Microsoft, Σκέφτεται να πουλήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing; [φήμες]

Όπως όλα τα δημοσιεύματα που συνοδεύονται από τη λέξη “φήμες”, έτσι και αυτό ανεβαίνει με πάσα επιφύλαξη, βασιζόμενο πάνω σε μια σειρά από εκτιμήσεις, προερχόμενες από την Wall Street και τους New York Times, οι οποίες κάνουν λόγο για την πρόθεση της Microsoft να εγκαταλείψει τη μηχανή αναζήτησης, Bing, παρόλο που η εταιρεία επισήμως δηλώνει ότι αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για εκείνη.

Οι φήμες λένε για σειρά από διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει με το Facebook για να αναλάβει το Bing. Μη επονομαζόμενες πηγές μέσα στην Microsoft φέρονται να έχουν δηλώσει στους New York Times ότι μια εταιρεία που ασχολείται κυρίως με το Internet θα ήταν καλύτερο να αποκτήσει το Bing, παρόλο που κάτι τέτοιο δείχνει να βρίσκει εντελώς αντίθετο τον Steve Ballmer, τον CEO της Microsoft.

Το γεγονός ότι η Microsoft ενσωματώνει σε πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές τον Bing, δείχνει ότι οι φήμες, μάλλον δεν θα βγουν αληθινές, αλλά από την άλλη μεριά αξίζουν της προσοχής μας, μιας και εμφανίζουν στελέχη της εταιρείας να μην έχουν σε μεγάλη εκτίμηση την εν λόγω μηχανή αναζήτησης. Το σίγουρο είναι ότι το Bing δεν προσφέρει σημαντική βοήθεια στην κερδοφορία της εταιρείας.

, Microsoft, Σκέφτεται να πουλήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing; [φήμες]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis Tsagkarakis

δηλαδή από ιδιοκτήτης του Bing θα γίνει πελάτης;;;; δε νομίζω τάκηηηη…!!!!

pk

ετσι κιαλλιως τα ποσοστα του bing ειναι σε μονοψηφια νουμερα.οτι κινηση εχει την εχει απο την ενσωματωση με τα wp.παντως και εγω δεν βλεπω να το πουλανε

teodore88

ειδικα τωρα που βγηκε το bing desktop, δεν το πουλανε με τιποτα!!

Βύρωνας

Ίσως είναι καλή λύση, γιατί της κοστίζει πολλά ετησίως και τα έσοδα είναι λίγα!

okman

Δεν νομίζω με τίποτα να δώσει η microsoft την μηχανή αναζήτησης Bing (ή Mr Bean!), λίγο έλλιψε να αγοράσει η microsoft και την μηχανή αναζήτησης Yahoo! και μπορεί να τα καταφέρει να το κάνει και αυτό, γιατί θέλει να την αγοράσει, για να μπορέσει να τις ενώσει, (Bing + Yahoo!) γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την Google !

Alexdicv

Μεταξυ μας τωρα… Το bing ειναι τραγικο σαν μηχανη αναζητησης… Ειδικα αν κανεις αναζητηση στα ελληνικα, κλαψ τα Χαραλαμπε… Για να μην αναφερθω σε bing maps κλπ και ξεφυγω… Ως χρηστης WP περιμενα καποια βελτιωση αλλα μπαααααα…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Bing featured

Η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει το Bing στην Apple το 2020

Το 2020, η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing στην Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Smartphones Apple Bing iMessage

Apple και Microsoft αρνούνται ότι είναι gatekeepers στην ΕΕ

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες χειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών και την εποπτεία.

Internet Bing ChatGPT Microsoft

ChatGPT: Πρόσθεσε το Bing ως προεπιλεγμένο browser

Το ChatGPT θα χρησιμοποιεί πλέον το Bing ως τον ενσωματωμένο πάροχο δεδομένων αναζήτησης, όπως ανακοίνωσε η Microsoft.

Business Bing ChatGPT Google

Συναγερμός στη Google: Η Samsung σκέφτεται να αλλάξει σε Bing

Σε συναγερμό βρίσκεται η Google μετά από την ιδέα της Samsung να αλλάξει τα smartphone της από την Αναζήτηση Google στο Bing.