Google Stations: Nέο project για καλύτερο δημόσιο Wi-Fi σε όλο τον κόσμο

Η Google ανακοίνωσε σήμερα επίσημα μια νέα πρωτοβουλία για γρήγορο δημόσιο Wi-Fi για όλους. Το project ονομάζεται Google Stations και είναι η επέκταση της πλατφόρμας που είχε ξεκινήσει στην Ινδία για την παροχή Wi-Fi σε εκατομμύρια επιβάτες στους σταθμούς τρένων.

Η εκπόνηση του project έγινε σε συνεργασία με την RailTel και την Indian Railways για τοποθέτηση γρήγορου Wi-Fi σε 400 σταθμούς, μέχρι στιγμής έχουν εφοδιαστεί 50 σταθμοί που προσφέρουν σύνδεση στο ίντερνετ σε 3.5 εκατ. ανθρώπους σε μηνιαία βάση.

Στόχος της Google είναι να κάνει κάτι ανάλογο και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά δεν θα περιοριστεί στους σταθμούς των μέσων μεταφοράς. Η ιδέα της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να “έρθουν πιο κοντά προσφέροντας καλές ταχύτητες Wi-Fi σε εμπορικά κέτρα, στάσεις λεωφορείων, κέντρα πόλεων, καφετέριες”. Έτσι, “πολλά περισσότερα εκατομμύρια ανθρώπων θα μπορούν να μάθουν, να παίξουν, να συνομιλήσουν και να βρουν τις πληροφορίες που θέλουν”.

Η Google θα προσφέρει στους εκάστοτε συνεργάτες της σε κάθε χώρα το software και το know-how για να μετατρέψουν τις συνδέσεις οπτικών ινών σε γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο Wi-Fi. Οι συνεργάτες της θα είναι ελεύθεροι να αξιοποιήσουν όπως θέλουν τα Google Station hotspots, είτε να ζητούν κάποιο αντίτιμο, ή να προβάλουν διαφημίσεις ή να διαθέσουν δωρεάν ίντερνετ.

google stations, Google Stations: Nέο project για καλύτερο δημόσιο Wi-Fi σε όλο τον κόσμο

google stations, Google Stations: Nέο project για καλύτερο δημόσιο Wi-Fi σε όλο τον κόσμο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stelios

Πληροφορίες λενε πως έδειξε εντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ο καλογριτσας..

KostasB

Διαφήμιση της Google με iPad; Καλή φάση…

Αργυρης

Με τις ταχύτητες του ίντερνετ να φτάνουν στο θεό δε μου φαίνεται απίθανο η κίνηση αυτή να χει ως στόχο την εξάλειψη της κάρτας σιμ και την επικοινωνία μόνο μέσω ίντερνετ.Εξαλλου πλέον πιο προσυτο είναι το 4G παρά το σήμα της κεραίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.