Hyperiontest.gr, Εσύ πόσο γρήγορα τρέχεις στο ίντερνετ;

Το ΥΠΕΡΙΩΝ (Hyperiontest) είναι ένα καινοτόμο και εύχρηστο σύστημα μέτρησης της ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, υπό τη μορφή ανοικτού κώδικα και αναπτύχθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε συνεργασία με το Measurement Lab Partnership (M-Lab).

Στόχος του M-Lab είναι να προάγει την έρευνα στα δίκτυα και να παρέχει στο ευρύ κοινό χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ευρυζωνική του σύνδεση, επεκτείνοντας τη διαφάνεια στο Διαδίκτυο.

www.hyperiontest.gr

Οι χρήστες, με τα εργαλεία του ΥΠΕΡΙΩΝ, έχουν τη δυνατότητα να:
• Μετρούν την ταχύτητα της ενσύρματης σύνδεσής τους.
• Γνωρίζουν το χρόνο απόκρισης και τις απώλειες πακέτων.
• Ελέγχουν εάν ο πάροχος περιορίζει κάποιες υπηρεσίες (π.χ. video streaming).
• Διεξάγουν περιοδικές μετρήσεις, αποτυπωμένες γεωγραφικά στο χάρτη της Ελλάδας, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα της ποιότητας της σύνδεσής τους.

Με το ΥΠΕΡΙΩΝ οι χρήστες μπορούν, μέσα από αντικειμενικές και διαφανείς μετρήσεις, να:
• Συγκρίνουν την πραγματική με τη μέγιστη ταχύτητα, που η σύνδεσή τους θεωρητικά μπορεί να υποστηρίξει, ανάλογα με την απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο.
Α• ξιολογούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης, για συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και χρονική στιγμή. Ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τυχόν διαφοροποιήσεις στην απόδοση της σύνδεσης ανάλογα με την ώρα της ημέρας (π.χ. χαμηλές ταχύτητες στις ώρες αιχμής).
• Διερευνούν εάν οι καθυστερήσεις στην πρόσβαση σε μια εφαρμογή (Web) οφείλονται στη σύνδεσή τους ή στα συστήματα του παρόχου της εφαρμογής, ενώ μπορούν να εντοπίζουν τις αιτίες για τυχόν απότομη διακοπή της σύνδεσης.
• Συγκρίνουν την απόδοση ανάμεσα στην καλωδιακή (Ethernet) και την ασύρματη σύνδεση (WiFi).
Εντοπίζουν τυχόν παρεμβολές από την τοποθέτηση ηλεκτρικών συσκευών (π.χ. τηλεόραση, USP, ηχείο) σε κοντινή απόσταση από το modem.
• Διαπιστώνουν πιθανή διαμόρφωση κίνησης (traffic shaping) από τους παρόχους ανάλογα με τα πακέτα, προκειμένου να ελέγξουν τον όγκο της κίνησης που προωθείται στο δίκτυο.

Hyperiontest.gr, Hyperiontest.gr, Εσύ πόσο γρήγορα τρέχεις στο ίντερνετ;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Ας μην το δοκιμάσω καλύτερα, γιατί αν δείχνει πραγματικές ταχύτητες θα κλάψω στο τέλος

Gvirginia

Είναι καλό εργαλείο γιατί μπορείς να δεις τι παίζει σε κάθε περιοχή για να μη τρέχεις μετά.Εμένα πάντως όσο λέει το modem μου τόσο μου βγάζει, άρα πραγματικές ταχύτητες μετράει(δείχνει και τις θεωρητικές ταχύτητες). Επίσης έχει και μετρήσεις ping (όσο λένε μερικά παιχνίδια μου βγάζει 80-100ms).
Εγώ ελπίζω να γεμίσει αυτό το σύστημα για να δούνε κάποιοι σε τι κατάσταση είναι το ίντερνετ στην Ελλάδα,πραγματικά για κλάματα…Μέχρι στιγμής μόνο έναν βρήκα με ταχύτητα ~43Mbps D/L (2.7 Mbps U/L) στα Γλυκά Νερά αχαχαχα.
Να πω επίσης ότι για να σου περάσει την ταχύτητα στον χάρτη πρέπει να κάνεις 3 μετρήσεις με το NDT,περίπου 1 λεπτό η μία. Το Glasnost διαρκεί περίπου 8 λεπτά η μέτρηση,αλλά είναι προαιρετικό.

marios

Πολύ καλό ακούγεται και ίσως θα δούμε σε τι επίπεδο πραγματικά βρισκόμαστε.

Ελπίζω να πιέσει το site τους πάροχους να δουν τα χάλια τους μήπως και απαλλαχτούμε πιο γρήγορα από το χαλκό.

Vangelis

Οι δικές μου μετρήσεις: σε 24αρα γραμμή
Ταχύτητα Λήψης 14.2 Mbps
Ταχύτητα Αποστολής 0.8 Mbps
Απώλεια Πακέτων 0 %
Χρόνος Απόκρισης 38 msec
Χρονική Διακύμανση 30 msec Στατιστικά σε σύνολο 16 μετρήσεων

telnet05

Σε εμενα δεν βγαζει καν την περιοχη που μενω….

Yiannis

Η πλατφόρμα είναι πραγματικά εξαιρετική και δίνει έγκυρα αποτελέσματα.
Τα σύγκρινα με κατέβασμα από server του Μετσοβείου και είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο κοντινά αποτελέσματα.Το πλεονέκτημα των μετρήσεων είναι ότι σου δίνει και επιπλέον πληροφορίες για την σύνδεση σου.Συγχαρητήρια στους δημιουργούς.

Ανδρεας

Πάτρα περιοχή Καστελόκαμπος.
Συμβόλαιο max 24 Mbps με πάροχο forthnet. Σέρνεται. Σε επικοινωνία με service line μου είπαν ότι η γραμμή μου έχει max 10 Mbps και ότι μετά από μετρήσεις και καθαρισμούς την πήγαν από τα 7 στα 9,6. Παρακολουθώ επί δύο μέρες τις μετρήσεις στο σάιτ. Το ανώτερο που έπιασε είναι 6 το πρωί στις 06:00 και όσο κυλάει η μέρα πέφτει μέχρι και 0,1εως το μεσημέρι 15:00 όπου ξανά ανεβαίνει μέχρι τα 3-4 και ξαναπέφτει.
Στο χάρτη βλέπω 50αρες και 100αρες γραμμές με τα ίδια σχεδόν χάλια. Δηλ.απο 100 παίρνει 3-4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.