Απετράπησαν αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο δεκαήμερο, απετράπησαν άλλες (22) περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου. Σε δύο από τις περιπτώσεις αυτές τα άτομα μεταφέρθηκαν άμεσα σε Νοσοκομεία καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις κινήθηκε η διαδικασία εγκλεισμού τους σε ψυχιατρικό κατάστημα.

, Απετράπησαν αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου

Σημειώνεται ότι, από τις αρχές του έτους, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, εντόπισε συνολικά (125) άτομα, ηλικίας από 13 έως 52 ετών, τα οποία εκδήλωσαν την πρόθεση να αυτοκτονήσουν, μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για ημεδαπούς και αλλοδαπούς, εκ των οποίων τέσσερις από Κύπρο, ένας από Αγγλία και ένας από Σρι Λάνκα.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κλήθηκαν στις παραπάνω περιπτώσεις, ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μ.Κ.Ο. «Κλίμακα», με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Για την έρευνα και τον εντοπισμό τους, σημαντικός ήταν και ο ρόλος των χρηστών του Διαδικτύου, παράλληλα με τους ερευνητές Αστυνομικούς, οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενημέρωναν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2010 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από πρόθεση αυτοκτονίας (58) συνανθρώπους μας, ενώ ο συνολικός αριθμός από το έτος 2006 ανέρχεται στα (261) άτομα.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Τσ.

Τα social media έχουν τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ τους, αλλά έχουν και κάποια καλά στοιχεία όπως αυτό…Τουλάχιστον ξέρουμε ότι αυτοί οι 125 “προβληματισμένοι” άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει την αξία της ζωής, και θέλουν να πεθάνουν, ζουν εξαιτίας των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φυσικά των social media..!

Nikos

Με συγχωρεις Γιωργο απο επανω αλλα μηπως εισαι λιγο βιαστικος και τους εκρινες τους ανθρωπους αμεσως πως δεν εχουν καταλαβει την αξια της ζωης; Τετοια προβληματα δεν ειναι ασπρο μαυρο ουτε οδηγειται καποιος σε τετοιες πραξεις στα καλα του καθουμένου. Ας ειμαστε συντηρητικοί στο να κρινουμε και εξαιρετικά δεκτικοί στο να κατανοούμε , εχω να προτείνω.

angelos

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όποιος θέλει να αυτοκτονίσει δεν το λέει σε κανέναν πόσο μάλον να το διμοσιεύσει στα social network. Aπλά αυτά τα άτομα θέλουν να τραβίξουν το ενδιαφέρον των άλλων πάνο τους, επειδή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να το έχουν.

Αντώνης

Συμφονw με τον Αγγελο.. “hEY .. ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ” PAY ATTENTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.