Megaupload, O Kim Dotcom παίρνει… το αίμα του πίσω!

Κατηγορήθηκε για πειρατεία και ηθική αυτουργία πίσω από το παράνομο downloading μέσω του site του, Megaupload, αλλά τώρα δικαιώνεται εν μέρει, αφού οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν ότι πρέπει να του επιστραφούν 750.000 δολάρια σε χρήμα και είδος. Ο λόγος για τον ιδρυτή του Megaupload, Kim Dotcom, ο οποίος πήρε πίσω τον λογαριασμό του στην τράπεζα και την αγαπημένη του Mercedes.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας είχαν λάβει στην κατοχή τους διάφορα περιουσιακά στοιχεία του Dotcom και αποφάσισαν να του τα επιστρέψουν. Δεν είναι όλα ρόδινα, όμως, μιας και ο Dotcom θα πρέπει να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για όλα τα μέχρι σήμερα δικαστικά έξοδα. Παραμένουν δικαστικές εκκρεμότητες για τον Dotcom, ο οποίος είχε δηλώσει πως το κλείσιμο του Megaupload έγινε προκειμένου να “εξυπηρετηθούν συμφέροντα εταιρειών του Hollywood με επιρροή στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ”.

, Megaupload, O Kim Dotcom παίρνει… το αίμα του πίσω!

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
enigma

Ένα καλό του κανε η φυλακή….Έρεψε λίγο και μαζεύτηκε….;p

user

Εντάξει είναι γελοίο να βάζεις κάποιον φυλακή για παράνομο site. Δηλαδή ένας που σκότωσε έχει την ίδια αντημετώπηση!

synzeus

Δεν βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα..

Nikos K.

Ο τροπος που πωλουνται οι ταινιες και η μουσικη πρεπει να αλλαξει και ειναι επιτακτικη αναγκη!
Δηλαδη μπορουμε να αγοραζουμε πατατες χωρις μεσαζοντες αλλα μουσικη και θεαμα πρεπει να τα ακουμπαμε σε μεγαθήρια οπως Virgin, 20century fox etc…

Γιώργος

αυτος περιμενε το νεο call of duty για να βγει απο την ΤΡΟΥΜΠΑ 😉

Technewz

Γενικά το σύστημα δικαιοσύνης στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι άθλιο.
Θυμάμαι περίπτωση που άνθρωπος που κατέβασε “παράνομα” ταινίες είχε ποινή μεγαλύτερη από έναν που βίασε και σκότωσε μια γυναικα!

Charalampos Mysirlidis

Εγώ έμαθα οτι ο λόγος που ξύπνησε όλο το hollywood και οι εταιρίες πίσω από αυτό είναι γιατί οι καλλητέχνες που θα έκαναν συνεργασία με το Megaupload θα είχαν την δυνατότητα να παίρνουν τα 80% από τα κέρδη (διαφημίσεις, billing, …).
Επειδή από τις άλλες εταιρίες τους δίνουν ένα 20% (με το πολύ ζόρι, τα υπόλοιπα τα κρατάει η εταιρία) με λίγα λόγια αυτός θα έτρωγε το ψωμί και την εκμεταλευση των καλητεχνών που κάνουν οι εταιρίες του Hollywood εδώ και πόσα χρόνια….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Kim Dotcom Mega

MEGA, Η υπηρεσία cloud σύντομα στα Windows Phone

To MEGA, η υπηρεσία αποθήκευσης, διαμοιρασμού και κρυπτογράφησης αρχείων στο σύννεφο του Kim Dotcom, πριν λίγες μέρες απέκτησε την δική της εφαρμογή για συσκευές iOS. Για την πλατφόρμα Android υπάρχει σχετική εφαρμογή εδώ και καιρό στο Google Play. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι η εφαρμογή για την πλατφόρμα Windows Phone είναι σε φάση ανάπτυξης.

Internet Internet Mega Megaupload

Mega.co.nz, Ο αντικαταστάτης του Megaupload

Με τη δικαστική διαμάχη του να ξεκινάει τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν περί του Megaupload, ο Kim Dotcom ανέβασε τη νέα του ιστοσελίδα αποθηκεύσεις και διαμοίρασης αρχείων, με την ονομασία Mega. To https://mega.co.nz προσφέρει εύκολο και γρήγορο ανέβασμα αρχείων, χωρίς περιττά βήματα και διαφημίσεις (προς το παρών τουλάχιστον) και […]

Internet Kim Dotcom Mega

Kim Dotcom, Επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας Mega

O μέγας (τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά) Kim Dotcom, του MegaUpload το είπε και το έκανε. Ανακοίνωσε επίσημα το νέο του project με το όνομα Mega, το οποίο πολλές φορές μέχρι σήμερα το είχαμε ακούσει και ως Megabox. Η νέα υπηρεσία θα επιτρέπει το διαμοιρασμό, αποθήκευση και κρυπτογράφηση αρχείων μέσω cloud. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και […]

Internet Kim Dotcom

Το Megabox έρχεται, Δώστα όλα φίλε Kim Dotcom!

Το ότι δεν θα καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια ο Kim Dotcom του ΜegaUpload ήταν δεδομένο. Τώρα έχει σχεδόν έτοιμο το επόμενο βήμα του, το Megabox και μας δείχνει μερικά promo videos για το τι ετοιμάζει, τη νέα του υπηρεσία η οποία αναμένεται να “απελευθερώσει” τους καλλιτέχνες και τη μουσική τους από τα στενά όρια […]