Hotfile, Έκλεισε και πήρε μαζί και τα αρχεία των χρηστών

Λίγες ώρες αφότου μάθαμε ότι η Hotfile, η γωνστή υπηρεσία file hosting έφτασε σε διακανονισμό με τoν MPAA (Motion Picture Assosiation of America) υπογράφοντας συμφωνία 80 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς καμία προειδοποίηση… κατέβασε ρολά. Με αυτή την δραστική, όσο και ακατανόητη απόφαση, αρνείται την πρόσβαση σε εκατομμύρια αρχεία χρηστών και επιχειρήσεων, γεγονός που αποτελεί σοκ.

Αμέτρητοι χρήστες και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν για τα αρχεία τους την υπηρεσία Hotfile έχουν μείνει “κλειδωμένοι έξω από την πόρτα”, χωρίς να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα αρχεία τους. Η Hotfile δεν έχει ακόμη σχολιάσει την συγκεκριμένη αμφιλεγόμενη κίνηση, η οποία δεν συντελεί αναμφισβήτητα θετικά στην εικόνα των υπηρεσιών του είδους.

Όπως αναφέραμε η Hotfile έφτασε σε διακανονισμό με τoν MPAA με την συμφωνία να αφήνει περιθώρια στην υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων να συνεχίσει τις δραστηριότητές της χρησιμοποιώντας κάποιο μηχανισμό φιλτραρίσματος, ωστόσο από ότι φαίνεται η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία της. Το μόνο που απέμεινε στην σελίδα είναι το ακόλουθο κείμενο:

Ως αποτέλεσμα της απόφασης του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών που διαπίστωσε ότι η ιστοσελίδα Hotfile.com λειτουργεί κατά παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ο ιστοχώρος έκλεισε οριστικά. Αν ψάχνετε για τις αγαπημένες σας ταινίες ή τις τηλεοπτικές εκπομπές online, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι από ποτέ σήμερα για να έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο από νόμιμες πλατφόρμες“.

Hotfile, Hotfile, Έκλεισε και πήρε μαζί και τα αρχεία των χρηστών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gian

γιαυτό το cloud είναι αδύνατον να υπάρξει ένα αξιόπιστο μέσο αποθήκευσης!
απλά βολεύει για μερικές εργασίες και στην άμεση προσβασιμότητα αρχείων αλλά πάντα με καβατζο-backup ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.

αλλιώς κάποτε θα κλαις δικέεεεεε μου!! είναι standard!

Darth

+1 το cloud δεν ειναι αξιόπιστο γιατί κάθε χώρα έχει και δικό της το τι είναι ¨παράνομο” πχ σε μια χώρα αν καποιος πει ο πρόεδρος ειναι μα……. τον βάζουν φυλακή κλπ κλπ

και όπως ξέρετε ότι μπαίνει στο cloud σαρονται και καρασαρονεται

nikos

Kαι το Isohunt.com είχε κλείσει εμφανίζοντας το ίδιο μήνυμα και άνοιξε ξανά με ελαφρώς λιγότερες δυνατότητες αναζήτησης λίγο καιρό μετά ως isohunt.to
Οπότε αν αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση, το hotfile θα ξανανοίξει πχ ως hotfile.to καθόλου απίθανο με όλα τα αρχεία των χρηστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.