Τρίτη
24/06/2014

Google, δημιούργησε δική της υπηρεσία κατοχύρωσης domain

Μετά την εξαγορά της εταιρείας δορυφόρων Skybox Imaging έναντι $500 εκατ. και τα σχέδιά της να ετοιμάσει «στόλο» 180 δορυφόρων για να φέρει το ίντερνετ και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές η Google ανακοίνωσε τη νέα πιο «ταπεινή» υπηρεσία της Google Domains. Πρόκειται για υπηρεσία κατοχύρωσης και διαχείρισης domain ονομάτων. Προς το παρόν είναι σε beta μορφή και invite-only.

Σε μια προσπάθεια να μπει και σε αυτή την αγορά, με το Google Domains η εταιρεία στοχεύει να απλοποιήσει τη διαδικασία για το το 55% των μικρών επιχειρήσεων που παραμένουν ακόμη εκτός διαδικτύου. Όσοι θέλουν να έχουν online παρουσία θα μπορούν να μπαίνουν να ελέγχουν τη διαθεσιμότητα του ονόματος και να την αγοράσουν έναντι $12 το χρόνο.

Αργότερα, όταν το Google Domains γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, θα δίνει τη δυνατότατα αγοράς και πώλησης domains. Θα επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες καταλήξεις εκτός από την κλασική .com .org κλπ, και custom domains όπως .guru, .press, .auto.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι θα επιτρέπει τη δημιουργία πάνω από 100 διευθύνσεων email. Επιπλέον, το Google Domains θα χρησιμοποιεί τους DNS servers της Google που σημαίνει ταχύτατη πρόσβαση στο website σας για όποιον θέλει να το επισκεφθεί.

Google Domains

google-domains-570

Πηγή (1),(2)

Μάθε για:

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η κωσταντινος λέει:

    θα αγορασει και εμας σε λιγο…

  2. Ο/Η efriendgr λέει:

    Χαχα ελα ντε!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.