Η Google δίνει ένα χτύπημα στο malware

Η Google συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα όχι μόνο απο τις υπηρεσίες της και τα προϊόντα της, αλλά και μέσα απο τις προσπάθειες που καταβάλλει για την αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού στο διαδύκτιο. Αυτή τη φορά, μπλόκαρε και απέσειρε αρκετές χιλιάδες malware domains, μέσω των συστημάτων που χρησιμοποιεί για την σάρωση και ανίχνευση malware λογισμικού.

, Η Google δίνει ένα χτύπημα στο malware

Εντόπισε, λοιπόν, περισσότερα απο 50.000 malware domains και μόνο σε έναν provider ο οποίος τα διέθετε είτε σε πολύ χαμηλές τιμές είτε δωρεάν. Αυτά τα μαζικά domains συνήθως μόλυναν τους υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό και με ψεύτικα antivirus τα οποία μόνο κακό προκαλούσαν, αποκτώντας πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και άλλες παράνομες δραστηριότητες, φυσικά χωρίς ο κάθε χρήστης να το αντιλαμβάνεται. Αρκετή δράση απο την Google τελευταία και φαίνεται πως έχουμε ακόμα να δούμε πάρα πολλά επεισόδια όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Πηγή

Iakovos

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kokour1986

Κάθε μέρα και καλύτερη!!!!Μπράβο στην Google!!!

Alessio

*Χαχαχα ,περι Google+ :
> url : https://www.youtube.com/watch?v=suJgV9HhJp8

Delas

Google antivirus να περιμένουμε σιγά σιγά…

Anonymous

Μπραβο τους!
ελπιζω να μην το κανουν ομως και σε «καθαρα» site. ***

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.