Τι θα κάνατε αν έκλεινε το Facebook;

Μάλλον ζω σε άλλο πλανήτη μιας και μόλις τώρα έμαθα ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε βούιξε το ίντερνετ από μια φήμη ότι στις 15 Μαρτίου 2011 θα σταματούσε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Το Mashable έστειλε email ζητώντας επίσημη ενημέρωση από στελέχη του Facebook και φυσικά έλαβε αρνητική απάντηση.

-We have official confirmation from Facebook Director of Corporate Communications Larry Yu that the rumor is false. We asked him via e-mail if Facebook was shutting down on March 15, to which he responded, “The answer is no, so please help us put an end to this silliness.” He added, “We didn’t get the memo about shutting down and there’s lots to do, so we’ll just keep cranking away like always.”

Πως θα αντιδρούσατε αν έκλεινε τo Facebook; Σοβαρά μιλάω τώρα. Πόσο εθισμένοι είστε; Με τι θα ασχολούσασταν αυτές τις ώρες χωρίς Facebook;

, Τι θα κάνατε αν έκλεινε το Facebook;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

121 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΗΣ

σιγουρα θα χάναμε ένα πολύ καλό εργαλείο για την δουλειά μας…

giannis-tzia

θα ήσυχαζα 😀

Nikkos

Σωστός ο συνονόματος. Αλλά δεν θα τα βάφαμε μάυρα κιόλας! Δηλάδη προ Facebook τι κάναμε; Ίσα ίσα που όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε και άλλες επιλογές.
To Diaspora είναι σχεδόν έτοιμο.

Βέβαια επειδή το ελληνικό δαιμόνιο είναι ανίκητο και δεν πεθαίνει ποτέ, υπάρχει το….Facegreece, ακόμα και το Greekcloud (όπως το Soundcloud) 🙂

fanis

δ ασχολουμαι με το αντικειμενο κ δ με νοιαζει…

Emmanuel

θα χαιρόμουν γιατί η μετάβαση στο diaspora θα γινόταν από όλους!
όπως και να έχει σύντομα που θα βγει από alpha εγώ θα την κάνω απο το fb.
https://joindiaspora.com/

gio

θα στεναχωριομουν παρα πολυ…οταν δεν εχω υπολογιστη μπαινω απο το κινητο…δεν με νοιαζει η χρεωση αμα υπηρχε…μπαινω καθε μερα απο 4 ωρες και πανω

Γιαννης

Προφανως θα εβρισκα κατι αλλο να κανω!
Παντως αν ειναι να κλεισει ενημερωστε με να τραβηξω ολες τις φωτο απο μεσα, χαχα.
Αυτο ομως δεν προκειται να γινει ποτε, τσαμπα χρημα δωσανε τοσες εταιριες για να παρουν εστω ενα μικρο μεριδιο?
Μιλαμε για τον απολυτο Self Browser που εγινε ποτε, χωρις να εργαστει προσωπικο.
Η CIA σιγουρα τριβει τα χερια της !

jason

θα εβρισκα κατι πιο ενδιαφερων!!! δεν ειναι ολα γυρω απο το facebook.απλως σε αυτο μου αρεσουν τα quiz που εχει!!!

ΚΩΣΤΑΣ

Μου είναι παντελώς αδιάφορο.
Ούτε κρύο ούτε ζέστη λοιπόν…

Whiteyez

Εγώ θα έκανα πάρτυ.

Αντώνης

ΘΑ ΕΠΕΦΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ( ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΕΡΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΤΟΥΝ Κ ΕΚΕΙΝΑ..ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΖΟΑ ΠΟΥ ΕΧΟ ΜΕΓΑΛΟΣΙ ΜΕ ΤΟΣΙ ΑΓΑΠΗ …

Νικος

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως για πρώτη φορά ένα spam περί κλεισίματος μιας υπηρεσίας βγαίνει αληθινό. Οπότε φαντάζομαι πως θα έψαχνα έντρομος τα παλιά μου e-mail που έλεγαν “Kalispera, eimaste oi Tara kai John, dieythintes ths msn…” και θα ακολουθούσα πιστά κάθε οδηγία για να μην χάσω τον λογαριασμό μου κι εκεί όταν το msn γίνει επί πληρωμή.

