Ευρωπαϊκός χάρτης με τα ποσοστά διείσδυσης του ίντερνετ ανά χώρα

Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το ποσοστό του πλυθησμού της Ευρώπης ανά χώρα που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ; Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού Internet World Stats που δημοσιοποίησε η GfK κατά τη διάρκεια του συνεδρίου IFA Global Press Conference 2013 στη χώρα μας 46% των κατοίκων έχει ίντερνετ ενώ στις βόρειες χώρες τα ποσοστά καλύπτουν σχεδόν όλο τον πληθυσμό. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη.

Internet World Stats 2013, Ευρωπαϊκός χάρτης με τα ποσοστά διείσδυσης του ίντερνετ ανά χώρα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Μόνο 46% ?? Είχα την εντύπωση πως είναι μεγαλύτερο το ποσοστό στην ελλάδα. Ενδιαφέρων ο χάρτης πάντως 🙂

Νιο

Πιο πολυ για ευρωπαικος μου φαινεται 😛 Δηλαδη οι πιο πλουσιες χωρες ειναι πιο πολλοι στο ιντερνετ.?

Nikos

Παγκόσμιος? που είναι η Αμερική αφού είναι παγκόσμιος?

Παναγιωτης

Καλα και αν ειναι ευρωπαικος η κυπρος που ειναι?

Vasilis_G

Απόλυτα λογικό ειδικά για τα σχεδόν καθολικά ποσοστά των Σκανδιναβικών χωρών,εμπειρικά να σας πώ έχοντας κάνει ένα εξάμηνο στο Λάχτι της Φινλανδίας ότι σε ΟΛΗ την περιοχή ακόμη και στην πιό απομακρθσμένη συνοικία υπάρχει μητροπολιτικό ΔΩΡΕΑΝ Wi-fi και όχι μόνο στον χώρο του πανεπιστημίου ή σε αρχαιολογικούς και τουριστικού ενδιαφέροντος χώρους όπως συμβαίνει στις μπανανίες…¨Ολη η πόλη είχε πρόσβαση και με αξιοπρεπέστατες ταχύτητες 30 mbps το 2003 …φαντάζομαι τώρα θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα….

GiannisMix

Μας φαγανε τη Κρητη, μας φαγανε τα νησια! Φαγανε κ τη Κυπρο!!
Σα τη διαφημιση με τους ραδιο αρβυλα που τα δωσανε ολα στο Καταρ!

Επι του θεματος τωρα… Δε περιμενα οι Ισλανδοι να το εχουν τοσο πολυ….

Vasilis_G

@GiannisMIx

Και λίγο έχει αν σκεφτείς ότι όλοι όλοι οι Ίσλανδοί είναι 300.000 χιλιάδες….σαν να λέμε όσο το Αιγάλεω με το Περιστέρι μαζί…άλλα μεγέθη …

Vaggos

Προφανώς στις βόρειες χώρες, όταν ζείς στο σκότος και στο κρύο, τον θές τον 666 μες στο σπίτι σου να σου κάνει συντροφιά. Εμείς με τόσο ήλιο, λίγο θάλασσα, και τ’αγόρι μας τι να το κάνουμε το internet. Άλλωστε, η Γροιλανδία δέκα κατοίκους έχει όλους κιόλους, ένας να’χει internet το μοιράζει και στους υπόλοιπους, γι’αυτό και 97% ποσοστό.

sosimple

Καλά, μη παρουσιαζετε τόσο παράδεισο τις αλλες χώρες.. Στο Βερολινο έφαγα τον κοσμο μια εβδομαδα να βρω ίντερνετ για 1 δευτερόλεπτο να δω ενα email.. Σταθηκε αδύνατον. Στην Ελλάδα το είδα.. Ουτε σε καφετέριες ουτε πουθενά δωρεάν wifi. Παντού επι πληρωμή. Στο ξενοδοχείο για 10 mb θέλανε 20€.. Ξενοδοχείο ω κατηγοριας, δε μιλάμε για κανένα ακριβό. Λισαβώνα, τα ίδια και χειρότερα. Παντού ίντερνετ με πληρωμή και μονο. Εκτιμισα την Ελλάδα αφάνταστα.. Να τα λέμε και αυτά.

Γιώργος

Μπήκε και η Τουρκία στην Ευρώπη βλέπω

forneverarrow

Εκτός η Κύπρος; Καλά, όχι ότι εδώ στην Κύπρο έχουμε πολύ Internet… Για 8mb/s πληρώνουμε ~45€ το μήνα!!!

Panos7GR

Εντάξει δεν είμαστε και άσχημα. Άμα σκεφτείς πόσους μεγάλης ηλικίας άτομα έχουμε που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Internet (κάπου είχα διαβάσει ότι είμαστε ψηλά στην θέση των χωρών των γερόντων), τα χωριά που έχουμε, τα απομακρυσμένα νησιά… ΟΚ. Και πάλι καλά να λέμε που οι μισοί Έλληνες έχουν πρόσβαση στο Internet εν μέσω κρίσης.

Πάντως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα κι εδώ. Μπορεί οι ταχύτητες να είναι αισχρές με άλλες βόρειες χώρες, ωστόσο ελεύθερα δημόσια WiFi hotspots έχουμε αρκετά. Τουλάχιστον εμείς στα Δωδεκάνησα (που θεωρουμαστε απομακρυσμένοι) στα πιο ανεπτυγμένα νησιά έχουμε μερικά. Για τα δύο νησιά που ξέρω, στην Ρόδο υπάρχουν 16 απ όσο ξέρω ελεύθερα WiFi απ τον Δήμο και στην Κω 11 (κυρίως σε κεντρικές πλατείες των νησιών και λιμάνια). Μεγάλο λάθος που δεν έχουμε σε αρχαιολογικούς χώρους! Θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε με QR codes σε κάθε ταμπέλα που έχει βασικές πληροφορίες για το εκάστοτε μνημείο για να πάρει περισσότερες πληροφορίες αν θέλει ο επισκέπτης. Νομίζω μόνο στην Κω κοντά στον Πλάτανο του Ιπποκράτη πρέπει να έχει κάποια κεραία ο Δήμος, αλλά δεν έχει καλό σήμα άμα θυμάμαι καλά απ την τελευταία επίσκεψη.

thomas22888

η κρητη γιατι δεν ειναι στο χαρτη ?????????

S.M.

Οι υπόλοιποι να φανταστώ,κλέβουν από τους γείτονες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.