Η Microsoft τα βάζει με της Apple και πάει Χαβάη

Η αύξηση των κερδών της Apple δεν θα μπορούσε να αφήσει σε ηρεμία τη Microsoft. Τα Windows κατέχουν στην αγορά μερίδιο περίπου 90%, αλλά μια μεγάλη εταιρία σαν την Microsoft νιώθει πως η άνοδος της Apple δεν είναι φούσκα. Έτσι αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο διαφήμισης των Windows, συγκρίνοντας τα με αντίστοιχα Macbook, Macbook Air, Macbook Pro και iMac.

, Η Microsoft τα βάζει με της Apple και πάει Χαβάη

Το κύριο επιχείρημα που δίνει, είναι ότι τα Windows PC είναι value for money για το Hardware που σου παρέχουν σε σχέση με τα αντίστοιχα Macbook, Macbook Air, Macbook Pro και iMac. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ένα κελί στον πίνακα των συγκρίσεων που δίνει έμφαση στο online storage, cloud όπου η Miicrosoft παρέχει δωρεάν 25GB για κάθε user μέσω του Windows Live SkyDrive, ενώ η Apple παρέχει 20 GB για $99/χρόνο. Ας μην ξεχνάμε όμως πως η Apple πρόσφατα έκανε μια μεγάλη κίνηση για το θέμα αυτό αγοράζοντας το iCloud.com.

Δείτε την “κόντρα” στο site της Microsoft εδώ, και πείτε μας θα αγοράσετε υπολογιστή Windows για να σας μείνουν λεφτά για τις καλοκαιρινές διακοπές;

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pete

Όσο και αν μου αρέσει η Apple καλά της έκανε η Microsoft.

Bill

Οταν ολοι συγκρινονται μαζι σου,τοτε εσυ εισαι ο νικητης.Γνωμη μου ειναι πως ακομα και απο αυτη τη διαφημιση κερδισμενη βγαινει η apple.

pete

Στοίχημα ότι η Apple θα φρίξει από το κακό της ,εάν δεν το έχει κάνει ήδη δηλαδή!!χχαχαχαχαχα

Michael

ας μην ξεχνάμε πως όλο αυτό με τις διαφημίσεις το έχει ξεκινήσει η apple με συγκρίσεις ανάμεσα σε pc και mac!!! Καιρός ήταν να κάνει κάτι και η microsft!!

Κωνσταντίνος

Χαλαρά η microsoft.Απαράδεκτη η apple με τις τιμές της.Και εγώ θα αγόραζα το hp για να πάω διακοπές και θα μου πρόσφερε πιο πολλά πράγματα.

ΠΑΥΛΟς

Πολύ πετυχημένη διαφήμιση,αν και μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα!!!

Panagiotis G.

πέρα από την πλάκα η Apple είναι πανάκριβη. Ο νέος HP dv7-6020 έχει i7 2.0Ghz 8GB ram 1.5TB HDD 6770 1GB και όλα αυτά σε λιγότερο από 1200 ευρώ με 3 χρόνια εγγύηση και αλουμίνιο παρακαλώ με 4 ηχεία κ woofer. Πες μου τώρα εσύ πως να τον συγκρίνεις με τον Macbook Pro. Κλαις που πέταξες τα λεφτά σου στην Apple

κωστας

παντος ο,τι και να λετε το λειτουργικο της αππλ ειναι ανωτερο και ειδικα στην διαχειρηση

Στέλιος

Ωραία, Χαβάη ίσως πας…. ίσως….

Ο PC θα δουλεύει μετά από κανένα χρόνο?

Λίγο άστοχη η σύγκριση… Πού δεν βοήθα στην διαφήμιση του….
Αλλά τι ξέρω εγώ? Δεν δουλεύω σαν διαφημιστής, οπότε….

