Ουγγαρία, θέλει να φορολογήσει τη μεταφορά δεδομένων στο διαδίκτυο

H Ουγγαρία σχεδιάζει να επιβάλει έναν νέο φόρο που θα αφορά στην μεταφορά δεδομένων μέσω internet. Ένα προσχέδιο κατατέθηκε στην βουλή την περασμένη Τρίτη και αν αυτό τελικά περάσει θα πλήξει ισχυρά τόσο το internet, τους providers καθώς και τους καταναλωτές.

Ο νέος φορολογικός κώδικας περιέχει μια διάταξη με την οποία υποχρεώνει τους παρόχους internet να πληρώσουν φόρο 150 φιορίνια (0.60 δολάρια) για κάθε 1 Gigabyte δεδομένων που μετακινείται στο δίκτυο.

Μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία των νέων, πάνω από 100.000 χρήστες Facebook έκαναν like σε μια σελίδα η οποία φτιάχτηκε για να διαμαρτυρηθούν κατά αυτού του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Mihaly Varga υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας ότι οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών άλλαξαν αρκετά τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που τις φορολογούν. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επιφέρει 20 δισεκατομμύρια φιορίνια στο κράτος.

Σύμφωνα με την eNet το internet traffic είχε φτάσει τα 1.15 δισεκατομμύρια Gigabytes το 2013 και το mobile internet 18 εκατομμύρια Gigabytes, τα οποία θα επιφέρουν στο κράτος παραπάνω από 175 δισεκατομμύρια φιορίνια την ώρα που τα έσοδα για το 2013 ήταν 164 δισεκατομμύρια φιορίνια.

Η χαμηλή εκτίμηση των εσόδων από πλευράς του κράτους ίσως σημαίνει ότι θα επιβάλει ένα όριο στον φόρο που θα καλείται να πληρώσει κάθε πάροχος.

ουγγαρία φορολογεί μεταφορά δεδομένων στο ιντερνετ, Ουγγαρία, θέλει να φορολογήσει τη μεταφορά δεδομένων στο διαδίκτυο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
X

Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε το Internet πρακτικά άχρηστο ας το κάνουν και εδώ να ξεμπερδεύουμε να πάμε και να ξηλώσουμε όλα τα Internet από τα σπίτια μας και μετά θα σου πω εγώ τι πρόστιμα θα πληρώσουν οι κυβερνήσεις στις προσφυγές από Google, Facebook,Apple,Microsoft κ.α. τις οποίες θα ακολουθούν και οι μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που είναι και οι μοναδικές που ακόμη έχουν θετικά πρόσημα κέρδους αλλά με έναν τέτοιο νόμο αυτό θα αλλάξει μέσα σε λίγε μέρες

ΥΓ. Τι να τους καταλάβουμε τους Ουγγαρέζους Εμείς εδώ έχουμε Σαμαρά ρε δωρεάν ίντερνετ για όλους – απλά μέχρι τότε θα μας πάρουν τα σπίτια :)))))))

ΑντώνηςΤ

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους και τους έχω μερικές ακόμα φορολογικές ιδέες μιας και δεν έχουν Internet όλοι.

Θα μπορούσαν να υπολογίσουν και πόσες φορές κατουράμε και πόσα λίτρα απόβλητα παράγουμε για να υπολογίσουν την επιβάρυνση μας στο αποχετευτικό σύστημα.

Να βρουν πόσο αέρα καταναλώνει ο καθένας μας με βάση το βάρος, τις δραστηριότητες και την ηλικία μας και να φορολογούν τα κυβικά μας (σαν τα αμάξια) για τον αέρα που μας επιτρέπουν να αναπνέουμε ακόμα.

Τέλος θα μπορούσαν κάλλιστα να μας θάψουν όλους και από την μια να μας κάνουν λίπασμα τα οποίο θα το πουλάνε και από την άλλη από την αποσύνθεση μας να παράγουμε φυσικό αέριο το οποίο και θα το πουλάνε. Α και φυσικά θα μας χρεώσουν και το τετραγωνικό του τάφου μας που μας παραχώρησαν και το κόστος της όλης διαδικασίας. Ε τι τζάμπα θα πεθάνουμε.

