Google, ετοιμάζει «στόλο» 180 δορυφόρων για να φέρει ίντερνετ παντού

Από 1 έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετοιμάζεται να ξοδέψει η Google, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δορυφόρους που θα φέρουν την ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ ακόμη και σε περιοχές στις οποίες δεν ήταν δυνατό μέχρι και σήμερα, λόγω γεωγραφικών, πολιτικών αλλά και οικονομικών συνθηκών.

Το project αναμένεται να ξεκινήσει αρχικά με 180 μικρούς δορυφόρους οι οποίοι θα έχουν χαμηλότερη τροχιά από άλλους.

Η Google πειραματιζόταν επίσης με μπαλόνια ηλίου για ασύρματη πρόσβαση. Η πληροφορία ότι η Google πειραματίζεται για την χρήση δορυφόρων για την προσβαση στο internet, αναφέρει επίσης την πρόσληψη των Brian Holtz και Dave Bettinger, οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία σε εταιρίες που ειδικεύονται σε δορυφόρους τηλεπικοινωνιών.

Εν το μεταξύ, το Facebook δουλεύει και αυτό σε drones, δορυφόρους και laser για την επίτευξη του ίδιου στόχου. Η Google και το Facebook στοχεύουν και οι δύο στην παγκόσμια διάδωση του internet, πράγμα που θα φέρει περισσότερους ανθρώπους online και ως συνέπεια περισσότερους χρήστες για τις υπηρεσίες τους και αυξημένα κέρδη.
, Google, ετοιμάζει «στόλο» 180 δορυφόρων για να φέρει ίντερνετ παντού

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
killbillgr

Και θα σου λέει με τα το Αντόνι free Wi-Fi!!! Σας το υποσχέθηκα ⏩

tiamat

money makes world go round..!

jonjon

Είμαστε όλο και πιο κοντά στο skynet!

perastikos

@jonjon ακριβώς το ίδιο είχα στο μυαλό μου!

greg

και μετά το Skynet θα σκάσει και ο terminator?

nikos

Να υποθέσω σε συνεργασία με τον Αντωνάκη? Ελπίζω να θυμάται πως έχει διορία μέχρι τον Νοέμβριο! Έχει δώσει μία σοβαρή υπόσχεση δεν μπορεί να την αθετήσει έτσι απλά! 😛
Εύχομαι μέχρι το 2020 να υπάρχει δωρεάν wi-fi ακόμη και στην Άνω Κολοπετινίτσα!
Στο κάτω κάτω “why φάει” αν έχει δωρεάν “wi-fi”?

Manos Vs

@Nikos ΘΕΟΥΛΗΣ! xD

Dimitris G

Κάτσε να δούμε πρώτα εάν θα ζήσουμε μετά από αυτά, γιατί εάν το έχετε καταλάβει πολλοί από σας όχι μόνο θα μας κατασκοπεύουν σε ένα πάρα πολύ υψηλό βαθμό αλλά θα μπορούν να μας ελέγχουν τα πάντα. Εντάξει? Και αν σας αρέσει να κάνετε αστειάκια πάνω σ’ αυτό το θέμα να δούμε πόσο θα γελάμε όταν εμείς οι ίδιοι θα έχουμε δημιουργήσει πλάσματα που θα μας κυβερνάνε. Γιατί πίσω από την χαρά του καταναλωτή που θα έχει ιντερνετ ακόμα και σε δύσκολες περιοχές, θα υπάρχει η Google και άλλες εταιρίες που θα έχουνε ακόμα πιο χαμογελαστό πρόσωπο όσον αφορά την κυβέρνηση τους. Και μην νομίζετε πως το κάνω πολύ δραματικό το θεματάκι γιατί αυτά σε καμιά 50 χρονάκια θα βγουν αληθινά. Όποιος θέλει να τα διαψεύσει αυτά που λέω να τα διαψεύσει. Αργότερα να δούμε ποιος θα έχει δίκιο.

killbillgr

@Dmitris G εσένα περιμέναμε να μας τα πεις ρε Λιακόπουλε. Δεν τα καταλαβενουμε εμείς ευτυχώς σήμερα μας άνοιξες τα μάτια 👀.

Dimitris G

@killbillgr να λείπει η ειρωνεία. Γιατί υπάρχουν άτομα που αυτά δεν τα σκέφτονται, εντάξει? Άλλοι τα έχουν ανοιχτά τα ματάκια τους όπως εσύ, άλλοι όμως δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

killbillgr

@Dimitris G σε λάθος φόρουμ είσαι όμως για να μιλήσεις για αυτά τα πράματα. Και πιάνεις θέματα τα οποία πρέπει να τα αποδείξεις σε εγκάθετους με το αποτέλεσμα να βγενει η συζητήσει σε αδιέξοδο και στο τέλος θα σου κρεμάνε και κουδούνια. Είναι ο κανόνας που έχουν όλοι όσοι θελουνε να καλύψουν αλήθειες από κάποιον. Χλευάστε των, ειρωνευτεί των, και στο τέλος θα σου πουν ότι είσαι τρελος και στην συνέχειαθα σε πατάξουν εξω.

kostas

Σε λιγο θα εχουμε και το ctOS απο το watchdogs

nGavoun

Άντε όπως είπε και ο kostas Επόμενη Κίνηση να είναι το CtOs να μπορούμε να ελέγχουμε τα παντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.