Michael

Πραγματικά… ήμουν στα πρόθυρα να πάρω MacBook 13,3″ πριν 2 μήνες και τελευταία στιγμή με φώτισε ο θεός και επέλεξα ένα VAIO E series. Με 750€ έναντι 1099€ του Macbook, έχω καλύτερο επεξεργαστή (Core i3, αντί Croe 2 Duo), 4GB RAM (αντί 2) και κάρτα AMD 5470 512MB αντί της GeForce 320M 256MB. Επιπλέον, έχω και το Card Reader και HDMI, ενώ δεν χρειάστηκε να αποχωριστώ την ευχρηστία και τη συμβατότητα των Windows 7. Το μόνο που δεν έχω είναι η μεγάλη αυτονομία του Macbook, αλλά δεν με καίει και τόσο. Είναι μεγάλο λάθος οι τιμές της Apple… αν κόστιζε γύρω στα 800€ το Macbook τότε δεν θα είχα πρόβλημα να το επιλέξω.

Spiros

Security Protection στο Mac Purchase Separately τι εννοεί; :S

Costas

Οποιος λεει οτι η Apple θα βαλει τη γατα της να κλαιει μετα απο αυτο, μαλλον δεν ξερει απο Marketing. Οντως κερδισμενη βγαινει η Apple, και η Microsoft εβαλε οτι πιο ακριβο μπορουσε! Υπαρχει και με 1259 MacBook Pro… Α κυρ Bill Gates…σε λιγες μερες θα δωσω 1259€ για ενα MacBook Pro γιατι θελω να λειτουργει ο υπολογιστης μου και οχι να τον αναβαθμιζω με 200€ καθε χρονο για να λειτουργει απλα με το πιο ηλιθιο λογισμικο που υπαρχει, τα Windows! Και μην ανησυχεις Microsoft, θα παω και διακοπες!

Panagiotis G.

Costa κάνε ένα κόπο και πες μου τα χαρακτηριστικά του macbook με τα 1259 ευρώ. πάντως εμένα τα windows 7 δουλεύουν μια χαρά από όταν ήταν beta

Michael

pisteueis oti i microsoft den kserei apo diafimiseis???
Hello den exei mono i apple tmima marketing !!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ε δε νομίζω πως έχει άδικο η Microsoft…Τα ποσά που ζητάν για τα iτάδε είναι απλά εξωφρενικά…
Και να πείς πως κάνουν και κάτι το τρελό…Σχεδ’όν όλοι οι MacUsers έχουν Bootcamp windows γιατί απλά WINDOWS ROCKS…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Α και αυτά που λέτε για τις αναβαθμίσεις και αν θα δουλεύει μετά από 1 χρόνο τα θεωρώ ηλιθιότητες…Είμαι χρήστης PC εδώ και 20 χρόνια και δεν κάνω κάθε χρόνο αναβάθμιση,πολλές φορές ούτε στα 2 έτη και ο υπολογιστής μου σπέρνει όποιο iτέτοιο μου φέρετε για σύγκριση…Και μπορώ να τρέξω και ένα total war και όποιο άλλο παιχνιδάκι γουστάρω,πέρα από προγραμματισμό,browsing κλπ κλπ…

orestis

Εμένα με windows και χωρίς καμία αναβάθμιση πέρα από αυτές που κάνει αυτόματα έχει κρατήσει 5 ολόκληρα χρόνια! Δεν το έχω πειράξει! Είμαι ένας τυπικός χρήστης που ξέρω τα βασικά! Δεν ξέρω αν είναι η διαχρνικότητα της Toshiba ή το λειτουργικό ή ο συνδυασμός τους! Πάντως το laptop μου δουλεύει άψογα και δεν έχω μετανιώσει σε καμία περίπτωση που προτίμησα αυτό έναντι apple! Η οποία είναι υπερεκτιμημένη σε αναλογία με όσα κυκλοφορούν! Τί το παραπάνω προσφέρει ώστε να κοστίζει 400-500 ευρώ παραπάνω με ίδια ή και χειρότερα χαρακτηριστικά και ποιότητα? Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το έχω απορία!

Στέλιος

@ Michael

Μα ναι, δεν λέει κάνεις ότι η Microsoft δεν ξέρει από διαφημίσεις…
Για την ακρίβεια, ξέρει περισσότερα διαφημίσεις από ότι σε Program Developing…

@ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ναι αυτό ήταν αλήθεια μέχρι πριν από ένα χρόνο…
Μέχρι που βγήκε το CrossOver application που τρέχει σχεδόν όλα τα .exe χωρίς το Windows.

