Απόφαση σταθμός για το μέλλον του παγκόσμιου ίντερνετ

26 χρόνια έχουν περάσει από τότε που καθορίστηκε η ονοματοδοσία στο παγκόσμιο ίντερνετ με καταλήξεις όπως το .com και από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Σήμερα, με μια απόφαση σταθμό για το μέλλον του ίντερνετ ο αρμόδιος οργανισμός Icann μετά απο 7 συνεδριάσεις που κράτησαν αρκετούς μήνες ενέκρινε τη δυνατότητα δημιουργίας οποιουδήποτε ονόματος για την κατάληξη των διευθύνσεων.

Από τις αρχές του 2012 όποιος το επιθυμεί μπορεί να κλείσει τις δικές του καταλήξεις για παράδειγμα .techblog! Αυτό βέβαια θα κοστίζει 185.000 δολάρια εφάπαξ εφόσον εγκριθεί η κατάληξη και μια ετήσια συνδρομή για τη συντήρησή του. Αυτό θα είναι ιδανικό για τις εταιρείες αλλά και για επιχειρηματικές ευκαιρίες που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα ποιες θα μπορούσαν να είναι.

, Απόφαση σταθμός για το μέλλον του παγκόσμιου ίντερνετ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panagiotis

πολυ καλο…

Doc77

Πρόοδος ……πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το Ίντερνετ αποτελεί την εξέλιξη …..κάθε τι που δίνει ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία μέσω της τεχνολογίας είναι μόνο καλο…..ας μην ξεχνάμε ότι η σωστή χρήση της έχει κάνει τη ζωη μας πιο απλή!!!!πάντα τέτοια ……

Sotos73

Μπράβο πραγματικά πρόοδος!!!

Vasilis_G

Επιχειρηματικές ευκαιρίες ε?
δηλαδή για παράδειγμα μου περισσεύουν 370.000 δολλαριάκια πάω και καπαρώνω το .yahoo και το .google και μετά περιμένω ή να μου τα σκάσουν και να με κάνουν εκατομμυριούχο ή να με βρούν ξεβράκωτο σε κανά χαντάκι….

Vasilis_G

Φίλε Κώστα να με “συμπαθάς “,είμαι και εγώ ένας από αυτούς που θέλουν να πάνε προς τα εκεί που λές, να ξεφύγουμε από την νεοελληνική νοοτροπία που μας τυραννάει,αλλά ειλικρινά στο ομολογώ ότι εκεί πήγε το μυαλό μου αμέσως….Καταραμένα γονίδια της γεννιάς του πολυτεχνείου είναι αυτά που κουβαλάω περίμενες τίποτε καλύτερο?

Marios1508

δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο το google.com να γίνει google.google, το ίδιο ισχύει και πολλές άλλες ιστοσελίδων τέτοιων εταιρειών. Βέβαια από την άλλη μπορεί να είναι ευκαιρία για μερικούς να βελτιώσουν( πληρώνοντας αδρά) το brandname τους.

Vasilis_G

Όλα καλά Κώστα ,τόσο καιρό που σε παρακολουθώ ξέρω το πώς γράφεις και δεν παρεξηγώ , η αλήθεια είναι ότι το σχόλιό μου ήταν αρκετά σκωπτικό, η αλήθεια είναι ότι ανοίγονται νέα μονοπάτια στην δημιουργία ιστοσελίδων.

konsoulito

Τι καλύτερο από το να μετατραπεί το google.gr σε ask.google; ένα παράδειγμα που μου ήρθε τώρα στο μυαλό. Μπορούν να γίνουν θαύματα με την εξέλιξη αυτή. 😉

Genti

mail.google, maps.google, android.google… 😉

kostasvr

ή και το πιο γνωστο google.it (αν και ηδη υπαρχει για το ιταλικο)

Johnny

όλα αυτά τα λεφτά που θα πάνε και για ποιούς σκοπούς θα χρησημοποιηθούν ? (και κατι αλλο , με δικό μου server π.χ. πρέπει να πληρώνω πάλι κάπου ?)

Nick

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση. 🙂

sio

ΌΠΑ ΌΠΑ … δηλαδή λίγο θα γράφουμε facebook.fb ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.