Mobile broadband καρτο-ίντερνετ, Όλα τα πακέτα των εταρειών για ασύρματο ίντερνετ χωρίς δεσμέυσεις

Καλοκαιρινές διακοπές, μακριά από το σπίτι και το γραφείο. Η εξάρτηση από το ίντερνετ είναι μεγάλη, είτε το χρησιμοποιείς για fun είτε για δουλειά. Για να μην αγχώνεστε με το αν έχει ίντερνετ το ξενοδοχείο ή το εξοχικό σας, η λύση είναι το καρτο-ίντερνετ. Το Techblog έκανε έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζει όλες τις διαθέσιμες λύσεις για mobile broadband μόνο τις ημέρες που το θέλετε, χωρίς δεσμεύσεις.

, Mobile broadband καρτο-ίντερνετ, Όλα τα πακέτα των εταρειών για ασύρματο ίντερνετ χωρίς δεσμέυσεις

Vodafone
Πακέτο σύνδεσης με USB modem, κάρτα SIM και 10 ημέρες ίντερνετ: 49 ευρώ
Πακέτο σύνδεσης μόνο με κάρτα SIM και 10 ημέρες ίντερνετ: 19 ευρώ
Κάρτα 2 ώρες ίντερνετ: 3,50 ευρώ
Κάρτα 8 ώρες ίντερνετ: 7 ευρώ
Κάρτα 24 ώρες ίντερνετ: 10 ευρώ
Κάρτα 48 ώρες ίντερνετ: 14 ευρώ
Κάρτα 10 ημέρες ίντερνετ: 19 ευρώ

WIND
Πακέτο σύνδεσης με USB modem, κάρτα SIM και 7 ημέρες ίντερνετ: 34,90 ευρώ
1GB για 30 ημέρες: 9,90 ευρώ
3GB για 2 ημέρες: 7,11 ευρώ
12GB για 7 ημέρες: 14,23 ευρώ

COSMOTE
update: Ανακοίνωσε τα πακέτα COSMOTE Internet On The Go με κάρτα.
Δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πακέτο καρτο-ίντερνετ.
Αυτό που προτείνει είναι να αγοράσετε με 60 ευρώ το USB modem (μαζί και κάρτα SIM) και να επιλέξετε οποιοδήποτε πρόγραμμα από τον ισχύοντα τιμοκατάλογο το οποίο μπορείτε να διακόψετε χωρίς δέσμευση όποτε επιθυμείτε.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Επειδή δεν έχω δοκιμάσει αλλά το σκέφτομαι για τις διακοπές. Αξίζει ή όχι?

Panos

Δοκιμασε η wind η cosmote η voda ειναι σκετη απατη εκανα 2 μερες να συνδεθω λογω προβληματος μετα συνδεθηκα και η μεγαλυτερη ταχυτητα που επιασα σε εξωτερικο χωρο με θεα τον ουρανο ηταν τα 30 klb και σιγουρα δεν εφταιγε το μερος γιατι με την cosmote ειχα 3G+

Fadasma

Μπράβο φίλε πολύ χρήσιμο άρθρο τώρα που ξεκινούν οι διακοπές και τα ταξίδια.

Antonis

έτσι ακριβώς, ρωτάς κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει και επιλέγεις αντίστοιχα πάροχο.
αφήστε τι λένε στους χάρτες κάλυψης, μόνο με δοκιμή ή από γνωστό μαθαίνει τις ακριβώς ψάρια πιάνει ο καθένας

ερώτηση: που υπάρχουν οι προδιαγραφές του usb modem της wind, γιατί δεν μπορώ να το βρω.

giannis

ωραιο αρθρο Κωστα και σε καλη χρονικη στιγμη
Αντε καλος εισαι,μπορει και να μην κλεισει το techblog(οπως ειπε ενας και καλα φιλος του techblog)
Εγω αυτο που θελω να δω ειναι πακετα ιντερνετ για τα κινητα το 2011,να σου δινει και στην καρτοκινητη 1-2 γιγα και ας δινεις και καποιο ποσο 5-10 ευρω

stam

Κώστα, έχοντας χρησιμοποιήσει και τα δύο και αν ακόμα έχεις και τα δύο usb modem μήπως θα μπορούσες να μου κάνεις την χάρη να μου πεις ακριβώς ποια usb modem είναι??? (εταιρία/μοντέλο)

Σκέφτομαι για την αγορά ενός από τα δύο αλλά θέλω πρώτα να ψάξω για drivers σε debian για να δω αν θα δουλεύουν πριν αγοράσω κάτι…

Πχ για την Wind πήγα εδώ https://www.wind.com.gr/LeftMenu/kinhth/for_individual/tariff_plans/mobile_broadband/wind_data_products.aspx και για την vodafone εδώ https://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/details-32300.action αλλά δεν βλέπω ακριβώς μοντέλο κτλ…

Σε ευχαριστώ προκαταβολικά!

stam

Πολύ ωραία, της cosmote που τα χει πιο αναλυτικά δεν μπήκα καν στο site γιατί φαινόταν πιο ακριβά!

Να’σαι καλά!

mike

αυτο το πακετο της wind που ειναι ας βαλει καποιος την σελιδα παρακαλω <> ευχαριστω παιδια!

giorgosk

Πολύ χρήσιμο άρθρο..
Αλήθεια, εμπειρικά ποιά εταιρία έχει την καλύτερη κάλυψη?

loula

παιδια εγω εχω το καρτοπρογραμμα της vodafone,καθως χρειαζομαι internet μονο καλοκαιρι και πασχα που λιπω απο το σπιτι στην αθηνα.ετυχε να ακουσω για το προγ. και το εκμεταλευτηκα.
να σας πω την αληθεια δν ειναι πολυ γρηγορο.αλλα κανω την δουλεια μου.
παιρνω μια καρτα για 10 μερες και ειμαι ευχαριστημενη.
μετα οταν παλι θελω να συνδεθω στο internet παιρνω αλλη μια κ τελος.χωρις συμβολαια χωρις τπτ!

Dimitris

Χρησιμοποίησα το HUAWEI E170 του Κώστα τα Χριστούγεννα με WIND αν και το stick έχει το software της COSMOTE.

Με μια κάρτα F2G από παλιά και χρησιμοποιώντας τα προγράμματα NON STOP είχα internet για 2 ή 7 ημέρες.

Στο χωριό που πήγα βέβαια συνδεόμουν με 56k και ξαναεκτίμησα τι σημαίνει broadband, ωστόσο είχα internet για βασικό browsing, ειδήσεις, email κτλ. Γενικά μια ελάχιστη σύνδεση με τον κόσμο χωρίς να υποχρεώνομαι και να δίνω λόγο σε κανέναν.

Η κατανάλωση ήταν μόλις 12ΜΒ συνολική κίνηση για την πιο απαιτητική μέρα. Τις υπόλοιπες από 8-10ΜΒ. Σε κουράζει πολύ και δεν μπορείς να καθίσεις για περισσότερο από 2-3 ώρες..

Και φυσικά να χρησιμοποιήσετε USB Modem και όχι κινητό τηλέφωνο για την σύνδεση γιατί άνετα σας το ξεφορτίζει πλήρως σε 2 ώρες data connection.

Jean Tod

Παιδιά είχα cosmote για το 2009 και αφού έληξε συνδέθηκα με vodafone όπου στην Αθήνα ΚΑΤΕΒΑΖΩ με 1 – 1,5 Mbps…
Εχθές δοκίμασα το στικάκι της wind adsm και φρίκαρα! πάνω απο 32 Kbps δεν ανέβηκε…
Δεν παίρνω κανενός το μέρος ούτε και κάνω διαφήμιση…Απλά να γνωρίζετε πως τα καρτοκινητά και ιδίως με ίντερνετ δεν πιάνουν καλό σήμα εκτός ζώνης 3G και μπορεί και να μην συνδεθούν και ποτέ όπως στα βορειότερα τμήματα της Μεσσηνίας όπου και δοκίμασα τα 2 πρώτα…Είναι νωρίς να πουμε για “φορητό” ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα…συγνώμη αν σας κούρασα

Spyroscesarsc

Εγώ είμαι 4 χιλιόμετρα απο την Λαμία(χωρίς βουνά ανάμεσα) και όλοι είναι χάλια. Τουλάχιστον ως το 2009 η Wind και η Vodafone δεν είχαν καν 3G εδώ π είμαι και η cosmote έχει από το 2010 αλλά είναι και αυτή χάλι μαύρο. Και το χειρότερο είναι ότι είναι πάρα πολύ ασταθές. Από την μία στιγμή στην άλλη από 3G γυρνάει σε gprs και η εμπειρία mobile internet είναι άθλια. Είχαν βάλει και 2-3 φίλοι μου ασύρματο ίντερνετ για τα laptop τους από Cosmote και στον πρώτο μήνα ήταν ήδη απογοητευμένοι και θέλανε να διακόψουν. Wind & Vodafone νομίζω πως ακόμα δεν υπάρχουν στην περιοχή σε θέμα 3G.
Για μένα mobile internet απλά δεν υπάρχει. Ενσύρματο και πάλι ενσύρματο(αν και αυτό είναι ψιλοχάλια εδώ πέρα :D)!

mitsakos

εμενα το whatsup μου εστειλε μηνυμα που λεει απεριοριστο myview και 120 mb απο το κινητο για ενα μηνα για 3 ευρω για το καλοκαιρι χωρις wifi πιστευω οτι ειναι πολυ καλο για λιγο σερφαρισμα

loula

και εγω στην παρο δεν πιανω 3g με τπτ.καθε φορα που θα συνδεθω θα ειναι με gprs
οπως ειπε και ο κωστας ομως ειναι μια πολυ καλη λυση για τις διακοπες. μπαινεις facebook τσεκαρεις τα e-mail σου,ε και δεν πειραζει να στερηθεις για λιγες μερες το youtube!

alex

Παιδιά έχω κάποιες ερωτήσεις γιατί ενδιαφέρομαι για mobile internet τώρα το καλοκαίρι. 1)τα προγράμματα της vodafone δεν έχουν περιορισμούς σε GB?
2) αυτά της wind αν περάσεις το όριο μετά τι γίνετε?
3) σε όλα αυτά έχεις ΚΑΡΤΟκινητό έτσι? Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχαστείς και να έρθει κανάς λογαριασμός τεράστιος?

loula

alex το καρτοπρογραμμα της vodafone σου δινει π.χ 100 mb ιnternet για να τα καταναλωσεις σε 10 μερες.εαν περασεις τα 100 mb πριν τελειωσουν οι μερες μπορεις να συνδεθεις απλα οσα mb χρειαστεις θα σου αφαιρεθουν απο την επομενη καρτα που θα παρεις για να βαλεις ιντερνετ. για τη wind δεν ξερω γτ δεν εχω το προγραμμα.οσο για την χρεωση δεν ανησυχεις.οσο πληρωνεις τοσο παιρνεις.οποτε γουσταρεις βαζεις καρτα να κανεις τη δουλεια σου και δεν ρωτας κανενα.καμια σχεση με τα συμβολαια.βαζεις τον κωδικο απο την καρτα στο πλαισιο που θα σου ζητηθει στο site της vodafone και απο κει και περα σερφαρεις.χαλαρα!

Marios Basileiou

Παντως σε συγκριση με την Κυπρο μια χαρα ειστε!!!Ηρθα στην Κυπρο και δεν ελεξα τις τιμες και χρεωθηκα ηδη 12 ευρω για 10ΜΒ.Εδω τα 3GB εχουν 30 ευρω και αν δεν παρεις πακετο χρεωνουν απο 1-3euro ανα MB.Αισχος!!!

Marios Basileiou

Κατι που ειχα προσεξει οσο ημουν Ελλαδα,ειχα Wind καρτα οχι συνδεση και εβαλα το πακετο της προσφορας και νομιζω ειχα unlimited.

aritoni

Ελπίζω να έχει σήμα στο Χαλκούτσι γιατί μάλλον θα το πάρω για έναν μήνα.

Jean Tod

Ερατεινή Ν.Φωκίδας με Vodafone έχω 3 παύλες 3G και όλα τρέχουν ικανοποιητικά…

loula

θελω να διωρθωσω ενα λαθος μου.δεν εχω 100 mb για 10 μερες αλλα 10 GB(!) για 10 μερες στο vodafone καρτοinternet .δηλαδη μου φτανουν κ μου περισευουν 🙂 παντως στην παρο εγω μπορει να μην εχω 3G και να εχω GPRS ,αλλα η αδερφη μ που εχει cosmote εχει 3G και παει σφαιρα! τυχαιο? δν το νομιζω:-P

foris

pedes ego exo to karto internet tis vodafone asxeta an einai ka8ari klepsia pantos ola auta alla sthn perioxi pou meno to kinito mou den piani 3G sima piani mono se poli alla i siskevi pou exo piani 3G sima k paei sfera afou katevazo k tainies

😉

κιτσος

Ξερεις αν αυτο συστηνεται για online games οπως LoL η κατι τετοιο;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.