Αλλά μην παραξενεύεσαι, από όσο ξέρω, το 90% όσων έχουν Bootcamp τα Windows, τα έχουν για να τρέχουν μερικά Keygen και ίσως κάνα παιχνιδάκι πότε-πότε.

Διαφορετικά, Δεν νομίζω να χαράμιζαν 30GB στον δίσκο για να έχουν και τα Windows…

Κωστας

Εγώ ένα θα πω, Windows 4 life.
Και πριν αρχίσεται γιατί κολλάνε σε μερικές κτλ(σε όσους δε ξέρουν να τα χειριστούν σωστά ίσως)
το να χεις το 90% της αγοράς, πάει να πει ότι όλοι επιτίθενται σε σένα.
Αν θυμάστε, έβγαλαν ιο για mac(όπως επίσης και στον διαγωνισμό των Hackers Pwn2own τα Mac έσπασαν μόλις την δεύτερη μέρα, ενώ κανένας δε κατάφερε να σπάσει τα Windows στις μέρες-νομίζω 3 ή 5- που είχε διάρκεια ο διαγωνισμός!) που έλεγε “Αυτό είναι απόδειξη ότι μπορεί να μπει ιος στο σύστημα σας” κτλ
Μη λέμε χαζομάρες, έχω windows 7 και η μόνη φορά που χρειάστηκε να κάνω επανεγκατάσταση ήταν γιατί η MS βρήκε ότι έχω πειρατικά Windows 😛

Tron

@orestis

Φιλε μου απλως στη πλατφορμα της apple (Mac OS) βγαινουν πολλα επαγγελματικα προγραμματα οσον αφορα την μουσικη, την εικονα, το βιντεο κ.λ.π, τα οποια τρεχουν σφαιρα εκει. Εκτος αυτου το λειτουργικο του συστημα ειναι πιο σταθερο, κραταει περισσοτερο χωρις κολληματα, και δεν εχει ιους. Η γνωμη μου ειναι οτι τα mac δεν απευθυνονται , ακομα, στον μεσο χρηστη, αλλα οποιος διαθετει τα χρηματα ισως να το προτιμησει για τα παραπανω που σου ειπα (πλην των επαγγελματικων προγραμματων).

takis1994

windows ΜΟΝΟ…δωστε τα λεφτα σας στα οπτικα εφε και στην υποτιθεμενη ευχρηστια..τι δεν μπορεις να κανεις με ενα pc ενω μπορεις να το κανεις με mac?τιποτα ? Αντιστροφα υστερεις σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτωσεις αν εχεις mac..κυριοτετρο η συμβατοτητα με αρκετα προγραμματα..

τα windows ειναι πλεον οριμα..και οι παραπανω που λετε αναβαθμιση καθε 1 χρονο και απο που και ως που; εκτος οκ , και αν παιζεις παιχνιδια..το αλλο δε που λενε μερικοι οτι δεν λειτουργει μετα απο ενα χρονο ασχολιαστο (αν και πιστευω οτι ειπωθηκε με δωση χιουμορ..)

εγω με i3 και 4 fb ram κανω την δουλεια μου και με το παραπανο..και δεν ειμαι ο τυπος που ανοιγει το in .gr και το weather.com.. αυτη τη στιγμη 10 καρτελες ανοιχτες στον chrome αλλες δυο στον IE 4 παραθυρα απο explorer.exe , ΤΙΓΚΑ στα widgets , και φυσικα aero..90 διεργασιες RAM 52% kai cpu αυτην την στιγμη που γραφω3-5 % και φυσικα το κορυφαιο search bar των windows 7..

Συνεχιστε να παιρνετε mac..

telas

windows + pc = Freedom of choise….. MAC = Overpriced bullshit. 😉

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Να βαλω το TOSHIBA SATELITE P500-1DO που αγωρασα προσφατα δηπλα στο Ιμακιο;
18,4 οθονη, i5-520 επεξεργαστης στα 2,4gh turboboost, 4gb ram hdd, να μη παω σε πολλα αλλα καλουδια που παρεχει η TOSHIBA, τα πολυ ισχυρα ηχεια harman/kardon το τηλεχηριστηριο για να χηριζεσε τα windows media center….. και ολα αυτα στα 1499. και θα παω
και διακοπες!!!!!!!!!!

