Είστε διατεθιμένοι να πληρώσετε για υπηρεσίες στο ίντερνετ;

Στις αρχές τις εβδομάδας φίλοι και γνωστοί παραπονέθηκαν ότι τα email που στέλνουν στο gmail μου τους επιστρέφουν πίσω. Όλα τα email account μου όπως και το gmail τα παρακολουθώ από λογισμικό email και όχι μέσα από τη σελίδα του gmail με αποτέλεσμα να μην έχω πάρει γραμμή ότι ξεπέρασα το δωρεάν χώρο των 7GB και ότι θα πρέπει να αγοράσω έξτρα με ένα από τα διαθέσιμα πακέτα.

Τελικά “αναγκάστηκα” και αγόρασα το πιο οικονομικό πακέτο με τα 20GB για ένα χρόνο με 5 δολάρια Αμερικής (συνολικά με ένα φόρο και τη μετρατροπή 4.13 ευρώ). Το ποσό δεν είναι μεγάλο και από τις υπηρεσίες που μου προσφέρει το gmail τόσα χρόνια είμαι ευχαριστημένος. Να σας πω όμως την αλήθεια και μικρό που είναι το ποσό με “χάλασε” που πλήρωσα. Το ξέρω ότι υπάρχουν κόλπα να δημιουργήσεις δεύτερο λογαριασμό gmail και να κάνεις redirect τον άλλο, αλλά δεν θέλω να σταθούμε εκεί.

Εσείς είστε διατεθιμένοι να πληρώσετε για υπηρεσίες στο ίντερνετ εφόσον έχετε μείνει ευχαριστημένοι;

, Είστε διατεθιμένοι να πληρώσετε για υπηρεσίες στο ίντερνετ;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kris

Οταν αυτές οι υπηρέσιες “αξιζουν” τον κόπο και είναι ποιοτικές, ναι.
Ο καθένας φυσικά ορίζει τι αξίζει.
Προσωπικά για μένα, οι υπηρεσίες της Google αξιζουν, μιας και είναι αξιόπιστες και ιδιαίτερα φτηνές. Έχω αγοράσει κι εγώ τα 20GB και τώρα σκέφτομαι να αναβαθμίσω στα 80GB.

cghera

Ήδη πληρώνω εδώ και χρόνια για απεριόριστο χώρο στο yahoo και αφαίρεση διαφημίσεων, όπως κάποια άλλα μικρά βοηθητικά.
Και μάλιστα 19,99$ το χρόνο.

FORO-XRISTOS

Οχι για μενα..γιατι το διαδικτυο πρεπει να παραμεινει δωρεαν οπως ειναι,για αυτο και ειναι ενα μεσο ελευθεριας και για αυτο διαφερει απο αλλα μεσα ειτε ενημερωσης και οτιδηποτε.δικη μου γνωμη

Jim P

Μα για όνομα… τι τα κάνεις τόσα γίγα; θα μπορούσες να σβήσεις μερικά mail…

Πέραν τούτου, όχι, δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για βασικές υπηρεσίες που είναι παντού δωρεάν. ας είναι και 50 cents, απλά δεν είναι “σωστό”

Vaca

Πληρώνω ήδη 10 δολάρια το χρόνο για το δικό μου domain name και σε συνδυασμό με τις google apps και χρησιμοποιώ έτσι μια πολύ καλή υπηρεσία για ψίχουλα (σε σχέση με τα χρήματα που ζητάνε οι ελληνικές εταιρίες για υπηρεσίες emai πχ) . Είμαι διατεθειμένος να πληρώνω για κάτι που χρησιμοποιώ αλλά στην τιμή που εγώ πιστεύω ότι αξίζει.

Giorgos

Πιστευω πως για εσενα ναι θα πρεπει να το πληρωσεις γιατι ειναι ενα απο τα εργαλεια τις δουλειας σου….εγω σαν μεσος χρηστης οχι δεν θα πληρωνα….και ο λογος ειναι απλος δεν θα χρειαστει να πληρωσω! Τι πιστευετε?

Christos

Να θυμισουμε οτι στα 20 γιγα και πανω μπορεις να ανεβασεις φωτο στο πικασα και να εχεις ονλαιν μπακαπ.

Kris

παντως, χωρις να θελω να θιξω κανεναν, πως φαινεται η κουλτουρα μας του “δεν πληρωνω” .
Δεν ειναι περιεργο που φτασαμε εδω.