Τώρα για το που θα αφιέρωνα τον χρόνο που αφιερώνω τώρα στο Facebook… ξέρω γω? 5 λεπτά τη μέρα είναι αυτά, θα έφτιαχνα κάνα φραπέ ακόμα! 😛

Ηρακλής

Δηλαδή, πραγματικά τώρα, ποιος μπορεί να κάτσει πάνω από μια ώρα στο facebook καθημερινά? Πόση ώρα μπορεί να ξοδέψει κάποιος για να γράψει ένα ανούσιο στάτους, να πει μια μ@λακία με τους “φίλους” του και να σχολιάσει μια φώτο?

KFC

Θα πηγαινα γονατιστος στην Τηνο αφού θα είχε πιάσει το ταμα μου :p

an0nymouS

.. μακάρι να κλείσει να ησυχάσουμε!

zan

Εντάξει δεν θα είναι ότι καλύτερο αλλά θα ξεποροθουμε λιγο προσωπικά δεν με νοιάζει και 100% οκ θα βρούμε άλλο σίτε οκ αυτοί χάνουν

an0nymouS

μιας και κάνουμε κουβέντα.. πραγματικά σε τι βοηθάει καποιον τον fb? ..αντιθέτως διαβάζω ότι έχει χάσει κοσμάκης την δουλειά του κτλ.. Τι να πω.. απορώ πως πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις αυτό το fb.. που δεν κάνεις τίποτα άλλο απο το να σχολιάζεις φωτογραφίες να κάνεις ένα χαζό (για μένα) add ..και να γράφεις στο status κάθε φορά μια βλακεία.. η ανεβάζουν βίντεο απ το youtube.. έλεος!

Τα games μάγκες που παίζεται στο fb μπορείτε να τα βρείτε στα site με online παιχνίδια όλα εκεί ειναι.. δεν ειναι αποκλειστικά του fb τα games που έχουν..

προσωπικά έχω ένα twitter.. ανεβάζω πάνω ειδησούλες.. μιλάω που και που με άλλους και ποιο πολύ κάθομαι στα φορουμ και διαβάζω ειδήσεις.. 🙂 ..

Thanos

Έχει αναρωτηθεί κανένας σας το πόσο μεγάλο “ξεβράκωμα” (συγνώμη για την έκφραση) είναι το fb???

Πάει δηλαδή κάποιος και βγάζει στη φόρα οτι τον αφορά, τα γούστα του, την κοινωνική του ζωή, τους φίλους του, την οικογενεια του, τις φωτογραφίες του, τη σεξουαλική του ζωή και τόσα άλλα πράγματα…..

Αυτά, αποθηκεύονται σε κάποιους σέρβερς…. εσείς ακόμα και όταν πάτε και τα σβήσετε, αυτά παραμένουν αποθηκευμένα.

Ποιός μπορεί να μου εγγυηθεί με ποιό τρόπο χρησιμοποιούνται αυτά τα δεδομένα?

(είχα παλιότερα fb για κανένα εξάμηνο περίπου και μετά το απενεργοποίησα)

Κώστας

θα φτιαχναμε ολοι twitter π κατα την γνωμη μ εχει πιο φαση

Alan

Αυτό που είπαν οι περισσότεροι. Θα λυπόμουν κάπως, αλλά δεν θα τα έβαφα και μαύρα. Εντάξει καλό είναι δεν λέω, βρήκα και μια παλιά μου συμμαθήτρια χάρη στο fb, αλλά ως εκεί. Δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο. Καλύτερα θα είναι πιστεύω, γιατί γίνεται ένας ψιλοχαμός. Βλέπεις τον άλλον και έχει 20 αδέρφια, είμαι σίγουρος ότι όταν προσθέσαν την δυνατότητα να κάνεις κάποιον αδερφό σου δεν είχαν αυτό στο μυαλό τους…

Νικος

Πιστεύω πως αν υπάρχει μέτρο δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Δεν πρόκειται για κάποια υπηρεσία που εισβάλλει στους υπολογιστές μας και κλέβει προσωπικά δεδομένα. Από μόνοι τους οι χρήστες φακελώνονται, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω βλακείας. Όποιος θέλει “ξεβρακώνεται” όπως λέει ο Θάνος, όποιος δεν θέλει απλώς δεν δίνει προσωπικά στοιχεία και φωτογραφίες. Με τις σωστές ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου, και με προσοχή στο τι ανεβάζουμε και τι λέμε, δεν είναι κακό να αφιερώσουμε λίγα λεπτά τη μέρα για να μοιραστούμε κάποιο ενδιαφέρον link, βίντεο, ή σχόλιο με τους φίλους μας και να κάνουμε χαβαλέ. Βέβαια υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τα κάνεις όλα αυτά και χωρίς το Facebook, αλλά καλώς η κακώς (κακώς κατά τη γνώμη μου) αυτό είναι το πιο διαδεδομένο. Δεν θα ήθελα να κλείσει το Facebook, αλλά θα ήθελα οι χρήστες να το χρησιμοποιούν πιο δημιουργικά.

nikos14

παρτυ τρικουβερτο και 5 μπουκαλια να το γιορτασω..