Kostashd2

εγω ειμαι windakias και δεν νομιζω να υπαρχει κατι παραπανω που κανεις με mac ακομα και να ειναι καλυτερο για βιντεο γραφικα και μουσικη κατι που δεν ξερω γιατι δεν εχω εμπειρια δεν καλυπτετε η διαφορα με οτι στα ιδια λεφτα παιρνεις διπλασιο σε δυναμη pc?

ακομα και γενικα που δεν εχει ιους ασχετα με τους χακερσ που αναφαιρει πιο πανω ο φιλος ο λογος ειναι απλος.. κυριως οι ιοι βγαινουν για να χτυπησουν εταιριες.. οι εταιριες εχουν κυριως pc αρα ειναι λογικο…

αναβαθμιζω το pc καθε 4 χρονια περιπου και εχω pc απο το 1996 δεν με λες απλο χρηστη με τιποτα και ιο δεν εχω κολισει εδω και 6 χρονια.. φορματ καθε 2 χρονια και αυτο το χρονικο οριο μεγαλωνει συνεχως τα 7 καναν την διαφορα.. και καλα και γρηγορα..

mike

το καλυτερο app στο macbook pro που εχω (απο δωρο) ειναι το parralels desktop… τα xp τα παει σφαιρα τα 7 ψιλοσερνεται…
επισης κανει και αποτριχωση με τη μεθοδο του καυτηριασμου αν το εχετε στα ποδια σας πανω απο 15 λεπτα

n_i_k_0_s

Αν κάποιος δεν είναι γραφίστας ή μουσικός παραγωγός μόνο δύο λόγους μπορώ να σκεφτώ γιατί αυτή τη στιγμή κάποιος να πάρει mac

1)δεν έχει ιδέα από υπολογιστές και δεν μπορεί να κρίνει ή
2)είναι παθολογικά κολλημένος με το μηλαράκι (σεβαστό)

Αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ με ποια λογική κάποιος θα έσκαγε τόσα λεφτά παραπάνω για κάτι που δεν τ’αξίζει…

Γενικά θεωρώ την Apple πολύ υπερεκτιμημένη!

SonicYouth

H microsoft εφτιαξε καποτε ενα λογισμικο τα windows τα οποια ηταν πολυ μπορστα για την εποχη τους (αν και την ιδεα την πηρε ο gates απο την apple). Απο τοτε δεν εχω δει και καποια βελτιωση. Πραγματικα εδω και μια δεκαετια ειναι στασιμα τα πραγματα στην microsoft. Ουσιαστικες αλλαγες μεταξυ windows xp και windows 7 επιτρεψτε μου να πω οτι δεν υπαρχουν. απλως εχει βελτιωθει η σταθεροτητα. Αντιθετως εκει στην apple τρωγονται με τα ρουχα τους. Αλλαζουν τα ποντικια, φτιαχνουν τρακπαντ, φτιαχνουν app store για μακ (θα το βαλει και η μικροσοφτ συντομα), βαζουν στοιχεια απο το ios. Πιστευω σε ενα δυο χρονια θα εχουμε και μακ με ορονη αφης. Βλεπω γενικως οτι κινουνται εκει και προσπαθουν να φτιαξουν καινουρια πραγματα και να αλλαξουν τον κλασσικο υπολογιστη. Η μικροσφτ με το ιδιο ποντικι (την ιδεα παλι την πηρε ο gates για το ποντικι οταν ειδε το πρωτο μακ το οποιο ειχε ποντικι.) Οποιος κανει συγκριση τεχνικών χαρακτηριστικών μεταξυ ενος μακ και ενος pc με απλους υπολογισμους ειναι εντελως λαθος. Καταρχην τρεχουν διαφορετικα λειτουργικα. Επισης το macbook air που συγκρινει η διαφημιση εχει δισκο ssd το οποιο κανει πολυ ταχυτερο. Οποιος εχει παρει μακ ξερει πολυ καλα για τι πραγμα μιλαω.… Συνέχεια »

