Google, απαντά για το Fappening και τις απειλές για μηνύσεις 100 εκατ.

Η διαρροή εκατοντάδων γυμνών φωτογραφιών που απεικονίζουν celebrities σε άκρως αποκαλυπτικές πόζες, το ονομαζόμενο The Fappening, είναι μια υπόθεση που δεν θα κλείσει εύκολα. Ασχολήθηκε μαζί της μέχρι και το FBI, η Apple έκανε πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στο iCloud αλλά αυτό δεν φτάνει.

Οι διασημότητες απειλούν τη Google με μηνύσεις που θα φτάνουν τα 100 εκατ. δολάρια. Aνέθεσαν στον πολύ γνωστό δικηγόρο του Hollywood, Marty Singer να τις εκπροσωπήσει και απειλούν τη Google με μηνύσεις οι οποίες θα φτάσουν τα 100 εκατ. δολάρια.

Η μήνυση θα απευθύνεται στην Google διότι δεν αφαίρεσε έγκαιρα τις γυμνές φωτογραφίες από το Blogspot και το YouTube που είναι στην ιδιοκτησία της. Με επιστολή του προς τα στελέχη της Google, Larry Page, Sergey Brin και Eric Schmidt, ο Marty Singer την κατηγορεί για ανήθικη συμπεριφορά και ότι από το υλικό αυτό έβγαλε εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, με δηλώσεις του στο Mashable, εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι η εταιρεία έκανε ότι ήταν δυνατό για να αφαιρέσει το υλικό έπειτα από τις αιτήσεις που δεχόταν και το έκανε μέσα σε λίγες ώρες. Έχει κλείσει εκατοντάδες accounts: “We’ve removed tens of thousands of pictures — within hours of the requests being made — and we have closed hundreds of accounts. The Internet is used for many good things. Stealing people’s private photos is not one of them”.

Οι φωτογραφίες διοχετεύτηκαν μέσω του 4Chan και του Reddit και σύμπεριλαμβάνουν ονόματα όπως Jennifer Lawrence, Kate Upton και Kirsten Dunst.

google απαντά για το fappening, Google, απαντά για το Fappening και τις απειλές για μηνύσεις 100 εκατ.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
λεόντιος

φαπφαπφαπφαπ

να σε καλά γκουγκλ…….

χαχαχαχαχα

i love rihanna

Εντωμεταξη τις εχουν αποθήκευση ειδη πολυ χρηστες οποτε το fappening δεν τελειώνει λεμεεεεεεεε… RIP αξιοπρεπια των διασημωτητων!

Solon

Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχει γίνει ούτε μια σύλληψη με νέες φωτο να διαρρέουν κάθε μέρα με την γελοία δικαιολογία ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν τους χάκερς. Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι από NSA μεριά όχι μόνο δεν θέλουν να βοηθήσουν αλλά από ότι φαίνεται θέλουν να συνεχιστεί το fappening. Το γιατί μόνο υποθέσεις μπορεί κάποιος να κάνει. Να σας θυμίσω ότι όταν πριν 2-3 χρόνια μια διεθνείς συμμορία άρχισε να τραβά μετρητά από ΑΤΜ σε όλο τον κόσμο με κλεμμένες πιστωτικές είχαν συλληφθεί οι πάντες μέσα σε 48 ώρες και οι συλλήψεις μάλιστα γίναν και σε χώρες όπως οι Ρωσία και Βραζιλία που υποτίθεται πως δεν συνεργάζονται με τις ΗΠΑ και τα μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης είναι πολύ λιγότερα. Μέσα σε 48 ώρες είχαν ταυτίσει τα άτομα που έκαναν τις αναλήψεις και τους εγκεφάλους που δίνανε τις εντολές και τους μαγκώσανε όλους. Πάνω από 40 άτομα.Και δεν μιλάμε για κανένα c0l0παιδο που την είχε δει χάκερ και πήγε και έβγαλε την τύφλα του αλλά για πολύ ψαγμένους τύπους με τεράστια εμπειρία στο χώρο που είχαν πάρει όλες τις δυνατές προφυλάξεις. Τώρα λέει αυτούς δεν μπορούνε να τους εντοπίσουνε και το χάφτει ο κόσμος. Η δική μου άποψη είναι ότι… Συνέχεια »

Genesis

δεν ξέρω αν όντως δεν μπορούν να τους πιάσουν αλλά ξέρω ότι το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχουν οι διασημότητες να μην βγάζεις γυμνές φωτογραφίες από το κινητό σου που πάνε κατευθείαν σε cloud και μετά οι hackers τρίβουν τα χεράκια τους να της πάρουν και να της δώσουν.