Emmanuel

Νίκο, σωστά τα λες αλλά δεν υπολογίζεις κάτι. Όντως είναι επιλογή του καθενός να δίνει ότι στοιχεία θέλει, αλλά όταν για να μοιραστεί κάτι με τους φίλους του το Facebook είναι ουσιαστικά μονόδρομος, τότε θα το κάνει. Ξέρω ότι το fb αποθηκεύει ότι κάνω ακόμα και αν τα σβήνω αλλά το κάνω γιατί δεν έχω καλύτερο εναλλακτικό. Το χειρότερο με το facebook είναι για αυτούς που δεν έχουν καν facebook! Προσπαθούν να το αποφύγουν και ότι και να κάνουν όλο και κάποιο tag με τον εαυτό τους θα πετύχουν..

Το facebook είναι ένα άθλιο σύστημα και ταυτόχρονα πολύ δυνατό για αυτόν που το έχει..

Και για όποιον πει ότι μπορώ να μην το χρησιμοποιήσω το fb αφού δεν μου αρέσει, σκεφτείτε ότι και τα τηλέφωνα είναι το ίδιο. Και εκεί αν θέλουν παρακολουθούν ότι θέλουν αλλά όλοι έχουμε κινητό. Κάλλιστα δίνουν τους αριθμούς μας σε διαφημιστικες εταιρίες (το πιο αθώο), αλλά τί να κάνουμε? Να μην μιλάμε στο τηλ?

Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι πως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα θέματα είναι να βρούμε εναλλακτικά. Το diaspora λοιπόν είναι το facebook αλλά χωρίς τα κακά του facebook. Σύντομα θα είναι έτοιμο. https://joindiaspora.com/

an0nymouS

το τηλέφωνο με το fb που κολλάει; ..αν θες συνομιλία στο ιντερνετ δόξα τον θεό υπάρχει το msn υπάρχει το skype.. και ένα σορό άλλα.. σου ανέφερα τα ποιο γνωστά και τα καλύτερα messenger.. και εινα σίγουρα χίλιες φορές καλύτερα απ το chat του fb για να μιλήσεις.. 😉

Νικος

Έχεις δίκιο σ’ αυτό Emmanuel, πολλές φορές γίνεται μονόδρομος. Και ειδικά η δυνατότητα να κάνεις tag άλλους είναι ο,τι χειρότερο. Το diaspora το δοκιμάζω εδώ και λίγη ώρα. Δεν ξέρω όμως αν θα καταφέρει να φτάσει το facebook, γιατί οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για ένα καλό και λειτουργικό social network. Ενδιαφέρονται για ένα site που μπορούν να βλέπουν relationship status, φωτογραφίες, να κάνουν καμάκι και να παίζουν παιχνιδάκια… Εμένα πάντως το diaspora μέχρι στιγμής μ’ αρέσει, ελπίζω να πιάσει.

Emmanuel

Το τηλέφωνο με το fb κολλάει στο ότι όσο εμπιστεύεσαι το ένα τόσο εμπιστεύεσαι και το άλλο. Τον ίδιο έλεγχο στα προσωπικά μας δεδομένα έχουν και οι 2. Η Vodafone πχ είναι πιο άγια από το fb ή το αντίθετο? Τα ίδια είναι.. εταιρείες είναι.

Και το msn και το skype το ίδιο είναι.

Δεν προσπαθώ να τα ισοπεδώσω όλα. Αντιλαμβάνομαι οτι ακούγεται ακραίο έτσι όπως το λέω. Εξάλλου όπως είπα και πριν, χρησιμοποιώ facebook. Όπως επίσης χρησιμοποιώ και msn και skype και κινητό 😛

Απλώς κάνω μια τεχνική διάκριση στο σύστημα του facebook και του diaspora. Στο fb όταν στέλνεις κάτι σε κάποιον περνάει από τους σερβερ του fb και καταγραφεται (όπως και σχεδόν σε όλα τα συστήματα). Στο diaspora δεν συμβαίνει αυτό. Ο καθένας μας θα είναι ο ίδιος σερβερ για το εαυτό του. Θα είναι κάτι σαν το torrent σύστημα.

