Google, Αναζητά ιδέες για να σώσει τον κόσμο με το Project 10^100

, Google, Αναζητά ιδέες για να σώσει τον κόσμο με το Project 10^100Στη διάρκεια των τελευταίων ετών η Google έχει διαπιστώσει ότι οι μεγάλες ιδέες μπορούν να προέλθουν από παντού. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τα δέκατα γενέθλια της η Google ανακοινώνει τη διεξαγωγή του project 10^100 (προφέρεται 10 εις τη εκατοστή), το οποίο αποτελεί μία έκκληση για δημιουργικές ιδέες που θα βοηθήσουν τον κόσμο να γίνει καλύτερος. Το project θα δέχεται αιτήσεις έως την επόμενη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου.

Δελτίο Τύπου Google
Για αυτή την πρόκληση ζητούμε από τους χρήστες μας να μας στείλουν τις δικές τους ιδέες αναφορικά με τρόπους που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων και έχουμε αφιερώσει 10 εκατομμύρια δολάρια για να κάνουμε πραγματικότητα τις πέντε καλύτερες από αυτές. Αυτές οι ιδέες μπορεί να είναι μεγάλες ή μικρές, σύνθετες ή απλές, αλλά σε κάθε περίπτωση να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα. Θα εντοπίσουμε τις 100 καλύτερες ιδέες και στη συνέχεια θα αφήσουμε τους χρήστες μας να επιλέξουν τις καλύτερες από αυτές. Οι ψήφοι τους θα αναδείξουν τις 20 επικρατέστερες και στη συνέχεια το πάνελ των κριτών θα επιλέξει τις πέντε ιδέες που θα χρηματοδοτηθούν.

, Google, Αναζητά ιδέες για να σώσει τον κόσμο με το Project 10^100Στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου οι ιστοσελίδες, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν περιείχαν και πολλά πράγματα πέρα από κείμενο. Σήμερα όμως, ο παγκόσμιος ιστός έχει εξελιχθεί σε μία πανίσχυρη πλατφόρμα η οποία δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να συνεργάζονται με φίλους και συναδέλφους μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών, να συντάσσουν κείμενα, να βλέπουν βίντεο, να ακούν μουσική, να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και πολλά άλλα. Ο Google Chrome δημιουργήθηκε για τον παγκόσμιο ιστό του σήμερα και για τις εφαρμογές του αύριο.

Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο ότι οι μεγαλειώδης ιδέες μπορούν να προέλθουν από παντού. Το Google Chrome δημιουργήθηκε όταν οι μηχανολόγοι συνειδητοποίησαν την ανάγκη και έναν εξολοκλήρου νέο browser έτσι ώστε να μπορεί να γίνει χρήση εξελιγμένων εφαρμογών. Το Google News ξεκίνησε όταν την 11η Σεπτεμβρίου ένας μηχανολόγος απελπίστηκε με το γεγονός ότι δεν μπορούσε να συγκεντρώσει πολλές διαφορετικές πηγές πληροφόρησης σε ένα σημείο.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αμέτρητες ιδέες οι οποίες χρειάζονται χρηματοδότηση και υποστήριξη για να πραγματοποιηθούν. Ποιες ιδέες από αυτές θεωρούμε ότι είναι οι πιο cool; Μία ομάδα η οποία αποτελείται από δύο άτομα υλοποιεί μία λύση για να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπων (οι οποίοι με απίστευτη σωματική κούραση μεταφέρουν καλάθια με πέντε λίτρα νερό για πολύ μεγάλες αποστάσεις) σχεδιάζοντας και διανέμοντας το Hippo Water Roller (www.hipporoller.org), ένα σχετικά φτηνό container το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να κυλίσει στο έδαφος. Η First Mile Solutions (www.firstmilesolutions.com) υλοποιεί απλές, αλλά αποτελεσματικές ιδέες για τη διασύνδεση απομονωμένων κοινωνιών στο Internet.

Η Google γίνεται δέκα ετών. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε και ευχόμαστε να κερδίσουν αυτοί που θα προσφέρουν την μεγαλύτερη βοήθεια!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.project10tothe100.com

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

το 10^100 προφέρεται δέκα εις την εκατοστή.

Kostask11

τέλεια!να στείλουμε τίποτα!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ GOOGLE!!!!

mesasola

Το εύκολο είναι να στείλουμε, το δύσκολο είναι να βρούμε τι θα στείλουμε!!!

Kostask11

A,κρίμα….:(
ε δεν πειράζει.Πάντως η Google, δέκα χρόνια τώρα, έχει προσφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.