καλά να πάθουν να μην έκαναν βλακείες !!!

tasos

Το Onedrive έμεινε ανέγγιχτο πάντως….

Φίλιππος

@Solon
Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα κάτσουν να ασχοληθούν με τα σούργελα που έβγαζαν γυμνές φώτο και τις ανέβαζαν στο cloud;;; Really? FBI και πολύ τους είναι!!!

Kwstas

Συμφωνω με το Φιλιππο. Ο μονος λογος να ασχοληθουνε οι μυστικες υπηρεσιες ειναι για να παρουνε το τυπα που καταφερε ολο αυτο στο σωμα 😛 !!

Steve

Ναι αλλη δουλεια δεν εχει η NSA,θα ψαχνει ποιος ανεβασε τις φωτογραφιες που τραβανε τα μπου!@#$#@!$λα του Hollywood !

Solon

Άσχετα από το αν πολλές από τις διασημότητες είναι ξέk0LL@ δεν παύουν να είναι πολίτες μιας δημοκρατίας και να έχουν τα ανάλογα δικαιώματα. Να σε ρωτήσω εγώ τώρα: Πες ότι η κόρη σου πάνω στην εφηβική τρέλα της για κάποιο αγόρι του έστειλε μια τολμηρή φωτογραφία της. Θα είχες την ίδια άποψη αν κάποιος παραβίαζε το κινητό της και την δημοσίευε σε όλο τον κόσμο; Η Τζένιφερ Λόρενς ήταν μέχρι τώρα πολύ προσεκτική στις εμφανίσεις και δεν είχα κάνει καμιά γυμνή σκηνή ή φωτογράφηση. Δεν είχε δικαίωμα να κρατάει την ερωτική της ζωή προσωπική και να μην την δημοσιεύει; Και να μην ξανακούσω το ηλίθιο επιχείρημα ότι έπρεπε να έχει ποιο ισχυρό κωδικό. Υπάρχουν προγράμματα που ότι κωδικό και να βάλεις στον σπάζει μέσα σε 12 ώρες. Κυκλοφορούν ελεύθερα και όποιος θέλει μπορεί να τα κατεβάσει. Τα δοκίμασα κι εγώ κάποτε για ένα αρχείο rar. Έσπασε έναν 16ψήφιο κωδικό με πάσης φύσεως σύμβολα μέσα σε 8 ώρες. Τι νομίζετε πως οι χάκερ καθόντουσαν και πληκτρολογούσαν κωδικούς με τις ημερομηνίες γενεθλίων; Εάν κάποιος έγδυνε δημοσίως μια γυναίκα με το ζόρι δεν θα τον χαρακτήριζαν βιαστή και θα τον έκλειναν φυλακή; Το ίδιο ακριβώς έκανε και αυτός ο χάκερ χωρίς καμιά απολύτως… Συνέχεια »

ntimas

soloneis polinwreos*

Φίλιππος

@Solon
Μάλλον δεν έχεις ιδέα για τον τρόπο που δρουν οι Μ.Υ σε παγκόσμια κλίμακα! Αλλά ok, φυσιολογικό και δικαιολογημένο! Ότι διαβάζεις δεξιά-αριστερά και ότι βλέπεις στη TV!!! Μάθατε όλοι και δυό τρία αρκτικόλεξα και τα πετάτε όπου λάχει!
Τώρα να σου κάνω μια ερώτηση που βασίζεται στη δική σου….Αν συνέβαινε το περιστατικό που είπες με τη κόρη μου (αν είχα!) μιας και είμαστε στην Ελλάδα, θα αναλάμβανε η αστυνομία ή η ΕΥΠ;;; Τώρα πιστεύω ότι κατάλαβες πόσο άκυρη είναι η άποψη σου!