@Νικος, αλήθεια το δοκιμάζεις?! Παίζει να έχεις καμία πρόσκληση? Λειτουργικό και όμορφο θα γίνει σίγουρα.. Είναι από τους βασικούς στοχους των παιδιών που το ξεκίνησαν. Για καμάκι δεν είμαι σίγουρος.. μάλλον αυτό δεν θα είναι σαν το fb έχεις δίκιο.

George Charis

Τι θα κάνατε αν το διαδύκτιο έκλεινε;

iNicola

Υπάρχει και το diaspora και ακόμα καλύτερα το Twitter…Αν και αν κλείσει το facebook επιβεβαιώνονται οι φήμες που θέλουν τους facebook χρήστες να κάνουν “Attack” στο Twitter…Οπότε από μια άποψη δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο.

Iakovos

Εγω θα εκανα παρτυ παντως αν εκλεινε 🙂

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δε μιώνω στο Facebook αλλά είναι ένα καλό μέσω και για τη δουλειά σου αλλά και για να κρατάς επικοινωνία με φίλους που δεν μπορείς να τους βλέπεις συχνά κλπ…Συμπέρασμα θα με ενοχλούσε…Αλλά εφόσον είναι κερδοφόρο και πάει καλά ποιός ο λόγος;

vega

θα έφτιαχνα facebook2! :p

panos

myspace

Τ.Τ.

Θα το αντικαθιστούσα με κάτι άλλο μάλλον πιο δημιουργικό 🙂

angelos

Δεν το χονεύω, ποτέ μου δεν το χόνεψα το συχάθικα από ένα φίλο που ξυμεροβραδιάζεται και σε αγνωεί παντελός όταν του μιλάς. Το τί θα κάναται όλοι εσείς δεν με νίαζει, δηλαδεί πως ζούσατε πριν ανακαλυφθεί ?

MoreAndroid

Εγώ θα έκανα party!!

Μπαμπης Μηχ. Μηχ.

Εγω εφυγα οικιοθελως, παρολο που ειχα πολλους φιλους και ολοι γνωστοι διαπροσωπικα. Εφυγα γιατι ανησυχουσα για τα δεδομενα που τους δινω και δευτερων για τον χρονο που κατασπαταλουσα. Τωρα οταν βαριεμαι διαβαζω στο ιντερνετ για αστρονομια, ηλεκτρονικη, εξεληξεις γυρω απο την τεχνολογια, και προφανως για τα μαθηματα + διπλωματικη της σχολης ωστε να τελειωσω. Πρεπει να σας πω οτι ποτε δεν ειχα συνδρομο στερησης, αντιθετως ΕΝΟΙΩΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

thanos

Μπουρλοτο!!!

Thanasis

ποιός τα λέει αυτά; Χαχα… σιγά μην κλείσει η κότα με τα χρυσά αυγά!
Όχι μόνο θα ήταν ισοδύναμο με αυτοκτονία της εταιρείας αλλά η δυναμική του δέν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Εδώ μπαίνουν οι γριές και οι γέροι και κάνουν “φίλους” και θα κλείσει;; Ας γελάσω!

Αρέσει δεν αρέσει…ήρθε για να μείνει. Μπορεί κάποιοι να το βαρεθούν αλλά όσοι και να διαγράψουν το προφίλ τους θα υπάρξουν άλλοι τόσοι που θα ανοίξουν νέο…

Ένα απο όλα τα συντριπτικά πλεονεκτήματά του είναι η δικτύωση. Και αυτό μετράει σήμερα όσο τίποτε άλλο.

jazzman

Τα πράγματα είναι απλά. Το Face θα στοιχίσει σε όλους πολλά και διάφορα …
1.Στους παντρεμένους (η εύκολη λύση για γνωριμίες)
2.Νεολαία ( να φλερτάρουν κορίτσια της ηλικίας τους με τρόπο που μόνο μέσω ίντερνετ μπορούν )
3.Για μερικούς γραφικούς που είναι ρομαντικοί και ψάχνουν τα παλιά του φιλαράκια από το στρατό και το πανεπιστήμιο
4.Στις γυναίκες (μιας και είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρουν επιβεβαίωση
5.Θα ζημιωθούν πολλές εταιρείες μιας και δεν θα μπορούν να πουλάνε τόσο εύκολα κάποια προϊόντα .
Πλάκα πλάκα πολύ έχουν αντικαταστήσει το flick r με το face …. Αυτά τα παιδιά τι θα κάνουν ε μου λέτε;;;;

dimitris

tha epairna anasa zois.

