Instagram: H Apple ευθύνεται για την απαγόρευση γυμνού

Όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή του Instagram, ίσως έχουν ακούσει για την εκστρατεία #freethenipple, η οποία τάσσεται κατά της αυστηρής πολιτικής του Instagram για φωτογραφίες που περιέχουν γυμνό. Το Instagram δεν χάνει σχεδόν καθόλου χρόνο στο να αφαιρεί φωτογραφίες που δείχνουν έστω ελάχιστο γυμνό, πράγμα που οδήγησε σε αυτή την εκστρατεία.

Tο ίδιο το Instagram έρχεται να εξηγήσει ότι τα χέρια του είναι δεμένα για αυτό το θέμα, καθώς οι αυστηροί κανόνες της Apple δεν θα επέτρεπαν να δώσουν στην εφαρμογή rating το οποίο θα χαρακτηριζόταν κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του, o CEO Kevyn Systrom, εξήγησε ότι σαν Instagram επιθυμούν ένα 12+ ηλικιακό rating ώστε να είναι προσβάσιμο σε μεγαλύτερο κοινό. Οι εφαρμογές στο App Store μπορούν να περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο μόνο αν έχουν rating 17+, πράγμα το οποίο τον Instagram δεν το επιθυμεί.

Το παράξενο, σύμφωνα με πολλούς χρήστες, είναι ότι η εφαρμογή αφαιρεί πολύ γρήγορα φωτογραφίες που δείχνουν την γυναικεία θηλή, αλλά το ίδιο standard δεν εφαρμόζεται για τους άντρες. Αυτό για κάποιους παραβιάζει την ισότητα των 2 φύλων.

Πολλές celebrities συμμετείχαν #freethenipple campaign όπως Miley Cyrus, Chrissy Teigen κι Naomi Campbell, αλλά αυτό φαίνεται δεν είναι αρκετό για να αναγκάσει το instagram να αλλάξει την πολιτική του. Ίσως αυτό συμβεί αν γίνει πιο ελαστική η Apple όσον αφορά στο ήπιο γυμνό και δεν δίνει ηλικιακά rating που αφορούν 17+ ηλικίες.

Το Instagram αναφέρει ότι θέλει να υποστηρίξει την καλλιτεχνική ελευθερία αλλά πρέπει να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσισες διαγράφοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ωστόσο επισημαίνει ότι δεν διαγράφει φωτογραφίες από θηλασμό.

Από την άλλη πρέπει να σημειώσουμε ότι το Twitter έχει rating 4+ από την Apple, ενώ μέσα βρίσκεις περιεχόμενο για 17+.

Instagram: H Apple ευθύνεται για την απαγόρευση γυμνού, Instagram: H Apple ευθύνεται για την απαγόρευση γυμνού

Instagram: H Apple ευθύνεται για την απαγόρευση γυμνού, Instagram: H Apple ευθύνεται για την απαγόρευση γυμνού

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Έχουν αφαιρεθεί φωτογραφίες που ούτε κατά διάνοια δεν θα τις έλεγε κανείς άσεμνες (φυσικά για να αφαιρεθούν κάποιος τις έκανε report!) Το instagram βρίθει από γυμνό (βλ. πορνό) αλλά κατά τα άλλα τους πειράζει το (γυναικείο) στήθος.

Bloodmaster

Να χαμε να λεγαμε.

Kostas

δωστε βυζι στον λαο ρεεεεε και αφηστε τα delete!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.