Genesis

Solon αιγουρα φταίνε και οι εταιρίες αλλά το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχουν οι άλλοι δεν τράβηξαν μια ούτε δυο εδω μιλαμε για δεκάδες ίσως και εκατοντάδες φωτογραφίες που είναι γυμνές και όχι μόνο λένε ότι είναι και σε ποιο προσκοπικές στιγμές και σε βίντεο. Φίλε μου αν είχα κόρη και τραβαγε μια η δυο δεν ξερω πως θα το αντιμετώπιζα αλλά εδω δεν μιλάμε για 14-15 χρόνον κοριτσάκια αλλά για ενήλικες πάνω απο 20.

JohnGR

@Solon
Επειδή στην Ελλάδα είμαστε τελείως για τον π….ο και χώνουν την ΕΥΠ όπου χρειάζονται παρακολουθήσεις, επειδή καμία άλλη υπηρεσία δεν έχει δυνατότητα & ικανότητα για να κάνει παρακολουθήσεις, δεν σημαίνει ότι παντού στο κόσμο γίνεται το ίδιο. Στην προκειμένη περίπτωση, να εμπλακεί το FBI, αλλά μέχρι εκεί. Η NSA δεν πρόκειται να ασχοληθεί αν δεν υπάρχει απειλή για την ασφάλεια του κράτους ή αν δεν παρακολουθούν κάποιον high-profile στόχο.
Επίσης, ποτέ δεν είναι 2-3 κλικ. Όσοι τα γράφουν αυτά δείχνουν πόσο άσχετοι είναι με το θέμα. Τέλος, πως υποβοηθάει η ιστορία με το fappening τις ΗΠΑ; Έχουμε κάτι να στηρίξουμε τα λεγόμενά μας ή μας ψεκάζουνε;

Back to topic, είναι εντελώς γελοίο να ζητάνε αποζημιώσεις από την Google και όχι από την Apple.

Genesis

John άστο φίλε εδώ παίζονται πολλά λεφτά για αυτές της φωτογραφίες και οι ίδιοι που της βγάλανε δεν θέλουν ούτε μια ευθύνη να πάρουν ενώ το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχουν αυτοί. τώρα το να ζητάνε τόσα λεφτά από τη google επειδή δεν πρόλαβε να της βγάλει αμέσως της φωτογραφίες πρέπει να τους πει κάποιος ότι και 10 λεπτά να μηνούν στο ίντερνετ χιλιάδες κόσμος θα της έχει βρει και θα της έχει πάρει και θα της βάζει αλλού. και αν θα έπρεπε να ζητήσουν από κάποιο αυτά τα λεφτά όντως θα ήταν η apple που έχει και αυτή ένα μερίδιο φταιξίματος.

NICK_X

Παιδες εγω πιστευω οτι οι υπηρεσιες cloud εγιναν για αυτον ακριβως τον λογο…για να γινεται πιο ευκολη η προσβαση στα προσωπικα δεδομενα για οποιοδηποτε λογο την οποια στιγμη…..!!!!
¨¨ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ¨¨!!!!!!!!!!!

