Παρασκευή
31/10/2014

Google, θέλει να χρησιμοποιήσει νανοσωματίδια για την διάγνωση καρκίνου

Η Google από ότι φαίνεται ενδιαφέρεται και για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα καταπολεμήσουν αρρώστιες με το τμήμα X Division. Ο Andrew Conrad, επικεφαλής του τμήματος επιστημών της ζωής της Google, ανακοίνωσε λεπτομέρειες για μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν νανοτεχνολογία, ώστε να αναγνωρίζουν ασθένειες προτού εκδηλωθούν.

Το project αυτό αφορά στην χρήση μαγνητικών νανοσωματιδίων, που θα έχουν πλάτος το 1/1000 των κυττάρων του αίματος, τα οποία θα συνδέονται με διάφορα μόρια, τα οποία και θα αναγνωρίζουν ως πηγή του προβλήματος. Το project νανοτεχνολογίας της Google, θα περιλαμβάνει ακόμη μια μαγνητική συσκευή, η οποία θα εντοπίζει τα νανοσωματίδια.

Αυτή η τεχνολογία σύμφωνα με αναφορές θέλει 5 χρόνια για να κυκλοφορήσει. Οι ερευνητές ακόμη ψάχνουν πόσα νανοσωματίδια είναι απαραίτητα για να αναγνωριστούν οι ασθένειες, και επιπλέον να αναπτύξουν επικαλύψεις οι οποίες θα τα κάνουν ικανά να συνδέονται με τους «στόχους» τους. Τέλος μια ιδέα αφορά στην λήψη των νανοσωματιδίων μέσω χαπιών.

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της Google δουλεύουν πάνω σε αυτό το project. Ο Conrad ανέφερε ότι προσπαθούν να αποφύγουμε τον θάνατο αποφεύγοντας τις αρρώστιες. «Επειδή έχουμε την τεχνολογία να παρέμβουμε πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Επιπλέον πρέπει να δείξουμε στην FDA ότι η μέθοδός μας είναι ασφαλής και αποτελεσματική σε εκτενείς κλινικές δοκιμές. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρουμε την δόση των νανοσωματιδίων που θα χρησιμοποιήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η σκέψη στο να χρησιμοποιήσουν νανοσωματίδια για να γιατρεύουν καρκινικά κύτταρα και άλλες ασθένειες, θεωρητικά δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολη. Τα καρκινικά κύτταρα πολύ συχνά έχουν πρωτείνες και σάκχαρα τα οποία δεν βρίσκεις σε υγιή κύτταρα. Οπότε νανοσωματίδια με ειδικές επικαλύψεις που θα συνδέονται με καρκινικά κύτταρα, θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαγνώσουμε τον καρκίνο.

google-nanoparticles-570

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Veritas λέει:

    Το μονο που εμεινε ειναι να φτιαχνει hardware…Ακομα δεν ειδαμε τιποτα απο την Google.

  2. Ο/Η bromoxitos λέει:

    το εχω πει εγω εδω και δυο χρονι η google συντομα θα γινει η νεα Unbrella corporation!!!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.