Συμφωνία Google και epa για το Google News

H Google και η epa ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η μηχανή αναζήτησης θα φιλοξενεί το περιεχόμενο της epa στην υπηρεσία Google News. Βάσει της νέας συνεργασίας οι χρήστες του Google News θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν, με εύκολο και γρήγορο τρόπο, πρωτότυπες φωτογραφίες και άρθρα από τις διαδικτυακές υπηρεσίες των οκτώ από τα έντεκα μετοχικά πρακτορεία της epa, μεταξύ των οποίων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτή η νέα προσέγγιση όχι μόνο ενισχύει την εμπειρία των χρηστών, αλλά παράλληλα προσφέρει αναγνώριση στους δημοσιογράφους και στους εκδότες που πραγματικά δουλεύουν σκληρά για να κάνουν τη διαφορά στην επικαιρότητα», δήλωσε ο Josh Cohen, Business Product Manager της Google News. «Είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με την epa και μέσω αυτής με οκτώ από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά πρακτορεία».

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που κατορθώσαμε να επιτύχουμε αυτή τη συμφωνία με τη Google και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για όλους: η epa, τα συμμετέχοντα ειδησεογραφικά πρακτορεία και η Google θα ωφεληθούν από την αξιοποίηση των πρωτότυπων άρθρων μας και των φωτογραφιών μας για εμπορικούς σκοπούς, οι οποίες θα φιλοξενούνται από τη Google. Παράλληλα, και οι χρήστες θα ωφεληθούν από την εύχρηστη προσέγγιση στο ειδησεογραφικό περιεχόμενο», δήλωσε ο Jörg Schierenbeck, Διευθύνων Σύμβουλος της epa.

Τους επόμενους μήνες, η Google θα έχει τη δυνατότητα να συνδέει την πηγή του περιεχομένου του ειδησεογραφικού πρακτορείου. «Στο παρελθόν, το Google News εμφάνιζε πολλαπλά αντίγραφα φωτογραφιών και άρθρων από το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο με διαφορετικά links σε διάφορα sites» δήλωσε ο Josh Cohen. «Τώρα, μετά τη διεξαγωγή της συμφωνίας με την epa, το Google News θα μπορεί να πραγματοποιεί τη σύνδεση άμεσα με το πρωτότυπο άρθρο, σε μια σελίδα που θα φιλοξενείται από τη Google».

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν την επιλογή, με ένα κλικ, να δουν όλα τα υπόλοιπα αντίγραφα αυτών των άρθρων, οπουδήποτε και αν αυτά είχαν αρχικά εκδοθεί, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες να κάνουν κλικ πάνω σε αυτές τις ιστοσελίδες των εκδοτών και να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον περιεχόμενο, επιπρόσθετες πληροφορίες, καθώς επίσης και αναλύσεις εκδοτών.

«Η σημασία αυτής της συμφωνίας έγκειται στο ότι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναγνωρίζονται για το πρωτότυπο περιεχόμενο το οποίο παρέχουν και μπορούν πλέον να δημιουργήσουν νέα έσοδα, μέσω του διαχωρισμού των διαφημιστικών εσόδων με τη Google, για όλα τα άρθρα που φιλοξενούνται στο Google News» δήλωσε ο Walter Grolimund, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της epa.

Σχετικά με την epa
H epa (www.epa.eu), έχει χτίσει το όνομα της κορυφαίας πηγής ειδησεογραφικών φωτογραφιών, όσον αφορά στην Ευρώπη, από το πρώτο έτος της ίδρυσης της το 1985. Η epa ανήκει σε έντεκα από τα κορυφαία ειδησεογραφικά και φωτογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης, με τις καλύτερες φόρμες ειδησεογραφικών φωτογραφιών. Τον Μάρτιο του 2003, το πρακτορείο προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και δημιούργησε το δικό του παγκόσμιο δίκτυο φωτογράφων. Σήμερα, περισσότερες από 1000 φωτογραφίες της epa, κατά μέσο όρο, φτάνουν σε εκατοντάδες εφημερίδες, καθώς επίσης και στους συνδρομητές τους, σε όλες τις ηπείρους. Οι φωτογραφίες της epa έχουν κερδίσει βραβεία υψηλού κύρους στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Αφρική.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.