Mobile internet, Πόσο ευχαριστημένοι είστε;

Mobile internet στην Ελλάδα. Ταχύτητες έως και 42,2Mbps σε… συγκεκριμένες περιοχές, κεραίες που “κατεδαφίζονται” από δημάρχους που δέχονται πίεση από τρομοκρατημένους πολίτες και στη μέση tech lovers σαν και εμάς που βλέπουμε στο κινητό μας ή το netbook να φορτώνει γρήγορα μόνο η cachαρισμένη κεντρική σελίδα του google.gr.

Αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν μια φωτογραφία που είδα εχθές το βράδυ που απεικόνιζε κάρτα SIM 4G της αμερικάνικης Verizon. Όχι ότι εκεί δεν έχουν προβλήματα ακόμα και με χαμένες τηλεφωνικές κλήσεις ή ότι όλη η Αμερική έχει κάλυψη 4G. Εμείς όμως μένουμε Ελλάδα και πρέπει να κοιτάμε πως θα βελτιωθούν τα πράγματα εδώ. Θα βελτιωθούν με πράξεις όχι μόνο λόγια από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Θέλουμε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες, να μειωθούν οι τιμές και να εξαιρεθεί το mobile internet από το χαράτσι “τέλη κινητής τηλεφωνίας” (στα προγράμματα συμβολαίου με φωνή).

, Mobile internet, Πόσο ευχαριστημένοι είστε;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikkos K

Προφητικό το “Θέλω” της Wind γιατί στα λόγια μείναμε.

Η αλήθεια είναι ότι η 3G κάλυψη δεν είναι καλή και σίγουρα δεν μπορείς να βασιστείς πάνω της και να είσαι σίγουρος πως όπου και αν βρίσκεσαι θα κάνεις τη δουλειά σου. Υπάρχουν αρκετά black spots ακόμα και μέσα στις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στις κλήσεις ομιλίας, πόσο μάλλον στο mobile internet.
Και σίγουρα δεν ισχύει το “Η Cosmote πιάνει καλύτερα”, “η Vodafone έχει καλύτερο δίκτυο από την Wind” κλπ.
Παίζουν ρόλο όλα. Από την διαμόρφωση της περιοχής και τους ανίδεους Δημάρχους και πολίτες, μέχρι και τα δίκτυα που ρίχνουν την ισχύ στις κεραίες.

Νικος

Θα συμφωνήσω με την τελευταία πρόταση του άρθρου. Πρέπει να βελτιωθεί το κόστος των υπηρεσιών ώστε να γίνει πιο προσιτό στο ευρύ κοινό.

gglyko

Σίγουρα χρειάζονται βελτίωση και παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο… Αλλά πιστεύω ότι γίνονται καλά βήματα! π.χ. το πακετάκι 500mb με 5 ευρώ που δίνουν Vodafone και Cosmote για κινητά τώρα (δεν ξέρω αν έχει κάτι παρόμοιο και η WIND) :S

giannis

@gglyko όντως είναι καλά πακέτα αυτά αλλά το θέμα είναι ότι είναι προσφορές που για την ώρα είπαν ότι θα κρατήσουν μέχρι το τέλος του μήνα.Αν τις συννεχίσουν οκ αλλά δεν μπορείς να τους έχεις όλους να περιμένουν αν θα έχεις όρεξη να τα ανανεώσεις.Είναι λίγο κοροϊδία και για τα υπόλοιπα πακέτα καλύτερα να μην σχολιάσω

Χρήστος

Τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχουν πάψει να ισχύουν στις συνδέσεις mobile internet από τον Ιούνιο του 2010. Οι τιμές θεωρώ ότι είναι μέτριες, σίγουρα θέλουν βελτίωση. Επίσης όπου και να έχω πάει δεν έχω πρόβλημα κάλυψης με 3G και έχω γυρίσει πολλά μέρη.
Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο συγκρινόμενοι με άλλες χώρες.

nio

Προσωπικα χρησιμοποιω αρκετα εως πολυ mobile internet στο smartphone και ειμαι ευχαριστημενος απο την cosmote.φυσικα καιθα μπορουσε να ηταν σε ακομη καλυτερο επιπεδο ομως σε πολλα μερη που το εχω χρησιμοποιησει σπανια με εχει προδωσει.Πιστευω οταν με το καλο ερθει το 4G θα γινουν ακομη καλυτερα τα πραγματα ως προς τις ταχυτητες.

