Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που υπέκλεπτε πιστωτικές κάρτες

Eξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εγκληματική ομάδα, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 39,26,21 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, η οποία με παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα διενεργούσε απάτες, μέσω υπολογιστών.

, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που υπέκλεπτε πιστωτικές κάρτες

Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε «ύποπτες» τραπεζικές συναλλαγές, διακριβώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες διείσδυαν παράνομα (με τη μέθοδο cracking) σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων (e-shops) και με τη χρήση ειδικών λογισμικών υπέκλεπταν στοιχεία πιστωτικών καρτών, με τις οποίες στη συνέχεια διενεργούσαν παράνομες συναλλαγές.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο έτος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού, έχοντας υποκλέψει πλήρη στοιχεία πιστωτικών καρτών, που όπως προανακριτικά προέκυψε, έχουν χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από (58.000) παράνομες συναλλαγές, κυρίως για αγορές μέσω διαδικτύου.

Από τις συναλλαγές αυτές, το κύκλωμα αποκόμισε παράνομα, σε βάρος των κατόχων των πιστωτικών καρτών, σημαντικά οικονομικά οφέλη, τα οποία θα προσδιοριστούν από την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν την 20-10-2011 στις οικίες των δραστών, σε Αττική, Καλαμάτα και Πάτρα, παρουσία Εισαγγελικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δυο (2) φορητοί Η/Υ
• Πέντε (5) σκληροί δίσκοι
• Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
• Επτά (7) βιβλιάρια καταθέσεων
• Ένα (1) μπλόκ επιταγών
• Τέσσερις (4) κάρτες ανάληψης
• Μία (1) πιστωτική κάρτα
• Μία (1) κάρτα φορητής μνήμης
• Μία (1) κάρτα sim
• Πλήθος στοιχείων πιστωτικών καρτών εκτυπωμένων σε χαρτί

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια υποβλήθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. H δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Interview – In the Realm of Hackers (*Video divided in 6 equal parts)

https://www.youtube.com/watch?v=ZNah-DqNuAo&feature=bf_prev&list=PL1356439DD89D217A&lf=results_video

(*A really interesting Video!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.