an0nymouS

καλά το αν πάμε στο θέμα αν μας παρακολουθούν αλλάζει το πράγμα.. γιατι και συ μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιον μέσω του msn κτλ κτλ.. 😉 ..αν το πάμε με αυτήν την λογική δεν μπαίνεις καθόλου στο νετ 😉 😛

Facebook, facebook… μμμ… κάτι μου θυμίζει αυτή η λέξη αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος… 😛

Πέραν της πλάκας, το facebook έχει πάρει μορφή επιδημίας, υπάρχουν άνθρωποι που παρατάνε την δουλειά τους για να ασχολούνται με το facebook, για να παίζουν με τις φάρμες και να χτίζουν πόλεις, να κάνουν εκατοντάδες “φίλους” που ούτε τους ξέρουν, ούτε θα τους γνωρίσουν ποτέ.

Πιστεύω ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν ένα δυνατό χαστούκι στο πώς πάει να καταντήσει η κοινωνία μας.

tasos vamvakaris

θα εκανα ενα δικο μου site και θα πλουτιζα!!!! χαχαχα

Petros Vamvounakis

αδιάφορo. μπαίνω 1-2 φορές την ημέρα. το μέλλον είναι τo Twitter 🙂

stelios gr

το καθε τι που χρησιμοποιουμε σημερα μπορει να ειναι εξισου χρησιμο ή βλαβερο… το παν ειναι θεμα σκεπτικου… ενα μαχαιρι αν το χρησιμοποιεις σωστα, ειναι εργαλειο, αν το χρησιμοποιησεις λαθος ειναι πολυ επικινδυνο…εγω προσωπικα το ανοιγω για τον χαβαλε και γενικα το χρησιμοποιω λιγο και σχετικα προσεκτικα… εαν εκλεινε δεν θα πανηγυριζα κιολας, αλλα ουτε θα χαλιομουν…εχει την πλακα του…

panagiotisXII

Οπως και τα παντα στη ζωη, ετσι και το fb εχει τα θετικα και τα αρνητικα του στοιχεια και θα συμφωνησω με τον steliosgr. Προσωπικα δεν βρισκω καποιο θετικο γιαυτο και δεν ασχολουμαι, αλλα δεν μπορω να κατακρινω κανεναν που το χρησιμοποιει. ΟΚ συμφωνοι οτι ειναι ωραιο να συναντησεις καποιον απο τα παλια που εχετε χαθει (αν και μπορεις να τον παρεις ενα τηλ αλλα τελοσπαντων) η να βοηθησεις την επιχειρηση σου να διαφημηστει μεσω fb. Απο την αλλη να βλεπω τα νεαροτερα κυριως παιδια να παρατουν αλλες ασχολιες της ηλικιας για να καρφωθουν ολη μερα για να γραψουν ενα σχολιακι σε μια pic δεν μου αρεσει. Αν αληθευουν και ολα αυτα περι καταγραφης και “φακελωματος” σε servers-αποθηκες προσωπικων δεδομενων (που δεν ειναι καθολου περιεργο να συμβαινει), τοτε καθε νοημων ανθρωπος θα επρεπε να διαγραψει το λογαριασμο του. Το κακο στην εποχη μας (και κυριως στη χωρα μας) ειναι οτι τεινουμε γενικοτερα να χανουμε το νοημα του μετρου. Το fb καλως η κακως (κακως κατα τη γνωμη μου) εχει γινει μοδα και εχουν ριχτει ολοι με τα μουτρα στο “facebooking”. Το ασχημο ειναι οτι θεωρεισαι και περιεργος αν δεν “εχεις facebook” και ολοι σε κοιταζουν με μια απορια λες κατεβηκες… Συνέχεια »

nmpardakis

αμα εκλεινε θα εκανα like!

George

Θα ξανα-άρχιζα να μπαίνω msn για να μιλάω με τους φίλους μου…

Stratis

Λευτερια στους φυλακισμενους του Facebook!!! 😀

GeorgeBoy

Party!

DrTeddy

Α, πα, πα!!

Και με τα χωράφια μου στο Farmville ποιος θα με αποζημιώσει;

test name

tha ekana buzz zzzz (by google)

Χρηστίνα

Σκασίλα μου

michael

Θα άνοιγα μπουκάλια στο Ρέμο!!

mixalis

Άμα έκλεινε σίγουρα θα έπαιρνε κάποιο άλλο τη θέση του

Secra

Μπορεί κάποιος ν μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι το diaspora?

