Ταυτοποιήθηκε 13χρονος μέλος της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.)

Ταυτοποιήθηκε άλλο ένα μέλος της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.), που ενέχεται σε διαδικτυακές “εισβολές” στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων Οργανισμών και Φορέων. Από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί το τελευταίο εξάμηνο άλλα έξι μέλη της (G.H.S).

Από τις μεθοδικές ψηφιακές και φυσικές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση των οργανωμένων ψηφιακών «επιθέσεων» σε διάφορες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ταυτοποιήθηκε άλλο ένα μέλος της ομάδας, με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H.S), που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, εντοπίστηκε στην Αττική ένα ακόμα μέλος, ανήλικος ημεδαπός, ηλικίας 13 ετών, μετά από ανάλυση ιχνών διαδικτυακής καταγγελίας. Για τον 13χρονο σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Την Κυριακή 25.06.2012 διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας (1) σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από profil χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.com.

Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι (6) μέλη της οργάνωσης (G.H.S.).

Στις κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 router, 2 server, 7 usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Δελτίο τύπου Ελληνικής Αστυνομίας: Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής
Κώστας Βλαχάκης

Θοδωρής, το παρακολουθούμε το secnews.gr τα παιδιά εκεί κάνουν πολύ καλή δουλεια.

Θοδωρής

Ναι το ξέρω και όντως κάνουν καλή δουλεία τα παιδιά. Έδωσα το link για να δούνε τι λένε για το παιδάκι που έπιασαν…

ορεστης

χαχαχαχαχαχαχα μονο δυο σκληρους κατεσχεσαν απ το παιδι?!

Panos7GR

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, σήμερα θα κοιμηθώ με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες!

Βελισάριος

+ 100.000.000 @ Panos7GR!!!!

Κωνσταντίνος

Πάλι καλά που τον έπιασαν τον 13 χρόνο γιατί αυτός είναι η απειλή για τη χώρα και όχι τα 2 εκατομμύρια λάθρο-εισβολέων εγκληματιών…

Γιώργος Τσ.

***Ένα 13χρονο παιδί ΜΑΛΛΟΝ συμμετείχε σε ηλεκτρονική επίθεση:
-Ατυνομικός: Τρέξτε γρήγορα η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, πρέπει να επέμβουμε!!! Οβερ

***Γίνεται ληστεία σε κάποιο σπίτι και υπάρχει ένας τραυματίας από πυροβολισμό:
-Αστυνομικός: Παιδιά μόλις με ειδοποίησαν ότι γίνεται ληστεία…Οβερ
-Αστυνομικός 2: Τι κάνουμε τώρα…? Οβερ
-Αστυνομικός: Περιμένετε 10-15 λεπτάκια να τελειώσω το φραπέ, να κάνω και ένα τσιγάρο και φεύγουμε….Οβερ

Κατά τ’άλλα μπορείτε να κοιμάστε ασφαλείς….

Βαγγέλης

Η αλήθεια να λέγεται, κινήθηκε ΟΛΟΣ ο μηχανισμός που μπορεί να υπάρχει στο Ελλαδιστάν για το hacking μιας σελίδας. Γενικά για την υπόλοιπη σαπίλα δεν κουνιέται ούτε τρίχα.

Και εδώ κολλάει ενα ανέκδοτο.

Ποια η διαφορά του Δία, απο την ομάδα Δίας.

.
.
.
.
.
.
.

Ο Δίας μένει στον Όλυμπο
ενώ η ομάδα Δίας στα Έβερεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.