Πατέντα της Google μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες διαφημίσεις

Βαρεθήκατε τα ενοχλητικά διαφημιστικά που πετάγονται στην οθόνη όταν επισκέπτεστε κάποιες σελίδες στο διαδύκτιο; Τα περίφημα IQ τεστ που αναβοσβήνουν αριστερά και δεξιά ενώ διαβάζετε κάποιο ενδιαφέρον άρθρο καθώς και τα τεράστια παράθυρα γεμάτα διαφημίσεις, που μαζί με ήχους και βίντεο να παίζουν με δική τους πρωτοβουλία; Ευτυχώς για όλους μας, η Google κατέθεσε το 2005 μια πατέντα που θα μας “σώσει”.

Πατέντα παρόμοιας λογικής με τα spam filters, που θα μας απαλλάσσει απο όλα αυτα τα ενοχλητικά διαφημιστικά και όχι μόνο παράθυρα, η οποία θα τα μπλοκάρει ανάλογα με το περιεχόμενο της διαφήμισης. Έτσι λοιπόν η Google πήρε τα δικαιώματα για την ανάπτυξη αυτής της πατέντας σήμερα! Θέλω να πιστεύω, καθώς και όλοι όσοι χρησιμοποιούμε το διαδύκτιο, πως θα τεθεί σε εφαρμογή σύντομα έτσι ώστε όλοι μας να μπαίνουμε σε ιστοσελίδες που θέλουμε χωρίς το παραμικρό άγχος για διαφημίσεις και παράθυρα που περισσότερο κουράζουν και ενοχλούν, παρα επιτυγχάνουν κάποιο σκοπό.

, Πατέντα της Google μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες διαφημίσεις

Πηγή

Iakovos

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Για όσους έχουν σπουδάσει έστω και λίγο κάτι πάνω σε υπολογιστές κάπου θα έτυχε να διαβάσουν σε κάποιο βιβλίο πως υπάρχει ο ηθικός κανόνας στο ίντερνετ όπου δεν στέλνεις κάτι στον χρήστη χωρίς να έχει κάνει αίτηση για να το λάβει.(μέσα είναι και ιοί όπως είναι εύκολα κατανοητό)
Οι διαφημίσεις του στύλ κέρδισε ένα iphone κέρδισε το τάδε κτλ που πετάγονται χωρίς να το θέλουμε ή όπως εγώ που ανοίγω 20 καρτέλες συγχρόνως και απο καπου αρχίζει να παίζει μουσική χωρίς να το επιλέξω και ψάχνω να βρώ απο πού απλά μας σπάνε τα νεύρα

Επίσης έχει τύχει να μου αρέσει κάποιο προιόν και μόνο και μόνο επειδή μου είχε σπάσει τα νεύρα μία αντίστοιχη διαφήμιση δεν το επέλεξα απο αντίδραση οπότε αναρωτιέμαι αν πετυχαίνουν το σκοπό τους οι διαφημίσεις αυτού του τύπου

nektarios

Επιτέλους! Θα απαλλαγούμε από τη διαφήμιση με εκείνη τη κοπέλα (ο θεός να τη κάνει κοπέλα,σαν troll είναι) που λέει “καλώς ήρθες,απάντησε σωστά στις ερωτήσεις και κέρδισε ένα iphone 4″…

Kώστας

nektarios +1000! Μονο μη την πετύχω μπροστά μου…..

Spiros Mtr.

Λοιπόν υπάρχει λύση πολύ πριν η Google βγάλει την πατέντα της…(τουλάχιστον για αυτούς που έχουνε Mozilla Firefox)

Adblock Plus λέγεται το addon που κόβει όλες τις διαφημίσεις.!!! Μπορείτε να το ρυθμίσετε να λάβει αυτόματα κάποιες απλές λίστες(πλήρης σχεδόν) με τις διαφημίσεις που μπλοκάρονται. Μια δοκιμή θα σας πείσει.( ^_^ )

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/adblock-plus/

fotis

Συμφωνώ με τον nektarios.
Η, ο θεός να τη κάνει κοπέλα, είναι η πιο σπαστική διαφήμιση που μου έχει τύχει.

vasilis.

συγνωμη αλλα υπαρχουν ατομα εν ετη 2011 που βλεπουν ακομα διαφημισεις στον browser τους?????

Πάνος

@Spiros Mtr. Η καλύτερη λύση είναι το noscript στον firefox γιατί τα όλα τα popups και τα περίεργα διαφημιστικά είναι γραμμένα σε javascript.

Spiros Mtr.

Δεν το ξέρω αυτό που λες, πάντως τα flashάκια που βλέπεις εδώ και εκεί δεν είναι σε javascript…να φανταστείς μέχρι και το youtube μπορεί να μπλοκάρει άμα δεν σου κάνει κέφι το Adblock. ^_^

Στο techblog μου έχουνε πει ότι έχει google adds και μια διαφήμιση flash πάνω κάτω από το header. Δεν έχω δει ποτέ τίποτα από την πρώτη μέρα που έχω μπει εδώ. Βλέπω αυτό που είναι εξολοκλήρου την αυθεντική templete. 😉

AleXlolG7

παιδιά όντως αυτή η κοπελιά με το ” κέρδισε ένα iphone 4 σπάει @@!!! και δυστυχώς ακόμα και με το adblock καποιες φορές μ εμφανίζεται…πφφφ

jimdem

Παιδιά τώρα που έχει και ο chrome το δικό του app store, υπάρχει και το adblock plus (όπως το γνωρίζετε από τον firefox) που κάνει πολύ καλή δουλειά. Το εγκατέστησα και ησύχασα!

Daimon

Από τι μια η διαφήμισης είναι σπαστικές αλλα αυτός ο τρόπος δεν είναι ο μοναδικός που προσφέρει κάποια έσοδα στον ιδιοκτητη του site (για συντήρηση τις ιστοσελίδας/server…)

Εγώ εδώ και παρα πολύ καιρό χρησιμοποιώ Adblock plus…. στο firefox μου και έχω απαλλαγή από τις διαφήμισης (τουλάχιστον κατά 99%, υπάρχουν μερικές που ξεφεύγουν :P)

Spiros Mtr.

Άν ξεφεύγει κάτι μπορείς να το κάνεις εσύ “φραγή” πηγαίνοντας το κέρσορα σου πάνω από την διαφήμιση που σε ενοχλεί και πατώντας την λέξη” φραγή” που βρίσκεται συνήθως δεξιά της εικόνας.

Αν και να σου πω φίλε @Daimon εγώ ακόμα δεν έχω δει ουδέ μια διαφήμιση που να μου έχει εμφανιστεί…(έχω επιλέξει τις λίστες που σου δίνει που σου έχουν προ-μπλοκαρισμένα παράθυρα)
Να φανταστείς ακόμα και στο facebook τις διαφημίσεις που έχει αριστερά δεν μου τις βγάζει 🙂

takis1994

εχεις τωρα την ευκαιρια να κερδισεις αυτο το δωρο..(Γ..ω το iphone μου δεν το θελω..:p)
Η λυση ειναι firefox η ακομα καλυτερα Chrome me Adblock …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.