Google, ετοιμάζει εκδόσεις των υπηρεσιών της για παιδιά κάτω των 12

Πολύ καιρό τώρα ακούγονταν οι φήμες ότι η Google θέλει να επικεντρωθεί στο να φτιάξει τις υπηρεσίες της ώστε να στοχεύουν και στα παιδιά. Οι πληροφορίες τελικά επιβεβαιώθηκαν από την ίδια τη Google μέσω της USA Today. Ο στόχος είναι μέσα στο 2015 να φέρει εκδόσεις των υπηρεσιών της οι οποίες είναι φιλικές για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αρχή θα γίνει από Google Search, YouTube και Chrome μιας και είναι οι πιο διαδεδομένες υπηρεσίες. Το τι σημαίνει ακριβώς kid-friendly υπηρεσίες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, όμως για παράδειγμα όταν το παιδί χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης και γράφει τη λέξη “τρένο” τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά απ ότι στους ενήλικες προβάλλοντας πρώτα το περιεχόμενο για παιδιά, θα μπορούσε δηλαδή να δείξει τον Τόμας το Τρενάκι αντί για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση από την Google με στόχο τα παιδιά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστεί λόγω των αντιδράσεων και των περιορισμών που θα πρέπει να μπουν. Εγείρονται ζητήματα για το πόσο προστατευμένα θα είναι τα παιδιά από τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει η Google και πως θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα αυτά.

Στόχος της Google είναι, μιας και τα παιδιά είναι ήδη στο διαδίκτυο σε σπίτι και σχολείο, η επόμενη γενιά να είναι αυτή που θα φτιάξει την τεχνολογία και όχι απλά αυτή που θα την χρησιμοποιεί.

google kid-friendly services, Google, ετοιμάζει εκδόσεις των υπηρεσιών της για παιδιά κάτω των 12

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Παππας

Μου αρεσει που στο αρθρο εχει ενα παιδι που χειριζεται apple pc 😛

Panos7GR

@Γιωργος Παππάς: Ιιιι σαν δε ντρέπεται! Φωτιά θα πέσει και θα σε κάψει! Θα σηκωθεί ο Jobs και θα έρθει να σε βασανίσει γι αυτό που τόλμησες κι έγραψες!!
Άκου “apple pc”. Πέθανε ο Jobs και γίναμε όλοι ίσα και όμοια… Mac λέγεται! Άλλο PC, άλλο Mac. Πω πω αθεοφοβε! 😛

Στο αρθρο τωρα.
Ωραία ιδέα. Το είχα σκεφτεί κι εγώ ο ίδιος παρατηρώντας το ανηψακι μου (πέμπτη δημοτικού), να ψάχνει μέσω Google παιδικά, αλλά τα αποτελεσματα ως επι τω πλείστον ήταν αλλου ενδιαφέροντος. Το κακό όμως είναι για να το πετύχει πρέπει ο μπομπηρας να έχει δικό του Google Λογαριασμό. Και καλώς ή κακώς, ξέρουμε τι σημαίνει Google Λογαριασμός. Δεν νομίζω επειδή είναι παιδάκια, να τα λυπηθεί… Όλο και κάποια εταιρία παιχνιδιών κτλ θα θέλει να διαφημιστεί, να μαθει τα ενδιαφέροντά τους κα.

Lsantas

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό ένα παιδι σε τόσο μικρή ηλικία >12 να ασχολείται με google εφαρμογές αντί για μπάλα ,μπάσκετ , κρυφτό κλπ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.