Ηρακλής

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για να αγοράσει κανείς Apple ποτέ. Εκτός από το να λέει στους φίλους του πόσο γ@μ@το είναι το μηχάνημά του, μπας και κάνει απόσβεση με το πες-πες. Οι γκόμενες έχουν τις Luis Vuitton και (κυρίως) οι άντρες τα Mac. Υπάρχουν υποκατάστατα που κάνουν την ίδια δουλειά, ίσως και καλύτερα και πολύ φθηνότερα. Πάντα θα υπάρχουν, όμως, γκόμενες που θα δίνουν 600 για να πάρουν μια τσάντα. Το ίδιο κάνει και η Apple. Βρίσκει και τα κάνει, οπότε είναι άδικο να κατηγορείς μια εταιρεία. Αν βρεθούν άνθρωποι που να πληρώνουν 45.000 ευρώ για ένα λάπτοπ, ας το κάνει τόσο. Ας το κάνει και 1.000.000 ευρώ. Χωρίς οθόνη. Και mouse. Και keyboard. Μαγκιά της. Και μαγκιά τους αυτοί που τα δίνουν. Γενικά, μαγκιά ολωνών. Εγώ θέλω να τα φάω στη Χαουάι, ο άλλος στο iOS, τί να κάνουμε τώρα?

Υ.Γ. Τα ίδια ισχύουν και για τη Microsoft.

Michalis13

το μονο υπερ της apple αυτη τη στιγμη κατα τι γνωμη μου ειναι η θυρα intel thunderbolt 10gbit/s και τιποτα αλλο….

Γιώργος

Αγοράζεις λάπτοπ, κάνεις αυτό https://www.ardin.gr/node/3893 και μένεις ακόμα μία μέρα στην Χαβάη =p

Chrys

Να δείτε που θα τους δούμε ξανα στα δικαστήρια..

kostashd2

οτι εκλεψε το λογισμηκο η ΜΣ ειναι λαθος η το ποντικι.. το ιδιο δεν γινεται στα αμαξια δηλαδη που εβαλε multitasking se ios ειναι αντιγραφη η εφτιαξε touch το iphone? στο κατω κατω τον μπιλ των ειχε προσλαβει η αππλε για το μακος πως να μην μειαζουν τα windows.. οτι ο μπιλ ανακαλυψε το software και αλλαξε τον πλανιτη.. τωρα πρεπει να λες γιατι εχει η apple software?

Stavros

Ο bill δεν εχει ανακαλυψει το software φιλε μου αλλα ενας τυπος απο το φοινιξ και ο bill του το αγορασε ασε που πριν τον bill υπηρχε OS . επεισης η apple δεν ειναι η πρωτη που εφτιαξε το ποντικι και τα παραθυρα αλλα ενα ερευνητικο παραρτημα της xerox που η apple μετα αντεγραψε και στην συνεχεια αντεγραψε η microsoft.

ser

Εγω προτιμώ διακοπές….αρα και Windows!!!

Κωστας

έτσι φίλε Stavros.πες τα τους, γιατί δε τα καταλαβαίνουν. Νομίζουν ότι επειδή έχουν ακούσει κάτι ότι ισχύει! Η ιστορία το τι έγινε δεν είναι όπως παρουσιάζεται! όποιος θέλει μπορώ να του το στείλω με mail το τι ακριβώς έχει γίνει, με στοιχεία όμως. όχι με απλά λόγια.
Επίσης να πω αγαπητέ Tron ότι λογικό είναι να μην έχει ιούς λόγο του ότι δεν του δίνουν σημασία σα λειτουργικό. Ξαναλέω, στον διαγωνισμό pwn2own έσπασε τη δεύτερη μέρα το αγαπητό σας Mac OS και επίσης έχει δημιουργηθεί ιος! τα πάντα σπάνε αν θέλει κάποιος. Κώδικας είναι. Όσο δυνατός και να ναι, σπάει! Απλά κατά την γνώμη μου, όσοι έχουν mac είτε είναι ψωνάρες, είτε απλά λατρεύουν την Apple και ότι τους πασάρει σαν καλό αυτή η εταιρεία.
Έχουν και τα windows εφαρμογές που συσχετίζονται με editing video κτλ(τις πιο καλές φυσικά τις έχει η Adobe) οι οποίες σε μηχάνημα καλό(στα ούτε 1000 €) τρέχουν άψογα και κάνουν τέλεια τη δουλειά τους! εδώ υπάρχουν οι ειδικές Quadro από την Nvidia που βοηθούν στην επεξεργασία 3D, βίντεο κτλ!
Και ναι,έχει μεγάλες αλλαγές στα Windows σαν λειτουργικό με την πάροδο του χρόνου.
Και Sonic Youth εν ολίγης: https://goo.gl/LKRY8 και https://goo.gl/de8ya