Captain Kirk

Αν είναι για την δουλειά μου “ναι¨ πληρώνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο 🙂

Solon

Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του δεν πληρώνω. Θέλεις υπηρεσίες από κάπου που κάποιος πληρώνει το ρεύμα, το bandwidth και πλήρωσε το hardware για να σου το παράσχει. Εντάξει μια περιορισμένη δωρεάν έκδοση πρέπει να υπάρχει αλλά όταν θες να αλληλογραφείς με 10.000 άτομα και να διαχειρίζεσαι τέτοιο όγκο με ποια λογική ακριβώς θες να γίνεται δωρεάν; Και σε χαλούν ρε μεγάλε τα 4,13 ευρώ; Αν σε χρέωνε ο “ακατονόμαστος” για τέτοια υπηρεσία θα σου ριχνε 20 ευρώ το μήνα!

arisgoku

ως ιδιώτης όχι αλλά αν είναι για την δουλειά ναι

Βύρωνας

είτε σαν ιδιώτης είτε σαν επαγγελματίας αν την χρειάζομαι την υπηρεσία ναι θα την πληρώσω!

Γιάννης

Κι εγώ πληρώνω για 20GB, το gmail είναι εργαλείο που δεν το αλλάζω κι ας πληρώνω κάποιο ποσό που το θεωρώ πολύ μικρό γι’ αυτά που μου προσφέρει.

Greg

Έχουμε δεχτεί το να μην υπάρχει έλεγχος και λογική στην τιμή που μπορεί να θέσει μια βιομηχανία. Μπορεί η google με αυτό που χρεώνει να μην μπορεί να βγάλει κέρδος για να αγοράσει τους server που χρειάζονται ή μπορεί να τις κοστίζει 1 δολάριο και να το πουλάει 5 απλά γιατί μπορεί και υπάρχει η αγορά που θα δεχτεί τέτοιο ποσό και κέρδος. Ξέρουμε όμως τι ισχύει; Εγώ θα πλήρωνα αν θεωρούσα ότι μου χρειάζεται πραγματικά και δεν υπάρχει εναλλακτική φθηνότερη, γιατί κόστος υπάρχει σίγουρα. Αλλά με ποια κριτήρια θα ξέρω αν μου χρειάζεται πραγματικά; Όταν σου περνάνε την σκέψη “δεν γίνεται να μην έχεις cloud storage, facebook, smartphone” κλπ τότε τα κριτήρια δεν είναι δικά σου. Και πολλές φορές για να ζεις αρμονικά στην κοινωνία αναγκάζεσαι να δεχτείς κριτήρια άλλων. Το “δεν πληρώνω” βγήκε από την σκέψη ότι: Φτάνει πια, μου περάσατε τόσα “θέλω” και “πρέπει” και με συμφωνίες και μονοπώλια μου πουλάτε με 800% κέρδος, πόσο άλλο να πληρώσω;

no for me

Για email δεν πρόκειται να πληρώσω μία! Μόνο όπως είπε ένας φίλος παραπάνω, να πληρώσω ένα domain name και να κάνω χρήση gapps.

Για τον φίλο που είπε ότι πληρώνουν ρεύματα, servers, συντήρηση και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα να θυμίσω ότι όλα είναι επιδοτούμενα από cia και από αντίστοιχες υπηρεσίες ασφαλείας και παρακολούθησης από όλο τον κόσμο. Εκτός αυτό μη ξεχνάμε και τις διαφημίσεις!

Δεν πρόκειται να πεινάσει η google και καμία google, μη φοβάστε. Μόνο μέσα δεν τους βάζετε.

Eaglos

Μου κάνει εντύπωση που μερικοί πιστεύουν ότι η google
είναι ένα μικρό μαγαζάκι που το τρέχει ένας γεροντάκος
και μετρά τα λεφτά του μήνα μήνα.

Η Google έχει χεστεί στο τάληρο πουλώντας την προσωπική
σου ζωή σε εταιρίες προϊόντων για να σε σπαμάρουν και εσύ
αναρωτιέσαι μήπως να πληρώσεις άλλα 4 ευρω…..

Σιγά μην κάνουμε και έρανο ρε παιδιά για το facebook που
δεν έχουν λεφτά τα κακόμοιρα….

Ιωάννης Π.

Αν αξίζει φυσικά και θα πληρώσω, οπως πληρώνω flickr και sportypal pro.

