Sony, ο νέος στόχος των hackers το PlayStation Network

Ησυχία δεν βρίσκει η Sony μετά τις επιθέσεις που δέχεται την μια μετά την άλλη από ομάδες hackers. Τον προηγούμενο μήνα στο στόχαστρο των #GOP βρέθηκε η Sony Pictures πράγμα που είχε ως συνέπεια να διαρρεύσουν ακυκλοφόρητες ταινίες, έγγραφα, μισθοί και διευθύνσεις υπαλλήλων αλλά και απειλές προς τους εργαζόμενούς της.

Σειρά φαίνεται να πήρε το PlayStation το οποίο λίγες μέρες αφού γιόρτασε τα 20α γενέθλιά του, δέχτηκε επίθεση. Συγκεκριμένα, το online PlayStation store της Sony βγήκε εκτός λειτουργίας και οι χρήστες που προσπαθούσαν να συνδεθούν έβλεπαν το μήνυμα: “Page Not Found! It’s not you. Its the internet’s fault”.

Μέσω tweet η Sony έκανε γνωστό στους χρήστες της ότι είναι ενήμερη για το ζήτημα και ότι το ερευνά.
playstation network attack, Sony, ο νέος στόχος των hackers το PlayStation Network

Μια ομάδα η οποία αποκαλείται “Lizard Squad” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση γράφοντας στο Twitter “PSN Login #offline #LizardSquad”.

playstation network attack, Sony, ο νέος στόχος των hackers το PlayStation Network

Lizard Squad

Εν τω μεταξύ, να πούμε ότι πριν από την επίθεση στο PlayStation network είχε προηγηθεί η επίθεση στο Microsoft Xbox network το οποίο βγήκε εκτός για μια μέρα την προηγούμενη εβδομάδα. Η Lizard Squad ισχυρίστηκε ότι και πάλι ήταν πίσω από την επίθεση και προειδοποίησε ότι η επίθεση κατά του Xbox ήταν “μια μικρή δόση” σε σύγκριση με αυτό που θα ακολουθήσει την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Lizard Squad έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις σε high-profile στόχους όπως EA games και Destiny, στο παρελθόν. Στο Twitter είναι γνωστοί ως Lizard Patrol και έχουν μια ιστοσελίδα η οποία έχει ως βάση τη Ρωσία.

playstation network attack, Sony, ο νέος στόχος των hackers το PlayStation Network

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitrisdim14

Η Sony δύσκολα θα καταφέρει να γλυτώσει από αυτές τις ομάδες … πιστεύω για την Microsoft είναι πιο εύκολο καθώς έχει από πίσω της ολόκληρη εταιρία ανάπτυξης λογισμικού και ανθρώπους με τεχνογνωσία … ίσως πεσει το Xbox αλλά θα το διορθώσουν … κριμα όμως γιατι ο κοσμος εχει πληρωσει και για τις 2 κονσόλες για να παιζει … και τωρα τα χριστουγεννα που θα εχουν αδειες από δουλειες κλπ δεν θα μπορουν αν ριξουν το xbox live kai to psn…

Aggelos

Καλά συγνώμη για πιο λόγο δηλαδή το κάνουν αυτό έχουν κάνα σοβαρό αίτημα η μ@λ@κιες

anonis

Τι να κάνουν κι αυτοί…Κάνα φράγκο προσπαθούν να βγάλουν…

Γιωργος

Εδώ δεν μπορούν να βάλουν ελληνικά στο PlayStation !! Άντε με τους άχρηστους που το παίζουν ότι τα ξέρουν όλα-αλλά δεν φταίνε αυτή εμείς που πάμε και τα αγοράζουμε ” για να παίζεις play θα πρέπει πρώτα να μάθεις αγγλικά -τσάμπα λεφτά έχουν μείνει στη δεκαετία του 90-τους έφαγαν η Κορεάτες-και δεν έχουν δει ακόμη τίποτα τι τους περιμένει:) τσάμπα Japan.

Panos7GR

Πολύ σκούρα τα πράγματα. Αν χάσει και το PSN έχασε μια για πάντα. Το PlayStation τους κρατάει μετά το τμήμαε τους αισθητήρες καμερών.
Η Β.Κορέα άνοιξε το χορό και τώρα κάθε πικραμένος hacker που θέλει να τραβήξει τη προσοχή του κόσμου, θα προσπαθεί να χτυπήσει ότι τμήμα μπορεί από τη Sony. Εμ… Άμα δε φυλάς τα ρούχα σου μαντάμ.

Α.Ν.

@Γιωργος
το φαγάκι θες να στο μασήσουν κιόλας η μπορείς και μόνος σου ??? ζεις σε μια κουτσουλιά με 11 εκατομμυριάκια κόσμο και όλοι να πάρουν από 2-3 ps πάλι αδιάφορο τους είναι και θα τους είναι όπως αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά σε pc δεν γράφεις ελληνικά με την ίδια ακριβώς λογική δεν θα ασχοληθεί κανένας deal with it

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.