Mega.co.nz, Ο αντικαταστάτης του Megaupload

Με τη δικαστική διαμάχη του να ξεκινάει τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν περί του Megaupload, ο Kim Dotcom ανέβασε τη νέα του ιστοσελίδα αποθηκεύσεις και διαμοίρασης αρχείων, με την ονομασία Mega. To https://mega.co.nz προσφέρει εύκολο και γρήγορο ανέβασμα αρχείων, χωρίς περιττά βήματα και διαφημίσεις (προς το παρών τουλάχιστον) και έχει ήδη ξεπεράσει τους 1 εκ. χρήστες στην πρώτη κι όλας μέρα που βρίσκεται στον αέρα.

mega.co.nz, Mega.co.nz, Ο αντικαταστάτης του Megaupload

Η νέα υπηρεσία παρέχει 50GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για κάθε χρήστη, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν 500GB αποθηκευτικού χώρου και 1TB εύρους ζώνης στην τιμή των 9.99 ευρώ, αρκετά φθηνότερα δηλαδή από υπηρεσίες όπως Dropbox και Skydrive. Όμως, προς το παρών δεν υπάρχει η επιλογή απευθείας αγοράς συνδρομής από την ιστοσελίδα, παραπέμποντας σε μεταπωλητές.

Το Mega, σύμφωνα με τον Kim, παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια, καθώς η ιστοσελίδα δημιουργεί έναν κωδικό RSA 2048-bit για τα αρχεία των χρηστών του, χωρίς τoν οποίο τα αρχεία απλά δεν είναι προσβάσιμα από κανέναν χρήστη. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή ελεύθερης διαμοίρασης, χωρίς δηλαδή την απαίτηση του αντίστοιχου κωδικού, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να βάλει την ασφάλεια του λογαριασμού του χρήστη σε κίνδυνο και η ίδια η υπηρεσία αποτρέπει την εν λόγω επιλογή.

Προς το παρών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο site μόνο μέσω του πλοηγού Chrome της Google, με την υποστήριξη για τους υπολοίπους να έρχεται σταδιακά. Αρκετές είναι οι προσθήκες και οι βελτιώσεις που ετοιμάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα, με τον δημιουργό της να κάνει λόγο για μία υπηρεσία που δε συγκρίνεται με καμία άλλη.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petran

Έκανα εγγραφή από χθες, αλλά δεν μου έχει έρθει ακόμα το e-mail για να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου. Κι έτσι, δεν μπορώ να δοκιμάσω ακόμα την υπηρεσία.

“Awesome. Please check your e-mail and click the link to confirm your account.”

Μετά το MEGA έρχεται και το MEGAMOVIE! Αλλά δεν είπε λεπτομέρειες για το τι θα είναι ακριβώς. Απλά ανέβασε από το twitter του, ένα screenshot της υπηρεσίας.

Popo

8192 bit DES χρησιμοποιεί για την κρυπτογράφηση.

klimatistika

Αυτός δεν είχε μπει φυλακή για παράνομο πλουτισμό κτλ??? Είχε κάτι μηνύσεις από μεγάλες εταιρίες γιατί τους χάλασε την πιάτσα και τους έριξε τους τζίρους! Μπράβο πάντως στο παιδί κοινωνικό έργο προσφέρει…

κλιματιστικα

Όταν τα συμφέροντα είναι μεγάλα πάντα θα βρίσκονται οι τρόποι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.