Microsoft Socl, Το κοινωνικό δίκτυο που συνεργάζεται με όλα τα άλλα

Η Microsoft δεν προσπάθησε να εφεύρει και πάλι τον τροχό με την τελευταία της δημιουργία, απλώς επέλεξε και αυτή να κάνει την είσοδό της στο δημοφιλές παιχνίδι του social networking, δημιουργώντας το δικό της δίκτυο, το οποίο όμως μπορεί να αλληλεπιδρά και να υπάρχει παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, έθεσε σε λειτουργία τον νέο της δικτυακό τόπο στο www.so.cl, στον οποίο μπορεί κανείς να κάνει login και με το Facebook account του για περισσότερη ευκολία. Το Socl δεν ήρθε να ανταγωνιστεί κανέναν, καθώς αποτελεί στην ουσία μία πειραματική εφαρμογή των Fuse Labs, η οποία λειτουργεί ως σπουδή πάνω στην έννοια της κοινωνικής αναζήτησης (social search).

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να ανακαλύψουν νέα πράγματα και να μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο συνεργασίας με άλλους, πραγματοποιώντας επαφές βασισμένες πάνω στα κοινά ενδιαφέροντα, τις κοινές αναζητήσεις κ.λπ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του κοινωνικού δικτύου είναι η δυνατότητα που δίνει στον χρήστη να δημιουργεί posts πλούσιου περιεχομένου από διάφορες πηγές και όχι μόνο ένα video ή ένα link, τα οποία και ο χρήστης μπορεί να διαμοιραστεί με άλλους εάν και εφόσον το επιθυμεί. Η μηχανή Bing φαίνεται να κρύβεται πίσω από το όλο project, μαζί με το Montage, ακόμα ένα πειραματικό εργαλείο της Microsoft. Είναι μάλλον, περιττό να αναφέρουμε ότι το Socl είναι δωρεάν και ανοικτό σε πρόσβαση σε όλους.

, Microsoft Socl, Το κοινωνικό δίκτυο που συνεργάζεται με όλα τα άλλα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Haduuken!

Microsoft Socl, η “κάλτσα” της μικρομαλακής !

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@haduuken Λες .. μικρομαλακίες

tainia

για να δούμε τι λέει!!! σαν το Google + μου φαίνεται….

Haduuken!

Φίλε τουλκεριδη άμα δεν έχεις να πεις κάτι εποικοδομητικό καλό είναι να μην πολύ-μιλάς . Τι πάει να πει λέω μαλακιες ? Πόσο σοβαρός είσαι ρε παλλικαρακι.

giorgio

Υποθέτω ότι το “η κάλτσα” έχει να κάνει με λογοπαίγνιο (so.cl – sock= κάλτσα).

Constantinos
Constantinos

Βασικά μπορεί κάποιος να με ενημερώσει αν υπάρχει κάποιο social network που να μου παρέχει βασικά στοιχεία για να μοιράζομαι μόνο με τους στενούς μου φίλους;

Θέλω κάτι σαν το path.com αλλά για όλες τις συσκευές και για τα άτομα που θα ορίσω εγώ..

Wednesday

@Constantinos

Οι κύκλοι του Google+ είναι ότι πιο βολικό γι αυτό που περιγράφεις. Όλοι όσοι θες σε έναν κύκλο, διαλέγεις να βλέπεις μόνο αυτόν τον κύκλο, μοιράζεσαι ότι θες στα όρια του και κάνεις και hangout αν χρειαστεί.

Constantinos

μμμ… ήλπιζα να μην είναι google… αλλά αν είναι έτσι θα δοκιμάσω. είχα άγραφο νόμο να μην μπω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.