Google Translate, Νέα χαρακτηριστικά στην μηχανή online μετάφρασης

Το Google Translate αλλάζει, ή μάλλον εμπλουτίζεται με περισσότερα χαρακτηριστικά, έτσι ώστε πάντοτε να βρίσκετε τις σωστές λέξεις ασχέτως γλώσσας, ή εάν απλώς θέλετε να μη σας γλωσσοφάνε, ή εάν επιθυμείτε να προστατευτείτε από τις… κακές τις γλώσσες. Όποιος και αν είναι ο σκοπός σας θα τη βρείτε τη χρήση σας. Ας δούμε, τώρα, ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά.

Το Reverse Translations σας επιτρέπει να βλέπετε μία λέξη σε όλες τις χρήσεις της, τα νοήματα και τις μορφές της. Το Frequences είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό το οποίο εφαρμόζεται με σκοπό να σας δείξει εάν μία γλώσσα είναι σπάνια, εάν χρησιμοποιείται συχνά και ούτω καθεξής. Πιο εύκολα εμφανίζονται οι συχνές χρήσεις μίας λέξης και πιο αραιά εκείνες που δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά.

Τέλος, το Google Translate εμφανίζει τα συνώνυμα, σε ομαδοποιημένη μορφή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το στοιχείο είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμο αποκλειστικά στις μεταφράσεις προς την αγγλική γλώσσα, αλλά αναμένεται να υποστηρίξει και άλλες γλώσσες στο άμεσο μέλλον.

Τώρα πια δεν θα είμαστε ποτέ ξανά χαμένοι στη μετάφραση…

, Google Translate, Νέα χαρακτηριστικά στην μηχανή online μετάφρασης

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spyros

Θελει ακομα που δουλεια για να το χαρακτηρισουμε ως αντικαταστατη ενος μεταφραστη

takis1994

@spyros
Κανεις δεν ειπε κατι τετοιο.
Μαλλον ευτυχως για τους μεταφραστες (ανθρωποι ειναι και αυτοι) αμφιβαλω αν στα επομενα 5-10 χρονια εχουμε 100% ακριβιεα στην μεταφραστη.Ουσιαστικα δεν μπορω να φανταστω οτι μια μηχανη μεταφρασης θα μπορει να μεταφρασει ενα κειμενο 100% σωστα συντακτικα και λεκτικα…

Ισως μετα απο πολλα χρονια..

Παντως το google translate ειναι τρομερο εργαλειο ακομη και τωρα..Με εχει βοηθησει πολυ ..

crzbrn

Το google translate έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και μπορεί να σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να βγάλεις νόημα σε περίπτωση που δε γνωρίζεις καθόλου μια γλώσσα. Ειδικά αν το συγκρίνουμε με τα αυτόματα μεταφραστίρια που χρησιμοποιούσαμε παλιότερα η διαφορά είναι μεγάλη. Παρόλα αυτά αν θυμάμαι καλά ένα άρθρο που είχα διαβάσει πριν αρκετά χρόνια έλεγε ότι οι machine translations δε θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις ανθρώπινες μεταφράσεις ίσως και πότε. Οπότε μάλλον θα τη γλιτώσουν και οι μεταφραστές και δε θα γίνουν κλέφτες.

Apostolos

παντως είναι φοβερη η λειτουργία conversation στο google translate στην mobile έκδοση…..όπου μιλας εσύ σε μια γλώσσα το μεταφράζει σε μια άλλη….απαντάει ο άλλος στην δική του και στο μεταφράζει να τον καταλαβεις…Φυσικά δεν υποστηρίζει Ελληνικά ακόμα…όπως η περισσότερες φοβερές λειτουργίες της Google…:(

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.