Vasilis Kourtis

Άδικο έχει;
Βέβαια θα προτιμούσα να μπορώ να αγοράσω λαπτοπ χωρίς λειτουργικό και να βάλω ότι θέλω μέσα.
Και δεν είμαι καν linux χρήστης. Έχω χρησιμοποιήσει αλλά δε μπορώ να ξεσυνιθίσω τα win. Μάλιστα έχω windows γνήσια από τη σχολή μου τα οποία θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω.

Α! Και μη μου πετάξετε κανένα λινκ με ψαγμένο site που αγοράζεις laptop με ubuntu! 😛
Ξέρω ότι υπάρχουν. Απλά θα ήθελα να μπορώ να πάρω ότι λάπτοπ ότι εταιρίας θέλω χωρίς λειτουργικό.

Και ας προωθούσαν windows και ας πρόσφεραν μειωμένο support στα pc χωρίς win…

SonicYouth

Παιδες δεν χρειαζεται να το κουραζουμε το θέμα. Την στιγμη που και αυτοι που δουλευουν για την microsoft χρησιμοποιουν mac. Σας παραθέτω τα παρακατω λινκς

Ο Βalmer (το κεφαλι της microsoft) χρησιμοποιει macbooκ. Κατι θα ξερει ο τυπος
https://www.homotron.net/2008/04/irony_of_the_day_macbook_pro_u.html

Επίσης την παρουσιαση των windows7 στην τv την εκανε σε macbook
https://cheezburger.com/Asset/View/2768581632

https://www.facebook.com/photo.php?pid=5152369&id=187198120029

απο event της microsoft
https://www.edibleapple.com/microsoft-sponsored-conference-brings-out-the-mac-users/

Πάρτε λοιπόν laptop με windows και θα σας περισσέψουν λεφτά

1) για οτοασπιδες ωστε να μην ακουτε το ανεμιστηρακι και τα τριξιματα σε ενα χρονο
2) μια μπαταρια αυτοκινητου για να εχετε αυτονομια περισσοτερο απο μια ωρα
3) ταξιδι στην λιμνη πλαστηρα με το κτελ
4) Antivirus, Firewalls κλπ
5) Καφεδακι για να περναει η ωρα καθε φορα που ανοιγει ο υπολογιστης, κανει update πριν κλεισει και τα συχνα φορματ.
6) Προγραμματα για εργασιες που ειναι ενσωματωμενες απο το λειτουργικο σε εναν υπολογιστη μακ

υ.γ. Οκ και τα mac δεν ειναι τελεια αλλα δεν συγκρινονται ρε παιδια. Αν δεν εχεις δουλεψει σε αυτα καλυτερα να μην λες μεγαλες κουβεντες γιατι θα καταπιεις την γλωσσα σου καποια στιγμη. Ετσι ελεγα και εγω πριν παρω μακ. Ελεγα γιατι ειναι τοσο ακριβα.

Οκ τωρα καταλαβα για ποιον λογο ειναι ακριβα.

kostashd2

@stavros μπορει και να εχεις δικαιο για το software αλλα τα παραπανω τα εχει πει ο steve job για τον bill οποτε δεν το εψαξα παραπανω

kostashd2

@sonicyouth μπορω να δεχτω οτι τα μακος ειναι καλυτερα αλλα με τα ιδια λεφτα παιρνεις 3φορες δυνατοτερο πισι οποτε δεν θα καλυπτει την διαφορα? μπορεις ακομα να παρεις και πιο ελαφρη και λεπτο σονυ ανθρακονηματινο αξίζει ομως?

