Οι χάκερς του PSN και Xbox Live έβαλαν στο στόχαστρο το Tor

Η ομάδα hackers η οποία είναι υπεύθυνη για την επίθεση στα Microsoft και Sony gaming networks, δηλώνει τώρα μέσω ενός post στο Twitter ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο την υπηρεσία κρυπτογράφησης Tor. Οι επιθέσεις της Lizard Squad, όπως αυτοαποκαλούνται, κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στο Xbox Live και στο Playstation Network τα οποία ήταν offline κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί η υπηρεσία Tor είχε πλημμυρίσει με νέα κέντρα δρομολόγησης των δεδομένων (τα κέντρα δρομολόγησης χρησιμοποιούνται για να χάνονται τα ψηφιακά αποτυπώματα), τα οποία με μια δόση ειρωνείας τα είχαν ονομάσει LizardNSA. Μετά απο αυτό το γεγονός πόσταραν στο Twitter “Hi, do you guys still give away shirts for relay owners? We need about 3000”.

Tο γεγονός το παρατήρησε ένα μέλος του Technology Board του Reddit, ο Nadim Kobeissi, ο οποίος είναι Security Researcher και το πόσταρε στο twitter. Αυτή την στιγμή από τα περίπου 10000 κέντρα δρομολόγησης τα 3000 με 6000 ανήκουν στην Lizard Squad. Θεωρητικά μια ομάδα που ελέγχει τόσο μεγάλο αριθμό κέντρων μπορεί να καταγράψει την κίνηση των δεδομένων από την πηγή μέχρι τον τελικό αποδέκτη και έτσι να αποκαλύψει την ταυτότητα χρηστών.

Η Lizard Squad από ότι φαίνεται σταμάτησε την επίθεση στα gaming networks αφού δέχτηκαν μια προσφορά από τον Kim DotCom. Από την άλλη το Tor Project δεν φαίνεται να ανησυχεί καθώς για αυτούς είναι μια συνηθισμένη επίθεση. Παρόλο που τα νέα κέντρα δρομολόγησης είναι πάρα πολλά, αυτά δουλεύουν μόνο στο 1% της δυνατότητάς τους οπότε μπορούν χωρίς κανένα πρόβλημα να δρομολογήσουν το traffic μέσω των κέντρων που δεν ανήκουν στην Lizard Squad. Οι ίδιοι δήλωσαν “We are working now to remove these relays from the network before they become a threat, and we don’t expect any anonymity or performance effects based on what we’ve seen so far”.

tor attack, Οι χάκερς του PSN και Xbox Live έβαλαν στο στόχαστρο το Tor

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Διόρθωση στο άρθρο… Τα οποία ήταν κάτω κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και το psn συνεχίζει να είναι offline μετά από εκείνη την ημέρα!

savvas

Τι λέτε βρε παιδιά εμένα μια χαρά έπαιζε το πσ3. Από τις 24 μέχρι και σήμερα δεν με έχει πεταξει το psn. Gta v online Και γεμάτοι οι servers

Βασίλειος

Εμένα το ps4 δεν έμπαινε καθόλου τα Χριστούγεννα .
Η κατάσταση συνεχίζει μέχρι σήμερα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.