Hellenic IPv6 Task Force, Για την προώθηση της τεχνολογίας IPv6

Με πρωτοβουλία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), οργανισμοί, φορείς, πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, εταιρίες δικτυακού υλικού, λογισμικού & υπηρεσιών ενώνουν τις δυνάμεις τους, δραστηριοποιούνται για την έγκαιρη και αποτελεσματική μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας του Διαδικτύου, Internet Protocol IPv6, και δημιουργούν μια ανεξάρτητη Ομάδα Δράσης.

Στόχος της Ομάδας Δράσης είναι η προώθηση της χρήσης του πρωτοκόλλου IPv6 στη χώρα μας, μέσω της συνεργασίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών της, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων εταιριών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, λαμβάνοντας υπόψη την αγορά και το ερευνητικό δυναμικό της χώρας.

Οι δραστηριότητες της Ομάδας Δράσης Hellenic IPv6 Task Force, η οποία παράλληλα θα συμμετέχει στις αντίστοιχες προσπάθειες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, περιλαμβάνουν:
– Παρακολούθηση των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή αγορά
– Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στην ελληνική αγορά
– Οργάνωση συναντήσεων και αναζήτηση μοντέλων συνεργασίας μεταξύ εταιριών,
ερευνητικών φορέων και οργανισμών του Δημοσίου
– Παρακολούθηση της χρήσης και παροχής υπηρεσιών με βάση την τεχνολογία IPv6
– Ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών χρήσης της τεχνολογίας και διάχυση τεχνικών πληροφοριών
– Εκπόνηση προτάσεων προς την Ελληνική Πολιτεία και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η συμμετοχή στην Ομάδα Δράσης Hellenic IPv6 Task Force είναι ελεύθερη για όλους τους φορείς, οργανισμούς και εταιρίες, που επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά στην κοινή προσπάθεια και να συμβάλλουν ενεργά στην προετοιμασία της χώρας για την ομαλή μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο.

Στην ομάδα συμμετέχουν ήδη εκπρόσωποι ή μέλη από: την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το European Network and Information Security Agency (ENISA), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ AE), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), το ΣΥΖΕΥΞΙΣ, την Cisco Hellas, την FORTHNET, την Hellas On Line, την Juniper Hellas, την Microsoft Hellas, την OTEnet, την TELLAS, την UniNortel, το Open Source Forum και το Hellas Grid Forum.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.