Heartbleed συνεχίζει να απειλεί πάνω από τους μισούς εκτεθειμένους servers

Μπορεί πλέον αν μην μιλάμε για το Heartbleed όμως αυτό δεν σημαίνει πως ξεπεράστηκε καθώς πάνω από 300.000 servers από το ένα εκατομμύριο που εκτέθηκαν στο γνωστό κενό ασφαλείας που ανακάλυψε μηχανικός της Google πριν από 2 μήνες, βρίσκονται ακόμα εκτεθειμένοι. O security researcher Robert David Graham επισημαίνει ότι τουλάχιστον 300.000 servers που διαχειρίζονται εκατομμύρια ιστοσελίδες, παραμένουν εκτεθιμένoι σε κινδύνους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Graham ενώ τον πρώτο μήνα πάνω από τους μισούς servers φρόντισαν να εγκαταστήσουν τις απαραίτητες ενημερώσεις ασφαλείας, τον τελευταίο μήνα μόλις 9.000 το έκαναν. Με αυτούς τους ρυθμούς το πρόβλημα θα πάρει πολύ καιρό να ξεπεραστεί.

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι όσον αφορά στα μεγάλα sites το πρόβλημα προφανώς φρόντισε να επιλυθεί όμως υπάρχουν ακόμη οι μισοί servers που παραμένουν ακόμη ευάλωτοι. Μέσω του συγκεκριμένου κενού ασφαλείας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως passwords, usernames, αριθμοί καρτών κλπ συνεχίζουν να βρίσκονται σε κίνδυνο. Επομένως ακόμη και αν έχετε αλλάξει κωδικούς μπορεί να μην είστε απόλυτα ασφαλείς.

, Heartbleed συνεχίζει να απειλεί πάνω από τους μισούς εκτεθειμένους servers

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Heartbleed

Shellshock, νέο σοβαρό κενό ασφαλείας- χειρότερο από το Heartbleed;

Ένα νέο σοβαρότατο κενό ασφαλείας απειλεί να επηρεάσει πάνω από 500 εκατομμύρια υπολογιστές, servers και συσκευές παγκοσμίως. Το κενό βρέθηκε σε software component γνωστό ως Bash το οποίο είναι κομμάτι του Linux και του λειτουργικού συστήματος των Mac.

Internet Heartbleed

Heartbleed, Κενό ασφαλείας επηρεάζει το ίντερνετ [αλλάξτε τα password σας]

Κενό ασφαλείας στη κρυπτογράφηση ιστοσελίδων που ονομάστηκε Heartbleed φαίνεται ότι επηρεάζει αρκετές online υπηρεσίες και καλό θα είναι να αλλάξετε τους κωδικούς σας (passwords) κάτι που ούτως η άλλως θα πρέπει να κάνετε τακτικά για να μην είστε εκτεθιμένοι σε εξωτερικές απειλές.