Κωστας

SonicYouth ο καθένας μπορεί να χει ό,τι pc θέλει. Στο συγκεκριμένο δεν τον ένοιαζε τον άνθρωπο γιατί έτρεχε Windows 7. 😉
Αυτά που λες δεν έχουν επιχειρήματα. Ξέρω άτομα που χουν laptop 4 χρόνια
Ούτε ανεμιστηράκι ακούν, ούτε έχουν πρόβλημα με την μπαταρία ούτε ΄τιποτα.
Είσαι πολύ βεβιασμένος!

xristos

Σίγουρα η Microsoft διάλυσε την Apple με αυτή τη διαφήμιση και έχουν δίκαιο οτι οι τιμές είναι απαράδεχτες. Απο την άλλη πλευρά, όμως τα windows δεν θα υπήρχαν μέχρι σήμερα αν δεν έκλεβαν βασικά πράγματα απο το mac/apple (π.χ. έκλεψαν το GUI-graphical user interface των mac, έκλεψαν το QuickTime player της apple το οποίο ήταν τέλειο μπροστά στο media player των windows το οποίο δεν μπορούσε να πέξει ένα video χωρίς να κάνει lag τουλάχιστον 50 φορές). Η γενική μου άποψη για το θέμα windows vs mac είναι πως τα windows είναι καλύτερα και πολύ οικονομικά (συμφέρει να τα αγοράσεις) αλλά δεν θα υπήρχαν χωρίς τις ‘κλοπές’ τους απο τα macs. Οπόταν αυτή η μάχη θα είναι πάντα ισοπαλία για εμένα.

Γιώργος

Να καταρρίψουμε και το επιχείρημα ότι τα Mac κάνουν λέει για επαγγελματίες επειδή δεν παρουσιάζουν ποτέ προβλήματα. Παίρνει λέει ο επαγγελματίας το Mac και δουλεύει χρόνια ένα πρόγραμμα και δεν έχει παράπονο.
Μα αυτό δεν είναι δοκιμασία. Δεν του βάζεις κάτι δύσκολο του υπολογιστή έτσι. Ξέρω γιατρό που έχει PC 15 ετών με Windows 95 ο οποίος τρέχει ένα ιατρικό πρόγραμμα εδώ και 15 χρόνια χωρίς προβλήματα. Με την ίδια αρχική εγκατάσταση από τότε, όπως το αγόρασε.

Tron

φιλε Γιώργο με καθε σεβασμο πιστευεις οτι το ιατρικο προγραμμα στα παραθυρια ’95 μπορουν να συγκριθουν με προγραμματα οπως Final Cut Pro ή Logic Pro?? Δεν υπαρχει καλλιτεχνης ή μηχανικος ήχου-εικόνας-βιντεο που να μην προτιμησει τα προγραμματα του mac os, ακομα και ταινιες που βλεπουμε στον σινεμα ειναι editαρισμενες με final cut pro, και ποοοσοι δισκοι μουσικης που ακουμε εχουν editαριθει σε logic pro (μωρε ας τρεχει και σε commodore 64 μη κολλατε στο δαγκωμενο μηλο πισω απο την οθωνη, διοτι διαβασα διαφορα περι “μοστρας” και πεθανα στο γελιο, ολα αυτα ειναι θεμα marketing κι εσεις τσιμπατε) Γενικως η αππλε εχει μια κληση προς την τεχνη, ειναι η φιλοσοφια της.

SonicYouth

Κρατατε μια πισινη για το macosx και μην βγάζετε συμπεράσματα χωρις να τα εχετε χρησιμοποιησει. Ξερω μερικοι απλως δεν θελετε να ακουτε καλο λογο για την κακια apple αλλα αν καποιος μονο χρησιμοποιησει καταλαβαινει. Ουτε με καποια περιστασιακη χρηση σε πολυκαταστημα καταλαβαινεις ουτε απο εναν φιλο που εχει μακ. Μονος σου θα ανακαλυψεις που υπερεχει ως λειτουργικο συστημα.