TEOKAR

Τον Ζουκεμπεργκ λυπαμαι που θα βρεθει να ζητιανευει στη Silicon Valey σαν τον Βασιλακη Καιλα! Δεν πα να κλεισει υπάρχουν και αλλα ρουφιανοsite!

ktm_21

Βασικά σιγουρα θα μου έλειπε αν και δεν παιζει σε καμια περιπτωση να κλεισει. εξαλλου τετοιου είδους σελιδες βγαινουν συνέχεια.
Ο λογος που απλα έχει τοση μεγάλη επιτυχια έιναι το έτοιμο κουτσομπολιο που σου παρεχουν οι φιλοι σου διαβάζοντας τα προσωπικα τους τα οποια οι ιδιοι βγαζουν στην φορα.

stayros

θα το μαθαινα τελευταιος..

dod

I would be happy oh come on get a life… we all know that fb sucks

peat

δεν ασχολούμε , οι περισσότεροι απο εμας έχουν ανενεργούς λογαριασμούς , τους οποίους προσμετρά η εταιρία για να προβάλει την δύναμή της και να πείθει τις εταιρίες να διαφιμήσουν ή και να επενδύσουν
δεν προσφέρει τίποτε και όπως πάντα σε λίγο καιρό θα βγει κάτι νέο να το αντικαταστήσει και οι ”πιστοι” θα τρεξουν ξανά απο πίσω χάνοντας τον χρόνο τους.
παιδιά η ζωή και η επικοινωνία δεν θα αντικατασταθεί ποτέ από κανένα fb , ας δούμε την ζωή απο την άλλη ”έξω απο το κουτί”

ClickBanner.gr

Η αλήθεια είναι ότι είναι στο χέρι του καθενός τι θα εμφανίσει στο Facebook. Εκτός από προσωπικούς λόγους, αδιαμφισβήτητα είναι ένα φοβερό εργαλείο για επαγγελματίες για να προωθούν ιστοσελίδες και να τρέχουν διαφημιστικές καμπάνιες. Εννοείται πως το Facebook δεν θα κλείσει στο προσεχές διάστημα αλλά θα εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο προσθέτοντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες πχ Facebook email.

KL

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟ!

Vasilis_G

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ VIDEO ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.
ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

https://www.youtube.com/watch_popup?v=8UouP8cRYZ8&vq=medium

Thanos

εεεεε μορε σιγα τωρα ……ποιος νοιαζεται!@#$%^&8^%

victor

θα πηγενα για κανα καφε με τους φιλους μου!!!!!!!!!!!!!!

Michalis13

party!!!μακαρι να κλεισει να ηρεμισουμε!!!

Apostolos

Μπορώ να πω ότι θα ησύχαζα, χωρίς να σημαίνει ότι είμαι δυσαρεστημένος που είμαι μέλος. Αλλά ρε παιδιά, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο το facebook. Υπάρχουν άπειρα Forums που έχουν κυριολεκτικά μαραζώσει. Και είναι κρίμα γι’αυτούς που μόχθησαν να τα δημιουργήσουν και να καταφέρουν να τα ζωντανέψουν, να τα βλέπουν τώρα να βρίσκονται τελείως παροπλισμένα. Και το λέω αυτό γιατί κάποτε είχα ξεκινήσει ένα forum γενικής θεματολογίας (δεν θα πω ποιο δημόσια, καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός του μηνύματός μου) και πραγματικά πλέον είχα φτάσει να μπαίνω μόνο εγώ…

Όσο για κάποια μηνύματα σχετικά με το ότι είναι εργαλείο δουλειάς, θα πρέπει να σκεφτείτε λίγο και την αλυσίδα του ρευστού που έχει σπάσει… Υπάρχουν πολλοί web developers που πλέον δεν βρίσκουν δουλειές, παρότι μιλάμε για μεγάλα ταλέντα, λόγω του ότι πολλοί έχουν στραφεί για διαφήμιση στο facebook, και δεν δημιουργούν πλέον ιστοσελίδες κλπ…

Και μία απορία για όλους αυτούς που γράψανε πως θα κάνανε πάρτυ: Γιατί είστε ακόμα γραμμένοι αφού σας είναι τόσο δυσάρεστη εμπειρία; Η διαγραφή, όπως και η εγγραφή, είναι ελεύθερη απ’όσο ξέρω.

