Google και ΟΑΣΑ, Transit navigation για μετακινήσεις με την αστική συγκοινωνία

Google και ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας) συνεργάζονται και μας καλούν σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η πρόσκληση δεν αναφέρει τίποτε άλλο εικάζουμε όμως ότι μεταξύ άλλων θα διατεθούν και οι υπηρεσίες πληροφόρησης Transit navigation για την πόλη της Αθήνας.

update 20.09.2011: Αναβλήθηκε η αυριανή Συνέντευξη Τύπου. Αναμένεται ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Με την υπηρεσία Google Maps Transit και το GPS του smartphone σου, μπορείς να τσεκάρεις τη διαδρομή σου με τις αστικές συγκοινωνίες και να γνωρίζεις αν πάσας στιγμή που βρίσκεσαι και σε ποια στάση θα πρέπει να κατέβεις πιθανώς για να αλλάξεις γραμμή.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να καταλάβεται πως λειτουργεί η υπηρεσία Google Transit navigation σε smartphones με Google Maps 5.7 και άνω και κάντε κλικ σε αυτό το link να το τσεκάρετε σε άλλες πόλεις μέχρι (μάλλον) να διατεθεί και στην Αθήνα.

Πάντα βέβαια υπάρχει και το πολύ καλό www.youdrive.gr

To Techblog είναι προσκλεκλημένο στην εκδήλωση όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Google στην Ελλάδα, και θα σας ενημερώσει άμεσα για το τι θα παρουσιαστεί το πρωί της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου με update και φωτογραφίες μέσα από το Facebook Fan Page και αμέσως μετά με σχετικό άρθρο εδώ στο Techblog.gr.

, Google και ΟΑΣΑ, Transit navigation για μετακινήσεις με την αστική συγκοινωνία

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
customer

Ανάσταση! Και το καινούριο site του ΟΑΣΑ πάντως είναι πολύ πιο χρήσιμο από το προηγούμενό τους (έχει ήδη τις διαδρομές πάνω σε Google χάρτη και πολύ καλύτερο navigation και ανακοινώσεις).

To youdrive, από την άλλη, προσφέρει σίγουρα το κάτι παραπάνω (ελλείψει λύσης από Google).

Τώρα, αυτό που μένει είναι να έρχονται τα ρημάδια τα λεωφορεία και ποτέ 😛

DarkPain

Μπράβο στην Google που έρχεται και απο εδώ……. αλλά εγώ προσωπικά δεν χαίρομαι ιδιαίτερα με τέτοια κίνηση της για ευνοήτους λόγους:P

Rapid-eraser

LOL το Google υπολογίζει ότι αυτά τα συστήματα θα δουλέψουν σε χώρες που οι Γραμμές των σιγκινωνιών είναι σταθερές …

Στην Ελλάδα όμως:

1) Οι γραμμές αλλάζουν με βάση την κυβέρνηση , τα κέφια του οδηγού και του καιρού
2) Οι δρόμοι που περνάνε οι γραμμές δεν είναι προσβάσιμοι λόγο κάποιου συνεργείου της ΔΕΗ που ανοίγει τρύπες
3) Δεδομένου του ότι ο ΗΣΑΠ 100 χρόνια τώρα δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι τεχνικές εργασίες σε δίκτυα μεγάλου φόρτου γίνονται σε χρόνο που το δίκτυο δεν έχει κίνηση δλδ το βράδυ , ξεφυτρώνουν γραμμές που ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ άλλες γραμμές και πάει λέγοντας …

Δεν λέω καλή η τεχνολογία … αλλά ας κοιτάξουν να φτηνύνουν το εισιτήριο πρώτα , να απελευθερώσουν τους δρόμους από τα διπλοπαρκαρισμένα και το συζητάμε αργότερα …

Sakis

Το κορυφαίο θα ήταν να περιλαμβάνει και την συχνότητα δρομολογίων, ώρες που περνάει το λεωφορείο κλπ.
Λόγω βέβαια ειδικών συνθηκών στην χώρα μας θα έπρεπε να γράφει δίπλα και αποδόσεις…
πχ. το λεωφορείο θα περάσει σε :
5 λεπτά — απόδοση 4.40
10 λεπτά — απόδοση 3.50
20 λεπτά — απόδοση 2.30
Πάνω αποό 30 λεπτά — απόδοση 1.25
Σε περίπτωση απεργίας το ποντάρισμα σας επιστρέφεται.

GoogleBet

Kostas P.

Καλο..:Ο

fnsgr

Χαχαχαχα! Αυτό με το “στοίχημα” νομίζω θα έκανε θραύση! Έλεος πια με τα “τακτά” δρομολόγια λεωφορείων, τρόλλεϋ και ΗΣΑΠ…

fnsgr

Όσο για την προσπάθεια της Google {παρασύρθηκα και ξέχασα το σημαντικό}, μπράβο της! Όπως επίσης μπράβο και στο youdrive.gr που τόσο καιρό έχει φανεί πάρα πολύ χρήσιμο!

αλσιδ

Δεν νομίζω ότι τα φτιάχνει η Google. Λογικά θα τα παίρνει έτοιμα από τον ΟΑΣΑ. Έτσι γίνεται παντού στον κόσμο. Δηλαδή οι εταιρείες συγκοινωνιών στέλνουν τα δεδομένα των δρομολογίων. Η Google έχει φυσικά στήσει την υποδομή και τα πρωτόκολλα επικοινωνίας και υποθέτω ότι ελέγχει και την συμβατότητα τους. Ειδικά στην Ελλάδα που αλλάζουν τα πάντα κάθε τρεις και λίγο δεν θα μπορούσε να τα παρακολουθεί.

Dimitris

Καλά όλα αυτά ας κάνει πρώτα την αναβάθμιση στους χάρτες η google που σε πάρα πολλούς εδώ στην Ελλάδα, (ακόμα και στο nexus s) μας έχει με την 5.2.1 και στο μάρκετ είτε δεν εμφανίζεται σαν εφαρμογή είτε αναφέρει ότι ”η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα σας”. Είναι τραγικοί.
Οπότε Κώστα κάνε μια σχετική ερώτηση εκεί που θα είσαι να μάθουμε και εμείς τι σκοπό έχουν.

Geo

Παιδιά ο χάρτης πάνω στην πρόσκληση δεν ισχύει. Έφαγα όλη τη μέρα σήμερα τσεκάροντάς το με βέσπα. Έκαψα μισό κιλό μπεζίνα.

Μιχάλης

Παιδία δεν ξέρω πως έχει η κατάσταση στη αθήνα αλλα θεσσαλονίκη τα τελευταία 2 (νομίζω) χρόνια ο ΟΑΣΘ προσφέρει όλες αυτες της υπηρεσίες και μάλιστα επιτυχημένα. Μπαίνεις στο site του βλέπεις σε πόση ώρα θα περάσει το λεωφορείο απο την στάση σου και πας. Το πολυ πολυ να περιμένεις και κανα 3λεπτο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.