SonicYouth

Εγώ έχω με συμβόλαιο κοσμοτε 300 mb με 10 ευρώ. Γιατί δεν δίνουν και σε εμάς την προσφορά της καρτοκινητής 500mb με 5 ευρώ?

Υπάρχει κάποιο καλύτερο πρόγραμμα?

nio

Να συμπληρωσω απλα ενα αρνητικο.το γεγονος οτι οσες φορες και ενα προσπαθησα να δω internet tv απο το κινητο live παντα καθε τρεις και λιγο εκανε διακοπες και ουσιαστικα δεν μπορεις να παρακολουθησεις.ενω αντιθετα τα βιντεακια του youtube παιζουν τιςπ ερισοτερες φορες με κανονικη ροη.γιαυτο ευελπιστω με το 4G αυτο το θεμα να λυθει.

Marios Basileiou

@gglyko Το εχουν γιατι το ειχα βαλει και η πλακα ειναι οτι ηταν ο μονος μηνας που δεν σπαταλησα πολλα,ουτε 100 mb και πηγαν αδικα τα ευροπουλα……….

Σαν την προσφορα που ειχε η Wind τον προηγουμενο χρονο,δεν θα ξαναβρουμε και ειναι λιγο ψιλοαδικο απο τοσα που ειχες δωρεαν τωρα να πληρωνεις 5 ευρω για τα 500 mb.
Αν αναλογιστεις ομως σε σχεση με την Αμερικη ειμαστε πισω,αν συγκρινεις ομως με την Κυπρο εισαστε πολυ μπροστα :P,εκτος το οτι εχετε καλυτερη καλυψη 3g εμας εκει ειναι 9 ευρω τα 200mb

telas

πολύ ακριβό το mobile internet στην χώρα μας, μούφα η κάλυψη, το μόνο που αξίζει είναι προπληρωμένη πρόσβαση με συγκεκριμένα MB με κόστος 3-4 € (και πολλά είναι) για να βλέπεις λίγο φατσοβίβλο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο on the go. Ότι παραπάνω το θεωρώ κοροϊδία γιατί το κόστος είναι υψηλό.

Δυστυχώς.

d_kampi

Προσωπικά χρησιμοποιώ mobile internet της Cosmote για επαγγελματική χρήση και στο κινητό αλλά και στο laptop(internet οn the go).Απο κάλυψη μπορώ να πώ ότι είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές.Οι τιμές όμως θεωρώ ότι είναι ακόμα αρκετά έως πολύ τσιμπημένες..

bakchr

Εγώ έχω 3G wind στο καρτοκινητό και vodafone στο άλλο με προγραμμα συμβολαίου. Η wind έχει πολύ καλύτερο σήμα σε αρκετές περιοχές. Στη δουλειά μου για παράδειγμα στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα, πιάνω 3g με την wind, την ίδια ώρα που με τη vodafone πιάνω edge,gprs…και να φανταστεί κανείς ότι στην wind πληρώνω 5€ τα 500ΜΒ ενώ στη vf 10€ τα 300ΜΒ !!

πετρος

σπιτι, στην νεα σμυρνη, πιανω 5 γραμμουλες κοσμοτε (απο τις 7,εχω και νοκια :Ρ) βοντα καθολου και γουιντ μονο στο μπαλκονι… απο 3ης γενιας? ουτε μια φορα

fred

εγω γενικα ευχαριστημενος ειμαι οπου κ αν εχω δοκιμασει δουλευει μια χαρα!πολυ σπανια εχω προβλημα,βονταφον εχω.καλυτερες τιμες θα ηθελα παντως!

Solon

Δουλεύω mobile internet από την εποχή του data-fax (2000-2001). Έχω δουλέψει σχεδόν με όλα τα usb sticks που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα αλλά και με εξοπλισμό που αγόρασα από το εξωτερικό και είναι δυσεύρετος. Δουλεύω τα απεριόριστα προγράμματα των εταιρειών Cosmote και Vodafone και μάλιστα πολύ. Ως εκ τούτου θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό στο συγκεκριμένο τομέα. Έχουμε και λέμε λοιπόν. 1)Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπάρχει τεράστια βελτίωση στο θέμα της κάλυψης και νομίζω πως σε αυτόν τον τομέα πάμε πολύ καλά. Η 3g κάλυψή μας π.χ. είναι καλύτερη από αυτήν στην Τουρκία. 2) Το bandwidth ήταν άθλιο μέχρι πριν 1-2 χρόνια αλλά τελευταία έχει βελτιωθεί και αυτό χωρίς να έχει γίνει επαρκές. Τις ώρες αιχμής υπάρχει πάντα σχεδόν πρόβλημα στα κέντρα της Αθήνας Θες/νίκης. 3) Οι πραγματικές ταχύτητες είναι πάντα στο 10% της ονομαστικής τους, δηλαδή όταν σου δίνει το δίκτυο 7,2mbps θα έχεις στην καλύτερη περίπτωση 700kbps καθαρό download και αυτό μόνο τις ώρες μη αιχμής. Τα περί 24 και 48mbps είναι διαφημιστικά κόλπα και δουλεύουν μόνο σε κάποιες περιοχές της Αθήνας και με ειδικά διαμορφωμένα modem. Στη Θεσ/νίκη ποτέ δεν κατάφερα να πιάσω πάνω από 1mbps καθαρό ακόμα και δίπλα στο κτίριο του ΟΤΕ που έχει… Συνέχεια »

