Google Wallet, Το κινητό σου είναι το πορτοφόλι σου

Η Google ανακοίνωσε την υπηρεσία Google Wallet, ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που βασίζεται στην τεχνολογία NFC (Near Field Communications) και επιτρέπει τη χρήση του κινητού του μας ως μέσο πληρωμή. Κινητά τηλέφωνα επόμενης γενιά με NFC θα αποθηκεύουν τους αριθμούς των πιστωτικών μας καρτών και θα μπορούμε να πληρώνουμε με αυτά.

Η υπηρεσία αναμένεται να διατεθεί στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο μέσα στο καλοκαίρι και τους επόμενους μήνες και στις υπόλοιπες πολιτείες των ΗΠΑ. Για Ευρώπη δεν υπήρξαν ανακοινώσεις.

, Google Wallet, Το κινητό σου είναι το πορτοφόλι σου

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanasis

ναι πολυ ωραιο αμα σου κλεβουν το κινητο σου κλεβουν και την πιστωτικη ποποπο τελειο

NikosVolos

Το κινητο σου το κλεβουν σιγουρα πιο ευκολα, οταν πας για καφε αφηνεις το πορτοφολι σου πανω στο τραπεζι; Δεν νομιζω…Γενικα το κινητο εκτειθετε πολυ περισσοτερο απο το πορτοφολι αλλα το μονο που χρειαζεται οπως ειπες ειναι να ειμαστε προσεκτικοι.

Ben

Για να κάνεις χρήση της υπηρεσίας, θα πρέπει πρώτα να εισάγεις PIN όπως κάνεις και με το πλαστικό χρήμα. Σε περίπτωση κλοπής θα μπορείς αυτόματα, ακόμα και με έναν SMS να το απενεργοποιήσεις.
Το τσιπάκι της υπηρεσίας, το οποίο αποκαλείται Secure Element, είναι απομονωμένο ακόμα και από το ίδιο το λειτουργικό Android, αλλά και από το υπόλοιπο hardware.

MANOS

Η PayPal μηνύει τη Google για το Wallet.
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ενημερώσει τα ΜΜΕ για τη νέα της υπηρεσία και η Google δέχτηκε ήδη την πρώτη της μήνυση! Η εταιρεία PayPal κατηγορεί τον κολοσσό του Internet ότι το Google Wallet περιλαμβάνει τεχνολογίες που δεν ανήκουν στη Google.

Η PayPal γίνεται πολύ συγκεκριμένη στη μήνυσή της και αναφέρει ότι η Google έκλεψε τις τεχνολογίες μέσω του Osama Bedier, ο οποίος έχει χρηματίσει στο παρελθόν στέλεχος της PayPal και από τον περασμένο Ιανουάριο είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Google. Τόσο η Google, όσο και ο Bedier δεν έχουν σχολιάσει ακόμη την κίνηση της PayPal.

kostantinos99

Ωραια κολπα θα βολεψουν πολυ κοσμο αν επεκταθουν μαζικα.
Αυτα που λεει ο μανος παλι, δεν ωραια κολπα ειδικα αφου αφορουν την paypal που επισης μας εχει διευκολυνει τοσα χρονια.

Ben

Εδώ η παρουσίαση: https://www.youtube.com/watch?v=am8t6iZ7up0

Spiros

Εγώ έχω Mastercard Paypass αλλά δεν την χρισημοποιήσα ποτέ. Τώρα πλέον είμαι Ελλάδα, αλλά αν δεν με απατά η μνήμη μου, η χρήση χωρίς pin ήταν για μάξιμουμ 10 λίρες Αγγλίας.

Άρα αν στο κλέψουν θα χρειαστούν pin για να σου κάνουν κακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.