Solon

@Φίλλιπος Το 1997 ήμουν συνοδεία Έλληνα επισήμου και παρακολούθησα μαζί του επίσημη ξενάγηση σε έναν από τους κόμβους παρακολούθησης του Echelon στην Ευρώπη. Μας εξήγησαν τι κάνουν και πάνω κάτω πως το κάνουν. Το σύστημα λειτουργούσε με υπολογιστές εκείνης της εποχής και μας βάλαν να δούμε online υποκλοπή από εκτός ΝΑΤΟ χώρα. Όταν βγήκαμε έξω μας είχε πέσει το σαγόνι . Αυτά που σου γράφω λοιπόν δεν τα διάβασα από εδώ και από εκεί, τα έχω δει με τα ίδιά μου τα μάτια. Αν σου πω τι έκαναν εκείνη την εποχή με τα τότε μηχανήματα θα δυσκολευτείς να το πιστέψεις. Με τα τώρα ξέρουν και τι σώβρακο φοράς άμα θελήσουν. Τώρα λέτε ότι δεν είναι δουλειά της NSA να ασχοληθεί. Απόλυτα σωστό σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ. Όμως ούτε η κλοπή μερικών πιστωτικών καρτών ήταν δουλειά της αλλά όπως φαίνεται τότε ασχολήθηκε και τους μαγκώσανε όλους μέσα σε 48 ώρες. Με την καμία δεν θα τους πιάνανε τόσο γρήγορα αν δεν εμπλεκότανε η NSA. Εν ολίγης όποτε το βαθύ κράτος ενοχλείτε στις ΗΠΑ η NSA επεμβαίνει. Όποτε δεν νοιάζεται αφήνουν το FBI να τρέχει να πάρει εντάλματα για να είναι νόμιμο. @ JohnGR Δεν με ψέκασαν τίποτα φίλε .… Συνέχεια »

Beholder

@Solon
Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα γράφεις. Από την περιγραφή της κατάστασης, φαντάζομαι θα έχεις προβληματιστεί με τα όσα είδες να κάνουν, χρόνια τώρα. Μιας και έχεις εμπειρία εκ των έσω, προσωπικά θα ήθελα να ακούσω αν έχεις καταλήξει προτάσεις για κάποια σχετικά αντίμετρα προστασίας, τα οποία μπορεί να πάρει ο μέσος χρήστης για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση (και ο μέσος χρήστης έχει δικαίωμα να μην τον κοιτάνε από την κλειδαρότρυπα και ας μην είναι τρομοκράτης). Πχ anonymizer, proxies, tor, κλπ; Τι ψάχνουν περισσότερο, πχ, email, online chats, δεν ξέρω τι εν πάσει περιπτώση…

Genesis

@solon

1ο Δεν είναι δουλειά της NSA να ασχοληθεί με το θέμα δεν έχει καμιά δουλειά σε όλο αυτό είναι σαν να μου λες να πούνε στην CIA να πιάσει έναν απλό κλέφτη μην λέμε ότι θέλουμε, για τέτοιες δουλείες είναι για το FBI.

2o
Ότι και να κάνουν οι εταιρίες ποτέ δεν θα είσαι ασφαλής 100% το καλύτερο που μπορούν είναι να κάνουν ποιο δύσκολη τη δουλειά του κλέφτη και να τον καθυστερήσουν ένας hacker σπάει κάθε τοίχος δεν υπάρχει τοίχος που να μην μπορέσει να το σπάσει και το έχουμε δει hackers που ήθελαν να τραβήξουν τη προσοχή είτε του FBI είτε CIA που τους είχαν hackari στο παρελθόν και τους πιάσανε και τους πήρανε στο ομαδικό τους.

Φίλιππος

@Solon
Ε αφού ήσουν συνοδεία κάποιου και σου έκαναν “ξενάγηση” στα μυστικά του Echelon πάω πάσο! Κάτι παραπάνω θα ξέρεις από μένα για τον τρόπου που δρουν οι Μ.Υ.! Μετά φαντάζομαι σου έκαναν ξενάγηση και στα άδυτα της Academi!!! But wait….Η Academi ιδρύθηκε το ’97 οπότε μάλλον δεν πρόλαβες!

@Beholder
Ξέχνα το!!! ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να προστατευτεί κανείς, πόσο μάλλον ο μέσος χρήστης! Η μάλλον υπάρχει…Δεν χρησιμοποιείς τίποτα!!! Αλλά από την άλλη, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι ότι θα σε παρακολουθούν! Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν αυτό εκτός και αν στις συνομιλίες σου χρησιμοποιείς κάποια από τις λέξεις κλειδιά που σημαίνουν συναγερμό! Ακόμη και τότε όμως, αναλύονται τα δεδομένα και καθαρίζεις αν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας!

@Genesis
Ακριβώς αυτό!