kostas

Διέγραψα το profile μου από τον Δεκέμβρη και δεν μου λείπει καθόλου!!!ησύχασααααα!!!όσοι σκέφτεστε να το κάνετε μην διστάσετε!τολμήστε το και δεν θα σας λείψει!

elena

το σταυρο μου θα εκανα που θα σταματουσαν επιτελουσ να ξεκατινιαζονται ολες για τον εναν και τον αλλο να σχολιαζουν τουσ παντες και τα παντα…να ασχολουνται με τα ερωτικα ολου του κοσμου ημαρτον….εγω το διεγραψα και εχω μια φυσιολογικη ζωη αν ειναι δυνατον να υπαρχουν εξαρτημενοι ανθρωποι απο ενα site ημαρτον !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vangelis

θα έκανα party

Θα ασχολούμουν με τo Google+.

qweqwe

poke τους ασχετους στην καφετερια

Simplythebest

“Μπορεί να κλείσει για την Ελλάδα μόνο”, το mashable δεν μας το διευκρινιζει! χα α

Art On Web

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση…
Αλλά αν γινόταν δεν θα με πείραζε καθόλου!

Ps Padelis

Θα έμπαινα Twitter…

BabisBap

θα μας πειραζε ολους νομιζω (οσοι εχουμε ) αλλον πολυ κ αλλον λιγο. Ετσι και αλλιως παντα ηταν “κλειστο” για αυτους που δεν το εχουν αναγκη. εγω θα εκανα κανα μπασκετακι

trik302

θα ειχα ακριβως την ιδια ζωη οπως τωρα
καλυτερα να κλεισει να ησυχασουμε
like και πρασινα αλογα
προσωπικα δεν εχω
και δε φτιαχνω με τιποτα
bb facebok

Μωυσης

θα ασχολούμασταν με αυτο που ασχολουμαστε και τωρα δηλαδη με το TechBlog.gr!!!

dimitris

google+ και skype

Michael

The Elder Scrolls V: Skyrim 😉

Λευτέρης

εγω παω μεταναστης στο twitter αμμα κλισει το facebook

Gossiper

Δεν έχω μπαίνω από μια φίλη μου.Προσωπικά μου αρέσει το Google+ και το Τwitter.

dimitris

Party! PAARTYYY!!! 😀

Θωμάς

Ετσι και αλλιως το εχω μονο για να θυμαμαι γενεθλια κ να στελνω χρονια πολλα σε γιορτες και τετοια! Αντε και να κοινοποιω κανα αρθρο που μου αρεσει κ πιστευω οτι αξιζει να το μοιραστω με τους φιλους μου! Οποτε δεν θα με πειραζε ιδιαιτερα!

babinos

@panagiotis

συγκινηθηκα χαχαχααχαχ. οχι αλήθεια τα είπες μια χαρα συμφωνώ απόλυτα.

kostmitr

Δεν έχω facebook και ούτε πρόκειται να αποκτήσω ποτέ!!!

internet

Αν έκλεινε το fb θα πήγαινα πάλι στα μπάρ για γκομενοδουλιές

DanisCrafter

Θα χρησιμοποιούσα το Twitter 😀

Yiannis H.

Mακαρι να κλεισει!!!!! 🙂

Manolis

θα ευχαριστούσαμε τον Θεό και θα έκανα το σταυρό μου να κλείσει και η Apple.

alexandros945

θα έκανα ενα τεράστιο πάρτι γιατί απλά δεν θα υπήρχε!!!!!!! χαχαχαχαχαχαχα

Dimitris

Θα ήμουν ευτυχισμένος!

Γιώργος Κ.

Όσο και αν το θέλαμε δεν θα γίνει γιατί το Facebook από όλη αυτή την ιστορία βγάζει χοντρά λεφτά και δεν θα άφηνε κάτι τέτοιο! 😉

παντελής

mIRC : Μια χαρά ηταν τοσα χρόνια και με αυτό !!!

Bill

Δεν εχω facebook, το συχαινομαι και δεν ασχολουμε καθολου με το αντικειμενο.
Πολυ περισσοτερο θα με πειραζε αν εκλεινε το youtube. Δεν μπορει να αντικατασταθει με κανενα αλλο site, ενω μεσα κοινωνικης δικτυωσης οπως το facebook υπαρχουν αμετρητα.

AnakinSkywalker

Party!!!

Manos unstable

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αρκεί να διαγράψει όλα τα αρχεία..

hellzerg

Μου ειναι εντελως αδιαφορο!!!

Nikos

Μακάρι να κλείσει να ηρεμήσουμε!!

kotsios1998

party all the time!!!!