Μόνο που στο τέλος δεν θα έχουν πολίτες να φορολογήσουν αλλά για αυτούς είναι μια απλή παράμετρος.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!

Kostas

Δίνουν ιδέες οι Ούγγροι. Κακές ιδέες!!!

σακης

Να φορολογήσουν και τους βουλευτές μας έπειτα από διεξαγωγή iq test…

όσοι είναι κάτω από το μέσο όρο, για κάθε μονάδα μέχρι τον βαθμό που έχουν συγκεντρώσει, να πληρώνουν από 1 εκατομμύριο ευρώ!

Ξέρετε πόσες τρύπες θα κλείσουμε; :-p

stregas

Φίλε Αντώνη, τους τάφους τους φορολογούν ήδη οι Δήμοι με ετήσιο “ενοίκιο”.
Τα πολιτικά τζιμάνια μας το έχουν σκεφτεί ήδη αυτό…
Όσο για το κατούρημα και την ανάλογη χρέωση στο αποχετευτικό
και σε αυτό είναι μπροστά, μιας και υπολογίζεται με βάση την κατανάλωση νερού.
Άρα, πατάς το καζανάκι; Μεγάλε, πλέρωσε…

Ουσιαστικά, η μοναδική φτηνή διασκέδαση και ενημέρωση που μας απέμεινε έχει μπει στο στόχαστρο του κράτους. Οι πολιτικοί από τη στιγμή που ξεπούλησαν τα πάντα στους επιχειρηματίες, τώρα κοιτάζουν να ξεζουμίσουν και την τελευταία οικομική ικμάδα των πολιτών.
Πρέπει όλοι να αντισταθούμε στο συγκεκριμένο μέτρο και άμεσα, αν και όταν περάσει και από εδώ, να διακόψουμε μαζικά τις συνδέσεις μας.
Μόνο όταν το κράτος “χάνει” πελάτες, και σε αυτό βάλτε φπα, φόροι σύνδεσης κτλ, αλλάζει πολιτική.

Κάτι ανάλογο έγινε στην Ελλάδα με το πετρέλαιο θέρμανσης. Το φορογήσαν στο Θεό, ο κόσμος στράφηκε σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης και τώρα δεν επιστρέφει εύκολα πίσω.
Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά πραγματικά αγανακτώ όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις.

Χρήστος

μιλάμε για ένα κράτος που ήταν 100% κουμμουνιστικό και γίνεται σιγά σιγά 100% ο παράδεισος των μασώνων.

Βέβαια θα πρέπει να έχουν στο νου τους οτι ο κουμουνισμός είναι αρκετά ορατός οπουδήποτε και αν σταθείς.

Δημητρης

Μη σκατε, θα το γυρισουν ολοι σε δορυφορικο, που αν γινει αυτη η φορολογηση θα χει παρει τα πανω του. Με παροχο μιας αλλης χωρας που θα τα οικονομαει χοντρα και στο τελος θα βαλουν κι απ τη τσεπη τους που θελουν να μου φορολογησουν και τα data οι σκατογυφτοι.

Darth

δλδ γι να δω ενα blu-ray θα σκάσω 15 ευρώ?

steliosGR

Αν ποτέ γινοταν κατι τετοιο στην Ελλαδα, αν φορολογουσαν εστω και ελαχιστα, το ιντερνετ με βαση την ογκοχρεωση, απλως θα διεκοπτα την συνδεση την ιδια κιολας ημερα. Χωρις δευτερη σκεψη.

bama

Εμένα με εντυπωσίασε η αντίδραση. Έκαναν like σε σελίδα στο facebook. Τους έκαναν τα μούτρα κρέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Internet Chrome featured Google

Η Google συμφωνεί να διαγράψει τα δεδομένα που συνέλεξε από την ανώνυμη περιήγηση των χρηστών

Η Google συμφώνησε να διαγράψει δεδομένα που συλλέχθηκαν από πελάτες που χρησιμοποιούσαν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome.