Mobile Broadband, 225.325 Έλληνες το χρησιμοποιούν από φορητό υπολογιστή

Ο αριθμός των ενεργών συνδρομητών κινητών τηλεπικοινωνιών 3ης γενιάς (3G), που κατά το τελευταίο τρίμηνο έκαναν χρήση υπηρεσιών δεδομένων 3G (πρόσβαση στο Internet, πρόσβαση σε περιεχόμενο Web/ Internet, πρόσβαση σε περιεχόμενο Online Gaming κ.λ.π.) έφθασε το Δεκέμβριο του 2009 τους 1.374.783 (διείσδυση στον πληθυσμό 12,21%), εκ των οποίων οι 225.325 κάνουν χρήση καρτών για πρόσβαση στο Internet από φορητούς υπολογιστές, μέσω δικτύων 3G.

, Mobile Broadband, 225.325 Έλληνες το χρησιμοποιούν από φορητό υπολογιστή

Εγώ πάντως αν και είχα από τους πρώτους Cosmote On the Go, το έχω σταματήσει και μπαίνω ίντερνετ από το κινητό μου. Αν θέλω ίντερνετ στο laptop έχω ένα USB modem της Vodafone (49 ευρώ Modem και μια κάρτα 10 ημερών) και αγοράζω καρτούλες των 19 ευρώ για 10 μέρες πρόσβαση. Όπως και να έχει, τα νούμερα που έδωσε η EETT μου φαίνονται πολύ μικρά, τουλάχιστον σε επίπεδο πρόσβασης από φορητούς υπολογιστές με USB modem. Τόσο λίγοι είναι μόνο;

Πηγή: EETT

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
customer

Ε τί λίγα σου φαίνονται, συγγνώμη δηλαδή, με κάτι παραπάνω από 19 ευρώ το μήνα βάζεις broadband στο σπίτι σου, εξήγησέ μας για ποιό λόγο θα έπρεπε περισσότερος κόσμος να πληρώνει κερατιάτικα στο καρτέλ των 3 ελληνικών εταιρειών κινητής για να έχει μουφα internet !!!!

Έχω και ‘γώ αυτό το usb modem με το πρόγραμμα on demand, δηλαδή με προπληρωμένο χρόνο, που θεωρώ υπερβολική τη τιμή για την κάρτα των 10 ημερών σε σύγκριση με αυτά που προσφέρει. Αν και μένω στο κέντρο της πόλης, σπάνια καταφέρνω να μπώ με 3G, η ταχύτητα του τόσο αργή που δε μπορώ να δουλέψω, ούτε καν να πληγηθώ σε μια σελίδα. Η τιμή του είναι απαράδεκτη γι αυτό που προσφέρει και δεν μου κάνει εντύπωση γιατί έχει λίγους συνδρομιτές. Γενικά δεν έχω ακούσει άνθρωπο ευχαριστημένο από τέτοιου είδους υπηρεσία internet on the go.

Σήμερα 15/3/10 η vodafone ζητάει οι χρήστες συμβολαίου κινητής+ίντερνετ που χρησιμοποιούν iphone να πληρώνουν για το tethering.
Αυτό έγινε χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση.

Πιστεύουν πως έτσι θα αυξηθούν οι πωλήσεις για mobile broadband?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.