Αύγουστος

Nicola Tesla… Η ενέργεια,το τηλέφωνο,το διαδίκτυο πρέπει να είναι δωρεάν και χωρίς νταβατζηδες μεσάζοντες

Sotiris

Σε αυτή την ζωή τίποτα δεν είναι τσάμπα! Γιατί παραξενεύτηκες, άμα αγόραζες rapidshare λογαριασμό θα σου κακοφαινόταν; Πάνω κάτω το ίδιο πληρώνεις και εδώ, ένα μέρος ενός σκληρού δίσκου κάπου στο silicon valey ή κάπου αλλού! Η νοοτροπία του δεν πληρώνω είναι καλή και έχει βοηθήσει αρκετά την google, το android και άλλες πατέντες αλλά μέχρι ένα σημείο!

Αντώνης Παναγιώτου

θεωρώ ότι τους πληρώνω με το να αντλούν στοιχεία από το τί γράφω και τί στέλνω με τα emails μου. αν ήξερα ότι με 10 ή 20 δολάρια δεν θα ήλεχγαν το είδος των πληροφοριών που ανταλλάσω για να το αξιοποιούν για προσαρμοσμένες διαφημίσεις τότε θα πλήρωνα.

The PokerGosh

Εντάξει οκ, αρκετοί και μέσα σε αυτούς και εγώ βγάζουμε λεφτά από την google με το adsense..
Ας πληρώσουμε και εμείς σε κάτι.. Εξάλλου όπως είπες και εσύ Κώστα η υπηρεσία που προσφέρει είναι πάρα πολύ καλή..
Αυτά από εμένα..
🙂

mafiasx

λοιπόν αρχίζω λεγοντας σας ότι τίποτα δεν είναι δωρεάν.. ακόμα και τα δωρεάν εκμεταλλεύονται εσάς η τις πληροφοριεσες για κέρδος πχ ads…. δεύτερον η λογική δεν πληρώνω για email είναι λογική καθώς ούτος η αλλιώς πληρώνουμε για σύνδεση στο internet (δηλαδή μια ip δηλαδή ένα email)τι θέλω να πω .. “ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΣΤΟ INTERNET ΕΧΕΙΣ EMAIL”… μπορει να μην το ξέρεις αλλα έχεις. και φέρνω παράδειγμα τις εταιρίες του εξωτερικού που σου φανερώνουν το email σου (νομίζω αν ζητήσεις στο κάνει και ο οτε) .

Fotis

Εδώ και 2 χρόνια έχω dropbox pro με 50GB. Είναι 100 δολάρια το χρόνο (~70€), το ξέρω ακριβά, αλλά έχω τα κρίσιμα αρχεία online και άμεσα διαθέσιμα στα 5 PC μου. 2 φορές τον τελευταίο χρόνο έχουν “σκάσει” δίσκοι μου και αν δεν είχα το dropbox θα είχα χάσει πολλά. Backup ούτως ή αλλιώς πάντα ξέχνάω να πάρω… Θα μου πεις, υπάρχουν και άλλες online υπηρεσίες backup, καλύτερες ή φθηνότερες, δεν με ενδιαφέρει 5 πάνω 5 κάτω, έχω αυτόματο backup με κοντά 6€ το μήνα. Δυο καφέδες ή ένα ποτό δεν αξίζουν για την ασφάλεια των δεδομένων μας;

The PokerGosh

Φίλε Φώτη μπορείς να έχεις 60gb από SugarSync με 100$.
Εγώ αυτό χρησιμοποιώ…

Fotis

Το ξέρω το sugarsync και το spideroak και ένα κάρο άλλα. Απλά έχω κολλήσει με το dropbox, ίσως λόγω και των πολλών hacks που υπάρχουν. Στο κάτω-κάτω 15-20 gb θέλω να έχω

The PokerGosh

Μου διαφεύγουν τα hacks που λες,
κάποιο ενδιαφέρον και χρήσιμο να αναφέρεις ?

Fotis

Ανάλογα τι θες να κάνεις. Δες τα πιο δημοφιλή στα παρακάτω links.
https://tinyurl.com/3952378
https://tinyurl.com/34erazx

The PokerGosh

Thankz mate…

Μιχάλης

Για hosting ευχαρίστως να πληρώνουμε, για απλές υπηρεσίες που φέρνουν τόσο traffic και εισόδημα στα site ας πληρώνουν οι επιχειρήσεις που διαφημίζονται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.