Φιλικά URL στο Google+ [News & Views]

Ύστερα από περίπου ένα χρόνο λειτουργίας το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο των… εργαζομένων στη Google αποφασίζει να ξεκινήσει την λειτουργία των φιλικών URL (vanity URL όπως συνήθως τα λένε). Έτσι τα URL των σελίδων του Google + θα πάψουν σύντομα να μοιάζουν με σιδηρόδρομο τυχαίων αριθμών και θα αποκτήσουν μια πολύ πιο φιλική μορφή (φιλική για ανθρώπους και μηχανές αναζήτησης;).

Η λειτουργία αυτή ξεκίνησε πιλοτικά σε ορισμένους “μεγάλους” χρήστες του Google+ και φαντάζομαι σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους μας να πάρουμε ένα τέτοιο URL για τις σελίδες μας. Όμως οι όροι χρήσης από την Google μας ενημερώνουν πως μπορεί αυτά τα φιλικά URL να μην είναι για πάντα δωρεάν – και να χρεωθεί κάποιο ποσό για την χρήση τους.

Να είναι αυτό το στοιχείο που θα κάνει την “έκρηξη” στο Google+; Πολύ αμφιβάλω. Η Google εχει πολύ δρόμο ακόμη (που σχετίζεται προφανώς με θέσεις των σελίδων στις μηχανές αναζήτησης) και περιμένουμε όλοι να τον τρέξει. Ή έστω να τον περπατήσει. Όχι όμως να βρίσκεται στην παρούσα στάσιμη κατάσταση για τόσο μεγάλο διάστημα.

Παράδειγμα URL με τυχαίους αριθμούς το Google+ Page του Techblog https://plus.google.com/102481457676343331678 (όχι, εμάς δεν μας έχει έρθει ακόμα το email!).

, Φιλικά URL στο Google+ [News & Views]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MEDS

Αυτό είναι το σημερινό logo του Google+

https://1.bp.blogspot.com/-GucQf47pdhc/TzqSp0bXzMI/AAAAAAAACY4/mnpioC40_vI/s1600/G%25252BIcon.jpg

Φιλικά πάντα!

Κώστας Βλαχάκης

Το έχω και στη sidebar δεξιά!!
Θα το αλλάξω τώρα, thanks 😉

Γιώργος

Πολύ ωραίο άρθρο και ενημερωμένο. Μάλλον ο συντάκτης δεν έχει τα τελευταία νούμερα που κάνουν λόγο για 250 εκ χρήστες με 150 από αυτούς να είναι μηνιαία ενεργοί. Δεν ήξερα ότι έχει τόσο προσωπικό η Google…..

Επίσης εκτός από τα άρθρα του mashable που διαβάζει, τα οποία είναι η επιτομή του click begging, θα μπορούσε να διαβάσει πως είναι το δίκτυο στο οποίο οι celebrities έχουν μακράν τους περισσότερους followers…

Τώρα βέβαια θα μου πεις η εμπειρία του καθενός μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την χρήση που κάνει. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το να πιάνουμε θέση στην trollογεφυρα……

Ben

Αγαπητέ κύριε Βασίλειε,
Αν δεν σας αρέσει ή δεν σας βολεύει στη χρήση το Google+ (ή τέλος πάντων δεν καταλαβαίνετε πως να το χρησιμοποιήσετε), απλώς μην το χρησιμοποιείτε. Όμως μην κάνετε αρνητική προπαγάνδα. Προσπαθείτε να κρατείτε neutral στάση.

Κώστας Βλαχάκης

Ποια προπαγάνδα βρε παιδια; Δηλαδή πως το σκεφτήκατε αυτό; Τι συμφέροντα μπορεί να έχει έτσι όπως το παρουσιάζετε;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Instagram Meta

Το Facebook και το Instagram σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων

Μετά τις έντονες διαμάχες των τελευταίων εβδομάδων, η Meta αποφάσισε να επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram να απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση διαφημίσεων για τους λογαριασμούς τους.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ο Elon Musk το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στην πλατφόρμα

Ο Elon Musk εκθρόνισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barak Obama ως το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στο Twitter.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ανακοίνωσε νέα τιμολόγηση API – Πρόκληση για τους μικρούς προγραμματιστές

Το Twitter ανακοίνωσε επίσημα τις ανανεωμένες βαθμίδες API του ενάμιση μήνα αφότου ο CEO της εταιρίας, Elon Musk υποσχέθηκε μια μεγάλη ανανέωση του συστήματος.