Heartbleed, Κενό ασφαλείας επηρεάζει το ίντερνετ [αλλάξτε τα password σας]

Κενό ασφαλείας στη κρυπτογράφηση ιστοσελίδων που ονομάστηκε Heartbleed φαίνεται ότι επηρεάζει αρκετές online υπηρεσίες και καλό θα είναι να αλλάξετε τους κωδικούς σας (passwords) κάτι που ούτως η άλλως θα πρέπει να κάνετε τακτικά για να μην είστε εκτεθιμένοι σε εξωτερικές απειλές.

Η ιστοσελίδα Mashable έχει καραρτίσει μια λίστα με online υπηρεσίες που φαίνεται όχι έχουν επηρεαστεί και προτείνουν σε ποιες από αυτές καλό θα είναι να αλλάξετε το password σας. Δείτε την εδώ.

, Heartbleed, Κενό ασφαλείας επηρεάζει το ίντερνετ [αλλάξτε τα password σας]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Μονο αυτό είναι η NSA μας έκλεβε χρόνια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Heartbleed

Shellshock, νέο σοβαρό κενό ασφαλείας- χειρότερο από το Heartbleed;

Ένα νέο σοβαρότατο κενό ασφαλείας απειλεί να επηρεάσει πάνω από 500 εκατομμύρια υπολογιστές, servers και συσκευές παγκοσμίως. Το κενό βρέθηκε σε software component γνωστό ως Bash το οποίο είναι κομμάτι του Linux και του λειτουργικού συστήματος των Mac.

Internet Heartbleed

Heartbleed συνεχίζει να απειλεί πάνω από τους μισούς εκτεθειμένους servers

Μπορεί πλέον αν μην μιλάμε για το Heartbleed όμως αυτό δεν σημαίνει πως ξεπεράστηκε καθώς πάνω από 300.000 servers από το ένα εκατομμύριο που εκτέθηκαν στο γνωστό κενό ασφαλείας που ανακάλυψε μηχανικός της Google πριν από 2 μήνες, βρίσκονται ακόμα εκτεθειμένοι. O security researcher Robert David Graham επισημαίνει ότι τουλάχιστον 300.000 servers που διαχειρίζονται εκατομμύρια […]