Konstantinos

Κάποιο γατάκι παίζει με τα post

Αλεξανδρος

Ρε δε παει να κλεισει, εδω κλεινουν σπιτια απο τη φτωχια σιγα μη κλαψω κιολας!

Μάκης

Θα έλιωνα στο PlayStation όλη μέρα..

Αποστόλης Ρόδος

Και αν έκλεινε … ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ… μπαίνω συχνά περνάω την ώρα μου αλλά όλο και κάτι θα έβρισκα να κάνω ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΤΕΡΟ.
Σε ότι αφορά τους εθισμένους καλά θα κάνουν να ξεκόβουν και να βγουν βόλτα να κάνουν σχέσεις φιλικές ή όχι FACE 2 FACE… 😉

AnakinSkywalker

Προσωπικά θα έκανα πάρτι!!!

konstantinos

Tί αστεία ερώτηση; Φυσικά Second Life, θα αγόραζα sand στη ποιό ακριβή περιοχή θα έχτιζα ένα ντικονστακτιβιστικό με επιροές από κυβισμό μινιμαλισμό και φυσικά μπάουχάουζ loft και θα οργάνωνα στο loft μου καθημερινά πάρτυ με organic analogue static sonic σε ανώτατο επίπεδο από ότι παίζει στο Ars Electronica στην Αυστρία και φυσικά τακτικά visual art εκθέσεις, ΤΙ ΨΩΝΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ… και βέβαια face control κοινός πόρτα σε όποιος μπαίνει στην απαγορευμένη περιοχή του loft μου με τους απαγορευμένους πίνακες από Δανέζικο φοβισμό…ΠΟΙΟ ΣΝΟΜΠ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ 🙂 το facebook γατάκια σε 50 χρόνια θα είναι όπως είναι σήμερα το Second Life. Ακόμα κάνετε like και την έχετε δεί κάποιοι;;; Για κάνετε αν μπορείτε visualize αυτό που σας είπα παραπάνω και σας δίνω διδακτορικό

Δημητρης

Οτι και πριν απ αυτο…απλα θα κοιτουσαμε λιγοτερο τα κινητα μας στις εξοδους μας κ θα κρατουσε παραπανω η μπαταρια!

thanos

PARTY

Technewz

Θα έλεγα σε όλους του φίλους μου να έρθουν στο Google Plus :p

costasx13

Party…

Ίσως να έκανα μια αρχή στην πραγματική ζωή :p

πανος

twitter ;P

βασιλης

Δεν θα βρισκαμε αλλο ευκολα γυναικες!πολλες τις εχω γνωρισει απο το φεισμπουκ!

stavros drakoulis

ανάσταση!

βασικά μιας και δεν είμαι χρήστης του facebook, προσωπικά δεν θα αλλάξει εντελώς τίποτα. ώμος έτσι όπως βλέπω την κατάσταση αν δεν υπάρχει το facebook θα υπάρχει άλλο.

tiamat

οταν το 2007 ειχα και fb και myspace και υπηρχε μια ισορροπια σε αριθμο user μεταξη των δυο ,το fb ηταν ελευθερο και μαφηνε να κανω οτι γουσταρω χωρις να μου σπαει τα @@@ με μπλοκαρισματα και ελεγχους. απο το 2010 και μετα ομως που εξαφανισε το myspace την ειδε μονοπωλειο και εκτοτε αρχισε τα νταβατζηλικια και τα μπλοκαρισματα σε λογαριασμους η’ ακομα και διεγραφη λογαριασμων…

αν τελειωνε και σταματουσε θα ηταν η πιο χαρουμενη στιγμη για μενα, αλλα αυτο δε προκειται ποτε να συμβει εχοντας 1 δις χρηστες σε ολο τον κοσμο.

..ειναι πολλα τα λεφτα αρη…

spyros

Θα ανοιγα κανενα book…

Jim

Αν και το χρησιμοποιώ για περίπου 15-20 λεπτά καθημερινά….πάρτι!!!!!τελος σε αυτήν την μ@λ@κι@….ξέρω άλλους που πανε σπίτι και το ανοίγουν πριν κάνουν οτιδήποτε άλλο…γ@μω τα social media……

Mitsos

Oxiiiii oxi to facebook miiiiiiiii

nicole

Δεν θα εκανα τίποτα, δεν θα μας έβλαπτε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο , δεν το κανει ξέρω γω σελιδα για επαγγελματίες,που φτιάχνουναπο την εέκτη δημοτικού σαν υπνοτισμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.