουν ως γνώμονα την διαφάνεια:

“When Google Fiber receives a copyright complaint about an account, we pass along all of the information we receive to the account holder so that they’re aware of it and can determine the response that’s best for their situation”.

Google Fiber: Αυτόματα πρόστιμα σε συνδρομητές που κατεβάζουν πειρατικό υλικό, Google Fiber: Αυτόματα πρόστιμα σε συνδρομητές που κατεβάζουν πειρατικό υλικό

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vagelis

Θα δημιουργηθούν προβλήματα. (Π.χ. αν κάποιος συνδεθεί παράνομα στο δίκτυο και κατεβάσει από αυτο, το πρόστιμο θα παει στον συνδρομητή).

Χρήστος Β.

Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται μία ιδιωτική εταιρία να επιβάλει πρόστιμα!

ChristosT

Στο τέλος όταν όλοι θα αρχίσουν να κόβουν τους αντίστοιχους παρόχους, να δώ τι θα πουλάνε μετά; Άς καθίσουν να βάλουν τις οπτικές ίνες εκεί που ξέρουν…
Η δύναμη είναι ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.
Άς βάλουν τα μυαλά τους στην θέση τους γιατί πολύ αέρα πατέρα έχουν πάρει…
Πάροχος και ιδιωτική εταιρεία να μας το παίζει αστυνομία και να ελέγχει που μπαίνουμε και τί κατεβάζουμε…ρε άιντε απο εκεί πέρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.