Νέο HTTP/2 πρωτόκολλο μετά από 15 χρόνια για γρηγορότερο browsing

Εγκρίθηκε το νέο πρωτόκολλο το οποίο υπόσχεται πολύ πιο γρήγορο ίντερνετ. Το HTTP/2 όταν έρθει θα είναι η πρώτη σημαντική αναβάθμιση μετά από 15 χρόνια. Το νέο στάνταρντ του HyperText Transfer Protocol (HTTP) θα είναι σημαντική αλλαγή διότι θα κάνει τις σελίδες να φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα κάνοντας το browsing ταχύτερο απ΄ότι είναι σήμερα.

Το σημαντικό είναι ότι όχι μόνο δόθηκε η έγκριση από την αρμόδια αρχή Internet Engineering Steering Group (IESG) αλλά ότι το νέο πρωτόκολλο είναι συμβατό με το παλιό, οπότε μπορεί να λειτουργεί με το υπάρχον web και η μετάβαση μπορεί να γίνει πιο εύκολα. Πλέον είναι στην ευχέρεια των εταιρειών και των μεγάλων sites πότε θα εφαρμόσουν το HTTP/2 πρωτόκολλο, μεγάλα ονόματα όπως Facebook, Google WordPress, θα ξεκινήσουν από το 2016.

Επιπλέον, η νέα έκδοση θα κάνει πιο εύκολη την χρήση τεχνολογίας κρυπτογράφησης, οπότε περισσότερες σελίδες θα ενθαρρυνθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, το γρηγορότερο σερφάρισμα θα ισχύει και για τις mobile εκδόσεις των σελίδων, οπότε θα βελτιωθεί το browsing και σε mobile συσκευές.

http 2 protocol, Νέο HTTP/2 πρωτόκολλο μετά από 15 χρόνια για γρηγορότερο browsing

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεόντιος

αν δεν φύγει ο καρκίνος της φλας δε θα γιατρευτεί το νετ !!

pg

έχουν σβηστεί σχόλια ? γιατί αν είναι εδώ διάβασα κάτι ενδιαφέρον.

Λεόντιος

από μένα μπερδευτικα με το φ μπ ??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.