Solon

@Φίλλιπος Δεν είπα ποτέ ότι ξέρω πως δουλεύουν οι μυστικές υπηρεσίες. Παρακολούθησα μια επίδειξη από τις δεκάδες που έγιναν τότε σε Έλληνες αξιωματούχους. Ήτανε μόλις είχαμε πάρει την Ολυμπιάδα και οι Αμερικανοί βάλθηκαν να μας πείσουν να αγοράσουμε με το ζόρι τα πανάκριβα συστήματα παρακολούθησης που τελικά αγοράσαμε αντί εκατομμυρίων ευρώ χωρίς ποτέ να λειτουργήσουν σωστά. Στα πλαίσια αυτή της “διαφημιστικής καμπάνιας” έγινε και αυτή η ξενάγηση που γράφω. Για τον αμερικανικό στρατό το να κάνει επιδείξεις οπλικών συστημάτων σε ξένους αξιωματούχους στα στρατόπεδά του με σκοπό τον εντυπωσιασμό και την αγορά τους είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική και οι εταιρίες υπογράφουν σχετικά συμβόλαια με το Πεντάγωνο. Ρώτα και φίλους σου αξιωματικούς να σου πουν. @Beholder Εάν σε βάλουν στο μάτι είναι κυριολεκτικά αδύνατον να ξεφύγεις. Το θέμα είναι ότι πλέον οι αλγόριθμοι παρακολούθησης δουλεύουν αυτόματα και αθροιστικά τροφοδοτούμενοι από ένα πολύ μεγάλο αριθμό μέσων. Δεν είναι δηλαδή μόνο η σύνδεσή σου στο διαδίκτυο. Έχουν τρόπους να σε ταυτίσουν από ένα σωρό μεριές. Κάποτε είχα δημοσιεύσει σε μια ιστοσελίδα έναν λεπτομερή οδηγό αποφυγής ηλεκτρονικής παρακολούθησης αλλά μου το κατέβασαν μέσα σε 3 ώρες και μου ήρθε μήνυμα από τους ADMINS ότι δέχτηκαν τηλέφωνα από μια κρατική υπηρεσία (δεν μου είπαν πια)… Συνέχεια »

Φίλιππος

@Solon
Άστο, δεν ασχολούμαι άλλο γιατί θα ξεχάσω ότι ξέρω…Και όχι τίποτα άλλο, αλλά θα πάνε τζάμπα τόσα χρόνια εκπαίδευσης!!! Εδώ έχεις δημοσιεύσει λεπτομερή οδηγό αποφυγής ηλεκτρονικής παρακολούθησης….Τι να λέμε τώρα! Θαρρείς και οι κυβερνοεγκληματίες περίμεναν εσένα, δεν είχαν ήδη το darknet! Αλλά ok, ο καθένας μπορεί να νομίζει ότι θέλει!

Solon

@Φίλιιπος
Όπως νομίζεις. Αλλά αν διαβάζεις σχετικές ειδήσεις τότε θα ξέρεις ότι μαζεύουν κάθε λίγο και λιγάκι κόσμο από το darknet. Τώρα αν πιστεύεις ότι το darknet προσφέρει ανωνυμία τότε πλανάσαι πλάνην οικτράν που λέγαν και οι αρχαίοι. Το κυβερνοέγγλημα σε όλες του τις εκφάνσεις υπάρχει επειδή κάποιοι του επιτρέπουν να υπάρχει. Αν το θέλαν θα τους είχαν μαζέψει όλους μέσα σε μερικές ημέρες. Ότι συμβαίνει το επιτρέπουν να συμβεί γιατί με κάποιο τρόπο τους βολεύει. Ότι δεν τους αρέσει το σβήνουν εν μια νυκτί. Αυτό προσπαθώ να πω από την αρχή σε όλα τα posts μου. Αυτό πιστεύω εγώ. Δικαίωμά σου όμως να πιστεύεις κι εσύ ότι θέλεις.
Σταματάω να ποστάρω για το συγκεκριμένο ζήτημα και ζητάω συγνώμη από όλους τους αναγνώστες του techblog και από τον αγαπητό Κώστα που του ανήκει το blog για τα of topic σχόλιά μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.