Δεν ειναι ολα θεμα μαρκετινγκ. Βεβαια χρειαζεται και το μαρκετινγκ και δεν ειναι κατι κακο οπως το παρουσιαζεται μερικοί. Η καλυτερη διαφημιση για την απλ ειναι αυτοι που εχουν αγορασει καποια συσκευη της. Αλλωστε οποιος εχει χρησιμοποιησει μακ δεν ξαναγυρναει σε windows με τιποτα.

Τυχαια σημερα διαβασα σε ενα ελληνικο σαιτ ενας απο τους συντακτες να λεει για την εμπειρια του με τις συσκευες της apple και για το καινουριο του μακμπουκ

https://notes.away.gr/2011/05/09/i-loved-my-apple-macbook-and-thats-why/

Η νοκια για να ανακοινωσει για να φτιαξει το βιντεο που ανακοινωσε την συνεργασια με την microsoft χρησημοποιησε το imovie των μακ

https://thenextweb.com/apple/2011/02/12/nokia-uses-apples-imovie-standard-loop-to-announce-microsoft-partnership/

Γιώργος

Ο κάθε χρήστης επιλέγει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα και πιστεύει ότι θα είναι πιο ευχαριστημένος με αυτό, είτε αυτό είναι παράθυρα είτε αυτό είναι μήλο είτε πιγκουίνος =). Το κάθε ένα λειτουργικό έχει τα θετικά έχει και τα αρνητικά του.

Τron όσο αφορά την μόστρα για τα προίοντα της Apple, προσωπική μου άποψη είναι ότι για να πάρει κάποιος υπολογιστή της Apple δεν πιστεύω να το κάνει από διάθεση για δείξει ότι έχει Apple, σημαίνει ότι ξέρει τι ζητάει και τι μπορεί να του προσφέρει. Αλλά όσο αφορά τα iPad και iPhone (και δεν εννοώ ότι δεν είναι καλα μηχανήματα, αλλά αντιθέτως πιστεύω ότι είναι προτωποριακά και μπράβο στην Apple) υπάρχουν αρκετοί, όχι όλοι εννοείται, που δίνουν τα λεφτά τους χώρις να τους είναι αναγκαία, μόνο για αυτό το μήλο που υπάρχει στην πίσω πλευρά =).

Αποστόλης

macbook pro

Dimitris Asimomytis

Μαλλον η Microsoft υποτιμαει το οτι αν εχεις $2,500 να αγορασεις ενα λαπτοπ…..μαλλον εχεις και τα λεφτα να πας στην Hawai!
Αποδειξη ειναι οτι στην Hawai εχουν ολοι Μακ, ακομα και ο Μπαρακ Ομπαμα που καταγεται απο Χαβαη!

Αστοχη διαφημιση, χωρις ουσια και επιχειρηματα at the end of the day……you are surfing the web με ενα ipad και μολις $500 !

M-4sK

Καταρχάς,τα μακ είναι σχεδιασμενα για να δουλευουν με οτι hardware εχουν μεσα,επισης τα μακ δεν ειναι για εναν μαθητή σαν κι εμενα αλλα για επαγγελματια που θελει να επεξεργαζεται βιντεο,φωτογραφιες και τραγουδια κι ας εχουν δυπυρινους των 2ghz οταν αλλοι εχουν εξαπυρινους με 4ghz.

tasos

ναι , ομως δεν σκευτηκατε ποτε γτ υπαρχει τετοια διαφορα στην τιμη???? η εταιρια ειναι χαζη????οχι, το λογισμικο της ειναι πολυ ανωτερο απο τα windows , προηγουμενες εκδοσεις mac ειναι παλι καλυτερες απο τα 7αρια!!! οσο δυσκολο σας ειναι να το παραδεχτητε, ναι ετσι ειναι, και μαλιστα ειναι ΟΞΥΜΟΡΟ ΣΧΗΜΑ ΝΑ ΛΕΣ οτι τα mac = bullshit, δεν ειμε τρολ, ομως σε μερικους αξιζουν τα windows και οχι τα mac, ta mac δεν ειναι για ολους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.