Internet Explorer 9, Η επιστροφή του ασώτου

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει ο νέος Internet Explorer 9. Ο πολυαναμενόμενος browser είναι το τελευταίο χαρτί της Microsoft στην προσπάθεια της να κρατήσει τα σκήπτρα στην αγορά και η εταιρία από το Redmond έχει αποφασίσει να το παίξει καλά. Ο Internet Explorer 9 ενσωμετώνει δεκάδες νέα χαρακτηριστικά, υπόσχεται καλύτερες ταχύτητες και συμβατότητα με τα νέα πρότυπα.

, Internet Explorer 9, Η επιστροφή του ασώτου

Δοκιμάζοντας την έκδοση του RC του Internet Explorer 9, η οποία δεν θα διαφέρει και πολύ από την stable έκδοση που θα δούμε στις 14 Μαρτίου, μπορεί να δει κανείς ξεκάθαρα τις έντονες επιρροές από τον ανταγωνισμό. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως λογικό, αφού στη μάχη για την επικράτηση στην αγορά των browser λίγο ή πολύ όλες οι εταιρίες έχουν κλέψει χαρακτηριστικά της άλλης. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε browser να είναι λίγα ως ελάχιστα.

Όπως περιμέναμε λοιπόν βρήκαμε στον IE 9, τα tabs να βρίσκονται στην κορυφή της σελίδας πλέον και όχι κάτω από το url, είδαμε την γνωστή αρχική οθόνη του Safari ή των Chrome (Chrome 10 η πιο πρόσφατη έκδοση) και Opera αργότερα με τις προτεινόμενες αγαπημένες μας σελίδες σε preview κουτάκια και είδαμε επίσης το μενού να έχει μετατραπεί σε τρία μικρά εικονίδια στο δεξί μέρος της οθόνης (βλ. Chrome).

Όσο αφορά τις δυνατότητες του νέου Internet Explorer μείναμε πολύ ως πάρα πολύ ικανοποιημένοι, αφού τα site φορτώνουν ταχύτατα και εμφανίζονται όπως σε όλους τους υπόλοιπους σύγχρονους browser, στοιχείο που δεν υπήρχε στην έκδοση 8, πόσο μάλλον στις προηγούμενες απογοητευτικές εκδόσεις (η έκδοση 6 ακόμα τυραννάει τον μισό πλανήτη). Η πλήρης υποστήριξη του CSS 3 λοιπόν, λύνει τα χέρια στους web-developers, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν όπως παλαιότερα για το πως εμφανίζεται το site τους στον browser της Microsoft.

Επίσης είναι προφανής η πρόθεση και της Microsoft να υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την HTML 5. Από την πρώτη φορά που θα ανοίξει κάποιος τον Internet Explorer 9, ο browser τον καλεί να τρέξει μερικά τεστ, τα οποία δείχνουν, την όντως πολύ καλή υποστήριξη του στο νέο HTML πρότυπο. Δοκιμάστε τον κι εσείς και πείτε μας την άποψη σας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
b16b

Το μονο πpοβλημα ειναι οτι αργεί στα διαφημιστικα flash μαλλον ειναι προβλημα απο την adobe. Κατα τα αλλα πολυ καλός. Προτιμώ chrome 10 και τωρα 11 αλλα δεν ειναι αξιοπιστος και stable, βγαζει error απο το πουθενα.

Χάρης

εγω ειμαι ευχαριστημενος καπως, εχει κατι μικρο προβληματα που λογικα θα βελτιωθουν.

spyros

μετά απο τόσο καιρό και πάλι θα περιμένουμε να λυθούν μερικά “προβληματάκια”? too late ms…

Gabriel Pal

Σε benchmarks που έχουν τρέξει διάφορες εταιρείες, μεταξύ τους και το Facebook, ο IE9 είναι μπροστά όσων αφορά την υποστύριξη HTML5 & CSS3, και μάλιστα με διαφορά (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον).

πετρος

εγω παντως ηρθα πριν 5 χρονια στην αλεπου και δεν προκειται να φυγω ποτε ! 🙂

Genti

Φαίνεται πολύ ωραίο, αλά εμένα με ικανοποιεί καλύτερα το IE8 όσον αφορά την ταχύτητα.

Κ εγώ απορώ γιατί έχουν βγάλει την δυνατότητα να πας π.χ. μερικές σελίδες πισω, αν ξέρετε πιο εννοώ. Ήταν πίσω από τα κουμπιά μπρός/πίσω κ τώρα δεν το βρίσκω πουθενά. Η το εχω λάθος;

Σπύρος

@Genti νομίζω κατάλαβα τι λες , αυτό υπάρχει ακόμα απλά πάτα κρατημένο το πίσω βελάκι και εμφανίζετε μια λίστα με τα προηγούμενα σίτε που μπήκες ποιο πριν , και στον chrome έτσι δουλεύει

Σπύρος

Τό πίσω βελάκι του browser όχι του πληκτρολογίου για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις

Genti

Ok, got it, ευχαριστώ παιδιά, τέλεια. Τώρα κ την ταχύτατα τού Chrome κ εγώ μένω ακόμα για λίγο στο MS.

kostas

δηλαδη το διφημιστικα google ads σας λειτουργουν γρηγορα?
οπως αυτο στο πανω μερος του techblog εμενα κολαει.. κατα τα αλλα ειναι super o ie9

Γιώργος

FYI: Ακόμα και η ίδια η MS θέλει να δει τελιωμένο τον IE6 (https://www.ie6countdown.com/).

Alan

Αρκετά βολικό περιβάλλον, δεν έχω δοκιμάσει τον RC, αν και τον έχω κατεβάσει (…), σε μια beta όμως κόλλαγε λίγο…

Marinos

Έχω βαρεθεί πραγματικά να διαβάζω τετριμένες εκφράσεις τύπου “η επιστροφή του ΑΣΩΤΟΥ”… λές και ο Internet Explorer έχει μείνει στην έκδοση 6. Όποιος ασχολείται με το Internet ξέρει πολύ καλά οτι ο IE 8 δεν είχε πολλά προβλήματα. Η Microsoft έχει μπεί σε άλλους καλύτερους δρόμους και αυτοί που χλευάζουν σε λίγο θα προσκυνάνε.(ήδη προσκυνάνε με τα Windows 7)

😉

Κώστας Βλαχάκης

Όποιος χλευάζει ή προσκυνάει, είναι ζημιωμένος 😉
Εγώ σε iMac εδώ και μερικά χρόνια, χρησιμοποιούσα Firefox ενώ εδώ και κάποιους μήνες Chrome.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.