Impossible Things: Ταινία με σενάριο γραμμένο από τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει φτάσει σε σημείο που μπορεί πλέον να κάνει πολλά πράγματα, ένα από αυτά που δεν γνωρίζαμε είναι ότι μπορεί να γράψει σενάριο για ταινία, αντικαθιστώντας τους σεναριογράφους. Αυτό ακριβώς το project θέλει να υλοποιήσει μια ομάδα στο KickStarter.

Η ταινία ονομάζεται “Impossible Things”, και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ταινίες να ζητούν χρηματοδότηση σε πλατφόρμες όπως το KickStarter, όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο project να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι το σενάριο έχει γραφτεί σε συνεργασία με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του project, χρησιμοποιούν αυτό που αποκαλείται Natural Language Processing (NLP) για να γράψουν το σενάριο της ταινίας. Εκπαιδεύοντας την τεχνητή νοημοσύνη (AI) με χιλιάδες περιλήψεις σεναρίων και συσχετίζοντας τις ταινίες με την επιτυχία που είχαν στο box office, δημιούργησαν ένα AI αρκετά έξυπνο έτσι ώστε να αναγνωρίζει τα σωστά μοτίβα σεναρίων που θα πάνε καλά στο box office.

Ουσιαστικά το AI έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει τι είναι “πιασάρικο” και τι όχι, και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πετυχημένο σενάριο. Φυσικά για μια πετυχημένη ταινία δεν αρκεί μόνο ένα καλό σενάριο, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο οι ηθοποιοί, η σκηνοθεσία κλπ.

Το “Impossible Things” είναι θρίλερ, μπήκε στο KickStarter ζητώντας χρηματοδότηση 30.000 δολαρίων, έχει καταφέρει να μαζέψει 5.617 δολάρια (Καναδά) και απομένουν ακόμη 58 μέρες μέχρι τη λήξη της καμπάνιας.

Δείτε το video:

impossible things AI movie, Impossible Things: Ταινία με σενάριο γραμμένο από τεχνητή νοημοσύνη

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αγγελος

Πολυ κακο

Techskepticon

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να παράγει. Μιμείται καλύτερα, ταχύτερα και προβλέπει τις κινήσεις με βάσει ότι της δώσεις. Ουσιαστικά βελτιστοποιεί τις τακτικές για το καλύτερο σενάριο με βάση τι έχει προηγηθεί.
Οι ταινίες όπως και οι προτιμήσεις είναι μια διαφορετική ιστορία καθώς έχει να κάνει με ανθρώπους. Πολύ επιτυχημένα έργα δεν πάνε καλά.

Όσον αφορά στο θέμα της βελτιστοποίησης, δε σημαίνει πως αν αναμείξεις τα ακριβότερα μέταλα αυτό το κράμα που θα βγει έχει την ίδια αξία (μάλλον χειρότερη). Αν πάρεις τα καλύτερα στοιχεία όλων των ταινιών και τα βάλεις σε ένα πακέτο αυτό που θα βγει είναι μια παρωδία. Άρα η βελτιστοποίηση θα σου βγάλει ένα προϊόν το οποίο θα είναι απλά το optimum. Καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα αλλά όχι απαραίτητα πιο επιτυχημένο αν εξεταστεί ανεξάρτητα.
Κάθε ενέργεια λέει μια ιστορία, είναι ένα μείγμα απρόβλεπτων παραγόντων, συγκυριών ή απλά λάθους. Αν έλεγαν πως το ΑΙ θα παράξει 100 ταινίες και σε σχέση με τις 100 ταινίες του κάθε στούντιο έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει καλύτερες εισπράξεις θα το δεχόμουν. Αλλά όχι έτσι όπως παρουσιάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones KickStarter

Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Το Kickstarter κρύβει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα projects και ιδέες ανερχόμενων startup εταιρειών. Μάλιστα, από εκεί έχουμε δει την κυκλοφορία μερικών εξαιρετικά επιτυχημένων προϊόντων. Βέβαια, άλλες καμπάνιες αποτυγχάνουν λόγω της ασθενούς υποστήριξης, αφού οι χρήστες δεν θεωρούν οτί πραγματικά αξίζουν.

Smartphones Acer Android Smartphones Acer Android Tablets Android Nougat

Jelly: Το μικρότερο 4G Smartphone με οθόνη 2.45″ και Nougat

Μπορεί η τάση να επιβάλει smartphones με οθόνες από 5.5 ίντσες ακόμη και πάνω από 6 ίντσες για να σερφάρεις καλύτερα, να παίζεις παιχνίδια και να βλέπεις video, όμως υπάρχει και μια μερίδα που προτιμά μικρότερες οθόνες. Βεβαίως όταν λέμε “μικρότερες” εννοούμε γύρω στις 5 ίντσες.

Gear iPhone KickStarter Star

Eye: iPhone και Android smartphone σε ένα, νοικοκυρεμένα

Τα iPhones της Apple συγκαταλέγονται σταθερά στα καλύτερα smartphones της περιόδου που κυκλοφορούν. Έχοντας ως ανταγωνιστές τις high-end Android ναυαρχίδες, οι προτάσεις του Cupertino προσφέρουν στον χρήστη κάποια χαρακτηριστικά που μόνο εκείνα έχουν στην φαρέτρα τους.

Smartphones Atari KickStarter

Gameband & Atari: Λανσάρουν smartwatch για gamers

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία που δεν τους έχουν πείσει ακόμη τα smartwatches, αλλά αγαπούν τα games, το Gameband ίσως τους αλλάξει γνώμη. Το Gameband είναι ένα smartwatch με επεξεργαστή Snapdragon Wear 2100.