Κλείνει ο Google Reader

Η Google ανακοίνωσε ότι το δημοφιλές online σύστημα αρχειοθέτησης και ανάγνωσης RSS feed “Google Reader” θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο από την 1η Ιουλίου. Η Google δικαιολόγησε αυτή την κίνηση αναφέροντας ότι η εν λόγω υπηρεσία καταγράφει πτωτικές τάσεις και ότι θέλει να επικεντρωθεί σε λιγότερες υπηρεσίες της με καλύτερα αποτελέσματα.

Google Reader, Κλείνει ο Google Reader

Πηγή

Kudos to Αρης Τ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

και τώρα τι?

Giannis Charp

Κρίμα. Είναι κάτι που το χρησιμοποιώ καθημερινά.
Όλους στo να χρησιμοποιούμε περισσότερο google+ θέλει να πετύχει από ότι καταλαβαίνω.

cghera

Κρίμα, το χρησιμοποιώ πολύ.

Jim P

Η απόφαση αυτή με διέλυσε, όχι απλά με ξεβόλεψε, θα βρεθεί εναλλακτικός Cloud αναγνώστης (feedly για αρχή) αλλά διαφαίνεται μία στροφή στην κατάργηση των RSS.

Και το καταλαβαίνω, όταν έχω εκατοντάδες “υπ’όψιν” Sites που θέλω να επισκεφτώ καθημερινά το <> που μου προσφέρει το gReader είναι σωτηρία, όμως…

Φερ’ειπείν έχω το techblog στα RSS feeds μου, βλέπω τις αναρτήσεις του από τον Reader αλλά θα πατήσω κλικ μόνο στα άρθρα που θέλω να σχολιάσω, αυτό έχει ως αντίκτυπο στον Βλαχάκη Page Views, ads που τυχών θα πατούσα, επισκέψεις κ.ο.κ

Αν λοιπόν ένα αθώο RSS feed δε συμφέρει τον Βλαχάκη και τον κάθε Βλαχάκη διότι έχει “ζημιά” τι να πούνε και τα μεγάλο παγκόσμια site…

Φοβάμαι λοιπόν ότι αυτή η κίνηση είναι το πρώτο και τεράστιο καρφί στο φέρετρο του RSS, των απλών άμεσων θαυμάσιων Feeds.

Να πω εδώ ότι όντας fan της σελίδας στο facebook αυτή η λύση δεν είναι η ενημέρωση που ευαγγελίζεται η Google με το + και το facebook…

customer

@JimP ο κάθε Βλαχάκης δεν έχει “ζημιά” από το RSS, τουναντίον. Το RSS είναι ένας τρόπος να φέρνεις κόσμο μέσα στο community/ενημερωτικό site, κλπ.

Και νομίζω ακόμα και ο ίδιος ο Βλαχάκης το ξέρει πολύ καλά αυτό και συμφωνεί (ας με διαψεύσει αν όχι, αλλά ειλικρινά θα εκπλαγώ). Μαθηματικά, αυξάνει τις πιθανότητες στο να πατηθούν οι διαφημίσεις που λές από τον κόσμο, όπως το ίδιο κάνουν τα Social Media (Facebook, Twitter, κλπ) με ή χωρίς άμεσες διαφημίσεις.

Ή για να στο πώ αλλιώς, αν ένα community/ενημερωτικό site δεν έχει RSS, προσωπικά δεν θα ασχοληθώ καν, πώς το βλέπεις αυτό ? Εκμηδενίζεται κάθε πιθανότητα για ads by view/hits και ads per click.

Christos

Δημήτρη τα site μπορούν αντι για το πληρες αρθρο να έχουν στο feed ένα απόσπασμα ώστε να μην χάνουν απο τις διαφημίσεις, αν και δεν μου αρέσει, είναι κατανοητό.

Τα RSS είναι πολύ χρήσιμα και το facebook και λοιπά δεν μπορουν να τα αντικαταστήσουν με τα likes και τα +1!

H Google σκοτώνει ένα απο τα πιο πετυχημένα project της.

GfK

πρώτα το Google Wave
μετά το gNotepad
μετά το gDocs
τώρα το Picasa και το Reader.
Όλο μας καλομαιθαίνει η Google και μετά τα καταργεί….
Δεν είμαστε όλοι ανα πάσα στιγμή διαθέσμοι να ψάχνουμε νέα προϊόντα.

sakis glaveris

Και τωρα εχετε κατι αξιολογο να προτεινεται…? Εμενα με βολευμε παρα πολυ που το ειχα και σαν επεκταση στον chrome και δεν ημουν αναγκασμενος να τρεχω ξεχωριστο προγραμμα μονο για rss.

Vasilis Ro

Και τωρα internet exploer αυτος μας εμεινε με feeds αλλιως πρεπει να κατεβασουμε προγραμμα.

30filla

υπάρχει η δυνατότητα να συγχρονίσω όλα μου τα feeds του google reader με άλλον WEB rss-reader?
Και το γεγονός ότι έχει πτωτικές τάσεις στη χρήση του οφείλεται στη google που τον άφησε τόσο πίσω από τον ανταγωνισμό.

Σωτήρης Παπαδόπουλος

Συμφωνω απόλυτα με τον @jim p και εγώ το χρησιμοποιώ καθημερινά και το έχω σαν επέκταση στον chrome ενώ και στο android είναι η πρώτη εφαρμογή σε χρήση , και η έλειψη της στο windows phone (δωρεαν) ήταν κάτι που με δυσκόλεψε πολύ στη χρήση τους πραγματικά μεγάλο μείον για την google .

Πάντως οποίος ξέρει ας ενημερώσει για κάτι εναλλακτικό , φυσικά και εγώ θα ψάξω απλά δεν έχω τον χρόνο να δοκιμάζω νεα προγράμματα

Jim P

FEEDLY για εναλλακτικό προς το παρών, αλλά μέχρι την μία Ιουλίου όλο και κάτι καλύτερο θα σκάσει.

kostantinos99

Για να καταλάβω, καταργούνται γενικά τα RSS ή απλά η συγκεκριμένη εφαρμογή? Ελπίζω μόνο το δεύτερο γιατί στο κινητό κυρίως με RSS ενημερώνομαι. Sites που δεν έχουν απλά δεν ασχολούμαι πέρα από κάποιες εξαιρέσεις.
Ενημερωτικα εγώ χρησιμοποιώ τον Google reader κ οχι την επίσημη εφαρμογή κ με βολεύει καλύτερα.

Βαγγέλης

Τώρα που ξεφορτώθηκαν τον Swartz ειναι καιρός να ξεφορτωθούν και το δημιούργημα του.

manolo

Παιδια εαν μπορει καποιος να μας ενημερωσει, ολα αυτα που εχουμε αποθηκευση στο google reader θα μπορεσουμε να τα κρατησουμε σε ενα αλλο RSS?

Emerson

Κάνεις εγγραφή στον feedly με το λογαριασμό του google και αυτόματα περνάνε τα feeds. Από τους readers που δοκίμασα από χθες με βόλεψε ποιο πολύ. Αν έχει κάποιος κάτι καλύτερο ας μας ενημερώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.