XperiaNick

Απογοητευμένος 100% και από τους 3 …Αν και προτιμώ την Wind επειδή έχει λίγο καλύτερο σήμα στο Smartphone μου…..Για το netbook χρησιμοποιώ Vodafone επειδή είχα συμβόλαιο εκεί και πήρα την προσφορά 1GB με 10€……Στο smartphone χρησιμοποιώ Wind 500 ΜΒ με 5€ αν και αγοράζω 3-4 πακέτα για να μπορώ να κάνω και Tethering στο iPod touch μου.Οι τιμές νομίζω πως είναι μέτριες,αν και θα προτιμούσα καλύτερη κάλυψη στην περιοχή μου

333Mbs

Solon, συμφωνώ μαζί σου σε ότι λες !!Δεν γνωρίζω από μετρήσεις όπως εσύ αλλά καταλαβαίνω τι γίνετε !!Εγώ έδινα 15€ για να έχω 1GB στην Wind και πάντα εμένα χωρίς υπόλοιπο !!Τώρα έχει βγάλει η Wind 500MB με 5€ για όσες φορές θες μέσα στον μήνα !!Δεν συμφέρει τίποτα από όλα αυτά διότι τον τελευταίο μήνα έδωσα 6 φορές από 5€ για να έχω 500Mb την φορά !!Δεν συμφέρει όπως και να έχει
Μακάρι να έβγαζαν με 10 € όπως είπες ,5GB !!

Β βασιλης

Παιδιά εγώ είχα γουιντ, πλήρωμα 34 ευρώ, και ενώ είχα σήμα καμπάνα η ταχύτητα ήταν πάντα στο 0.εκτός από τις 4.00 με 7.00 το πρωί,πληρώνω τζάμπα και βερεσέ ενα χρόνο, χωρίς να κάνουν τίποτα και μετά.ενώ μετακομίζω και εχω στο κινητό γουιντ, βάζω αυριο με τα 5 ευρώ, κοροϊδία σκέτη, κατέβαζε για 1 λεπτό και μετά το ταβ τίποτα.νέκρα.με το που απενεργοποιουσα και ξανά ενεργοποιουσα τη λήψη πακέτων ξανά κατέβαζε για λίγο.τελικά έβαλα κόσμοτε και σώθηκα..

AKHS

Καλό είναι άλλα πολύ ακριβό..!

Β βασιλης

5 eyro to 0,5 Gb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet 4G Nokia

Η Nokia θα βάλει δίκτυο 4G στο φεγγάρι μέχρι το τέλος της χρονιάς

Η Nokia σχεδιάζει να στείλει με πύραυλο της SpaceX ένα δίκτυο 4G στη Σελήνη μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Internet 4G featured NASA

Στη Σελήνη σύντομα θα έχει καλύτερο σήμα 4G από πολλά μέρη της Γης

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας Nasa με Nokia, η κάλυψη 4G εκεί θα είναι απείρως καλύτερη από πολλά μέρη της Γης

Smartphones 4G 5G Android Smartphones

Στροφή στο 5G, μετά τα iPhone 11 θα δούμε μειώσεις στις τιμές των 4G Android smartphones

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Apple μείωσε τις τιμές των iPhone 11, και τώρα μαθαίνουμε ότι αντίστοιχη τακτική θα δούμε και στα 4G Android smartphones.

Smartphones 4G 5G featured

London Underground: Πρόσβαση σε 4G από το 2020 θα έχουν οι χρήστες του μετρό κι αργότερα σε 5G

Η κυβέρνηση του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι από το 2020 οι χρήστες του Underground θα έχουν 4G πρόσβαση στα τούνελ και τους σταθμούς.