Ελλάδα, Ποιες περιοχές έχουν τις ταχύτερες συνδέσεις ίντερνετ

Βασισμένη σε στοιχεία που προέκυψαν από την ανάλυση δεδομένων 27 εκατομμυρίων downloads, από 20 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε 224 χώρες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2011, έρευνα της έρευνας της Pando Networks συνθέτει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο παγκόσμιο επίπεδο πρόσβασης σε διαδικτυακά δεδομένα, αναδεικνύοντας τα καλύτερα και χειρότερα σημεία ιντερνετικής σύνδεσης στον πλανήτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πόλη των Σερρών αναδεικνύεται γεωγραφικά ως το καλύτερο σημείο για downloading ή online gaming με μέση ταχύτητα των 1.135 kbps, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθούν δύο πόλεις της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα η Πάτρα με 603 kbps και η Καλαμάτα με 560. Σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το αναμενόμενο κατατάσσεται η Αθήνα στη 14η θέση με 448 kbps, ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ψηλότερα στην 7η θέση με μέση ταχύτητα τα 509 kbps.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση παγκόσμια ταχύτητα ανέρχεται σε 580 kbps, ενώ οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας απολαμβάνουν τη γρηγορότερη σύνδεση διεθνώς, με τη μέση ταχύτητα να ανέρχεται στα 2.202 kbps. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι ταχύτερες συνδέσεις προέρχονται από τη Ρουμανία (1.909 kbps) και τη Βουλγαρία (1.611 kbps), οι οποίες παράλληλα τοποθετούνται στη 2η και 3η θέση παγκοσμίως. Αντίθετα, τελευταία στη παγκόσμια λίστα βρίσκονται κυρίως αναπτυσσόμενα κράτη από την Αφρική και την Ασία. Η πιο αργή μέση ταχύτητα στο ίντερνετ καταγράφηκε στο Κονγκό με 13kbps, ακολουθούμενη στενά από την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία στα 14 kbps.

, Ελλάδα, Ποιες περιοχές έχουν τις ταχύτερες συνδέσεις ίντερνετ

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Έτσι γιατί στις Σέρρες ξέρουμε απο καλο downloading….!! Πάντως δεν το περίμενα ότι η διαφορά θα ήταν τόσο μεγάλη. Που μπορεί να οφείλεται;

Giorgos Vairamidis

Ακομα και η Βουλγαρια που στην ουσια ειναι 30-40 χρονια πισω σαν κρατος και πολιτισμος, μας εχει απο “κατω” .

Iraklis

Σερρες FTW.
Αφου τα dslam μας είναι αδεια. Τρεις και ο κούκος συνδεόμαστε :ρ
Και έχουμε και κοντά την Βουλγαρία που είναι στην 3η θεση παγκοσμίως… 😀

Δημητρης

Αυτά είναι

teodore88

ρε παιδια το ρεθεμνος εξεχατε!! ηντα γινεται εκια? ιντερνετ γιοκ?? …βσκ αυτο το 404 ειναι αναμεσα ρεθυμνο κ ηρακλειο! αλλα ειναι διαφορετικες πολεις…

Andreas

Κώστα στο άρθρο αναφέρεις ότι οι Σέρρες έχουν ταχύτητα 1335 kbps ενώ η φωτογραφία αναγράφει 1135 kbps. Σέρρες pown us all. Καλά πάει και η Λάρισα :-))

Marios

Ρε παιδια πως γινεται αυτο? Με τις “εως 24” οκ σπανια πιανεις εστω και τα 20kbps αλλα σπανια επισης πεφτεις και κατω απο τα 10kbps. Εγω οσες συνδεσεις ειχα κατα καιρους, αλλα και απο οσους γνωστους εχω, ειμαστε πανω απο το 1MB/s. Ειναι δυνατον το 1Mb/s των Σερρων να θεωρειται καλο?

Kostis

Η ταχύτητα του dl εξαρτάτε από το server. Όλοι οι server είχαν super-duper γραμμές; Οι τύποι έβγαλαν μέσο όρο ανάμεσα σε dsl, pstn, isdn kai sat γραμμές;;; μας δουλεύουν;;; Είναι πολύ γενικό και αόριστο αυτό που λένε. Καλό θα ήταν να αναγράφουν και τα ποσοστά των διαφορετικών ειδών γραμμών. Και τι ταχύτητες πιάνει ο κόσμος ανα είδος…

Christos

Πάτρα! =D

Dimos

Εγώ κατεβάζω με 1.8 Μbps από Λάρισα κι ας λέει το άρθρο ότι θέλει 🙂

Λευτέρης

@Marios: μήπως μπέρδεψες λίγο τους αριθμούς; Τι 20Kbps; Εγώ που είμαι από Θεσ/νίκη με 24άρα, κατεβάζω τουλάχιστον με 1.8MB/s (όχι Mbps) και στην καλύτερη με 2.2MB/s (όχι Mbps). Φαντάζομαι αυτό οφείλεται στο ότι οι Σέρρες σε σχέση με άλλες πόλεις, έχει λιγότερες ενεργές συνδέσεις. Οπότε, μικρότερος φόρτος, πιο κοντά στις ονομαστικές.

Β βασιλης

Έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας κάποιοι, άλλη η ταχύτητα σύνδεσης και άλλη η ταχύτητα κατεβάσματος.. , και άλλη η ταχύτητα ανεβάσματος.. γεια σου ρε Κώστα με τα 24ωρα σου ανεβάσματα (βίντεο)..

EdgierMink61

Εδώ στην Πάτρα έχουμε τόσο ταχύτητα download επειδη έχουμε 2 σχολές που διδάσκουν υπολογιστές στο πανεπιστήμιο. Τους κλασικούς ηλεκτρολόγους και τους υπερδημοφιλείς ceidαδες. Εφοσον λοιπόν υπάρχει 2πλάσιος τουλάχιστον αριθμός ατόμων που τρέφονται με bit και bite οφείλουμε και εμείς να μην τους αφήσουμε να πεινάσουν και ει δυνατόν να τους παχύνουμε κιόλας. 😛

AngelArcho

Για χαιδαρι ξερει κανες ?

aggelos

η πολη των σερρων τραβαει για κατεβασμα απο servers απο το plodiv αν το εγραψα καλα της βουλγαριας γι αυτο εχει γρηγορη ταχυτητα και δεν το λεω ετσι για να κανω σουσουρο αλλα γτ το ξερω

egw pali egw

εγω νομιζω οτι θα γινει πολυ σουσουρο τωρα με αυτο που ειπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.