Intel MasterCard, Ασφαλέστερες και πιο άνετες online συναλλαγές

Η Intel Corporation και η MasterCard, ανακοίνωσαν την έναρξη μιας πολυετούς στρατηγικής συνεργασίας, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των συναλλαγών στο Διαδίκτυο, και τη βελτίωση της εμπειρίας που βιώνουν οι καταναλωτές από τις διαδικτυακές τους αγορές.

, Intel MasterCard, Ασφαλέστερες και πιο άνετες online συναλλαγές

Η συμμαχία αυτή στηρίζεται στη σημαντική τεχνογνωσία που διαθέτει η MasterCard στον τομέα της διεκπεραίωσης εμπορικών συναλλαγών και πληρωμών, και στη δύναμη της Intel σε καινοτόμες εφαρμογές ασφαλείας μέσω μικροεπεξεργαστών. Ο πυρήνας της συνεργασίας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει στα online καταστήματα και τους καταναλωτές ασφαλέστερη και απλούστερη διαδικασία checkout, χρησιμοποιώντας είτε μια συσκευή Ultrabook ή σε Η/Υ μελλοντικών γενιών που θα βασίζονται σε πλατφόρμα της Intel. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά προκειμένου να βελτιστοποιήσουν μια σειρά αναδυόμενων τεχνολογιών ηλεκτρονικής πληρωμής, όπως, μεταξύ άλλων, οι τεχνολογίες PayPass της MasterCard και Identity Protection Technology (IPT) της Intel.

Χάρη στην τεχνολογία Intel Identity Protection Technology ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ένα διπλό μηχανισμό ταυτοποίησης (authentication) και προστασίας βασισμένη σε hardware (κατά τις συναλλαγές του, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη προστασία των online συναλλαγών του από κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, σε περίπτωση που η συσκευή ανάγνωσης υποστηρίζει την τεχνολογία Intel Identity Protection, οι καταναλωτές θα μπορούν να πληρώνουν για τις Διαδικτυακές αγορές τους ακουμπώντας απλώς την προσωπική τους PayPass κάρτα ή το smartphone τους, επάνω στο Ultrabook.

«Η MasterCard εργάζεται συστηματικά για τη βελτίωση της εμπειρίας των συναλλαγών, τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους καταναλωτές», δήλωσε ο κ. Ed McLaughlin, Γενικός Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών της MasterCard. «Η συνεργασία με την Intel, θα προσφέρει αυξημένη ασφάλεια και ταχύτερο checkout, με την άνεση ενός απλού κλικ ή αγγίγματος στη συσκευή μας».

Οι πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν την τάση, ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στο Internet για τις αγορές τους. Το περασμένο έτος, οι online πωλήσεις έφτασαν τα $176.2 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Forrester Research, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να παρουσιάσει διψήφια αύξηση, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Ο στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας που προσφέρει η τεχνολογία Intel Identity Protection, ώστε να παρέχουμε τη δυνατότητα σε όσους χρησιμοποιούν μια συσκευή Ultrabook ή ένα Intel-based PC νέας γενιάς, να απολαμβάνουν την άνεση του e-commerce και ταυτόχρονα να προστατεύουν τις συναλλαγές τους από χάκερ ή κακόβουλο λογισμικό», σχολίασε ο κ. George Thangadurai, Διευθυντής του Τμήματος PC Client Services Division της Intel και συμπλήρωσε: «Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Intel. Mέσα από τη συνεργασία μας με τη MasterCard, σκοπεύουμε να παρέχουμε στους καταναλωτές έναν καινοτόμο και ασφαλή τρόπο ηλεκτρονικών συναλλαγών, προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του καθενός».

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Someone

Θελουμε προστασια 2048bits/γραμμα κριπτογραφιση εδω και τωρα, δεν μπορει ο καθε χακερ να μας χακαρει το γελειο μας κοδικο προσβασης, ελεος πια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Internet Mastercard

Level Up with Mastercard: efood και Mastercard σε επιβραβεύουν για καλό σκοπό

Το να κερδίζεις μέσα από το efood πληρώνοντας με κάρτα Mastercard και παράλληλα να συμβάλλεις σε έναν καλό σκοπό, τότε η κίνησή σου αυτή έχει μεγάλη αξία.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.