Google Search Your World, Αποτελέσματα αναζήτησης μόνο για σένα

Η Google “μεταμορφώνει” την υπηρεσία Google Search σε μια μηχανή αναζήτησης που καταλαβαίνει όχι μόνο το περιεχόμενο δισεκατομυρίων ιστοσελίδων αλλά και τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους. Με την επιλογή “Personal results” τα αποτελέσματα θα είναι προσωποποιημένα μόνο για εσένα για παράδειγμα αν αναζητάς πληροφορίες για ένα ταξιδιωτικό προορισμό μπορείς να βλέπεις τι έχουν γράψει οι φίλοι σου για αυτόν στο Google+ ή φωτογραφίες που ίσως έχουν ανεβάσει σε Picasa και Google+.

Ακόμα μια αλλαγή που θα έρθει στο Google Search είναι το “Profiles in Search”. Αν αναζητάς πληροφορίες για ένα άτομο αυτές θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης σαν ένα συκγεντρωμένο profile από διαφορετικές πηγές όπως φωτογραφίες του ατόμου αυτού και άλλες πληροφορίες. Επίσης θα υπάρχει και η επιλογή για εμφάνιζη αποτελεσμάτων “People and Pages” για άτομα και συναφείς σελίδες στο Google+ Pages. Όπως καταλαβαίνουμε τα προσωποιημένα αυτά αποτελέσματα (τουλάχιστον στην αρχή;) θα έχουν σχέση και θα συνδέονται με υπηρεσίες της Google.

Στο θέμα ασφάλειας όλες αυτές οι πληροφορίες και η εμφάνιση των αποτελεσμάτων θα γίνεται με κωδικοποίηση SSL encryption και θα είναι διαθέσιμες μόνο σε συνδεδεμένους χρήστες στο Google μέσα από το https://www.google.com τις επόμενες ημέρες.

Personal results
, Google Search Your World, Αποτελέσματα αναζήτησης μόνο για σένα

Profiles in Search
, Google Search Your World, Αποτελέσματα αναζήτησης μόνο για σένα

People and Pages
, Google Search Your World, Αποτελέσματα αναζήτησης μόνο για σένα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Το φακέλωμα σε όλο του το μεγαλείο!!!

nick

Είμαι ενεργός χρήστης του google+ από την πρώτη μέρα που άνοιξε δημόσια και ας μήν είναι κανείς μέσα, και θεορω ότι είναι πολύ ανώτερο απο το facebook.

Όσο αναφορά την συγκεκριμένη νέα αναζήτηση την βλέπω σαν πολύ έξυπνη ιδέα και στρατηγική της google, θα μπορείς να βρίσκεις ότι χρειάζεσαι σε πολύ σύντομο χρόνο για φίλους, συνεργάτες, επαγγελματίες. πχ αν ένας από τους φίλους μου είναι οδοντίατρος για παράδειγμα και δηλώσει στο google+ (επάγγελμα οδοντίατρος), και κάνω αναζήτηση οδοντίατρος είναι λογικό ότι θα μου τον εμφανίσει άμεσα πρώτον στην λίστα. Βέβαια όπως βλέπω έχει και την επιλογή απενεργοποίησης του προφίλ σου ε δημόσια εμφάνιση στην αναζήτηση, Άρα αν σου αρέσει μένεις, αν πάλι όχι το απ ενεργοποιείς και όλα οκ μετά.

Johnny3

Όπως λέει και ο Κώστας, το φακέλωμα γίνεται ούτως ή άλλως. Φανταστείτε τα δεδομένα που συγκεντρώνουν οι servers της Google από την χρήση των δεκάδων υπηρεσιών που διαθέτει η εταιρία. Η καινοτομία είναι να χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα δεδομένα και να παράγεις χρήσιμη πληροφορία, πράγμα στο οποίο η Google έχει μεγάλη τεχνογνωσία. Προσωπικά πάντως θεωρώ πως ο διαμοιρασμός κάθε είδους προσωπικής πληροφορίας στο Internet είναι επικίνδυνος.

Panos7GR

Αν πραγματοποιηθεί και εξαπλωθεί πέρα απ τα όρια Google+ κι έτσι και κυρίως χρησιμοποιεί πληροφορίες από το Facebook, θα γίνει το αγαπημένο εργαλείο της κουτσομπολας…!
Δεν ξέρω…το εχω πάρει με πολύ κακό μάτι αυτό. Ήδη με μια μάτια απλή σε τέτοια είδη σελίδων είσαι άμεσα εκτεθειμένος στον οποιαδήποτε, για να φανταστούμε λίγο τι θα γίνει με αυτό; Το θεωρώ άχρηστο… Δηλαδή στο κάτω κάτω γιατί να σου προτείνει σύμφωνα τις δημοσιεύσεις σου ένας αλγόριθμος για το που θα πας διακοπές, τι χρώμα πουκάμισο να παραγγείλεις, τι δώρο να πάρεις της κοπέλας σου κτλ;;; Τι είσαι; Παραπληγικός ή καθυστερημένος για να μην μπορείς να σκεφτείς μόνος σου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.